Digidexo.com

Fluid dietter

Fluid dietter kan hjelpe deg med å få eller miste vekt. En høy-kalori væske kosthold vil hjelpe deg opp i vekt. En lav-kalori fluid diett vil føre til vekttap. Fluid dietter er også anbefalt før enkelte operasjoner og medisinske prosedyrer.

Væske dietter: Høy Calorie

Folk som har kreft og gjennomgår kjemoterapi ofte behov for å få vekt, men de har ikke en sunn appetitt. De trenger en høy-kalori væske diett. Cancerhelp.org.uk har noen nyttige oppskrifter for å lage din egen hjemmelagde drinker. En blender eller food prosessor er avgjørende for å gjøre hjemmelaget høyt kalori væske dietter. Bruke kombinasjoner av ingredienser som er meieribaserte. Yoghurt (med eller uten frukt), helmelk, kulturmelk og kondensert melk er gode baser for en væske diett drink. Øk protein gram ved å legge til en spiseskje av dine favoritt nøtter eller frø. Cashewnøtter, mandler, solsikkefrø og sesamfrø er et flott tillegg. Prøv søtningsstoffer drikken naturlig med frukt, is eller en teskje honning, brun ris sirup, melasse eller lønnesirup. Bananer og mango er fantastiske frukter å legge til din væske kosthold.

Det finnes også ferdige væske kosttilskudd, når du ikke har tid eller bare ikke kan gjøre det selv. De er næringsrik og full av protein og kalorier. Du kan bruke dem til å erstatte et måltid eller i tillegg til måltidet hvis du er opp til spising. I tillegg, de er gode for mellom måltidene for å øke kaloriinntaket. Smaker som sjokolade, vanilje og bær er vanlig, men andre smaker er tilgjengelig. Hvis du ikke er i søtsaker, disse flytende kosttilskudd kommer også i form av suppe som ert eller krem ​​av kylling. Vanlige merkenavn er Sikre, Clinutren og Fortisip.

Væske dietter: Low Calorie

Kalorifattig væske dietter brukes for personer som har blitt diagnostisert som medisinsk obese. Leger kan foreskrive en væske diett for pasienter som trenger å gå ned i vekt raskt, eller gjennomgår visse operasjoner inkludert fedmekirurgi, Colono-scopy, og Magnetic Resonance Imaging (MRI).

I en fluid diett, er fast føde erstattet med en lav-kalori flytende måltid. Noen kjente merkevarer av væske diett kosttilskudd er Optifast og Slim Fast. Du kan kjøpe dem i butikken eller bestille dem på nettet, slik at de kan leveres til ditt hjem. Kalorifattig væske dietter bør bare foretas med oppsyn av en medisinsk faglig. Fersk juice og klare buljonger laget av grønnsaker og eller kjøtt gir de mest næringsrike alternativer.