Digidexo.com

Hva er årsakene til Sudden Hypertensjon i en eldre diabetiker?

Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er en vanlig medisinsk tilstand som er assosiert med en høy rate av sykelighet. Hypertensjon kan utvikle seg gradvis, eller være brå i starten. Når høyt blodtrykk oppstår plutselig i en eldre person som har diabetes, kan det være farlig.

Bakgrunn Physiology

Blodtrykkskontroll, selv i en frisk person, er en komplisert prosess, fordi det innebærer en kombinasjon av hjertets minuttvolum og perifer vaskulær motstand (PVR), hver av hvilke kan påvirkes av en rekke faktorer.

Unormal fysiologi

I den eldre person, kan en unormal økning i blodtrykket være forårsaket av en økning i blodvolum; elektrolyttforstyrrelser; nyreproblemer; pheochromocytoma (en svulst i binyrene som skiller ut hormonet adrenalin); Cushings sykdom (en svulst i hypofysen); og blodkar sykdom. Ofte er sykdom i blodårene en komplikasjon av diabetes mellitus.

Risikofaktorer

Risikofaktorer som bidrar til utvikling av hypertensjon som en person aldre er: røyking; fedme; høyt saltforbruk i kostholdet; lavt kalium, kalsium og magnesium i dietten; og høyt alkoholinntak. Videre, fordi hypertensjon skader blodkar, diabetes mellitus øker sjansene for utvikling av hypertensjon. Dette i sin tur setter individet i fare for en plutselig økning i blodtrykket.

Role of Diabetes Hypertensjon

Diabetes mellitus er en av de viktigste risikofaktorer for utvikling av aterosklerose, en tilstand hvori blodårene bli tykkere, og således forstyrrer blodstrømmen. Når dette skjer i nyrearteriene (arteriene som forsyner nyrene og binyrene), fører det til en innsnevring i blodårene, kjent som nedsatt stenose. Den resulterende nedgang i opplaget kan være plutselig, og når dette skjer, er systemet av hormoner som regulerer blodtrykket (kjent som renin-angiotensin system) lurt, på en måte, inn i "tenker" at blodtrykket er for lavt. Således er hormoner frigjøres fra binyrene og nyrer, som øker blodtrykket. Dette fører til en type viskøs syklus kjent som en positiv feedback mekanisme, noe som resulterer i blodtrykket fortsetter å øke helt til livstruende nivåer er nådd.

Behandling

Når en eldre diabetikere lider av plutselige hypertensjon, må blodtrykket senkes umiddelbart gjennom forvaltning av vanndrivende medisiner. Senere kan andre blodtrykkssenkende medikamenter gis for å opprettholde blodtrykket på trygge nivåer. På samme tid må diabetes behandles gjennom overvåking av sukker i blodet og urinen, og gjennom administrering av sukker-senkende orale medikamenter og / eller injisert insulin. Å behandle både diabetes og høyt blodtrykk, må pasientene også bli oppfordret til å trene, slutte å røyke (hvis de røyker), holde alkoholforbruket lavt, og spise et sunt kosthold.