Digidexo.com

Hvordan kan jeg vite om jeg har HPV?

HPV eller human papilloma virus, er viruset er ansvarlig for kjønnsvorter. HPV overføres ved oral, vaginal og anal sex. Det er minst 100 varianter av HPV, hvorav 40 kan påvirke kjønnsorganene; og noen ganger er det få merkbare symptomer. Det er mulig å ha HPV og være uvitende om sin tilstedeværelse. Her er noen faresignaler som du kan ha HPV.

Ubeskyttet sex

Hvis du er en kvinne og ikke har fått HPV-vaksine, kan ubeskyttet sex føre til infeksjon. Det er for øyeblikket ingen vaksine for menn som vil hindre smitte fra HPV, og eventuelle ubeskyttet sex kan føre til infeksjon. Hvis du hadde sex med en partner som viste ytre tegn på genital warts, er det mulig du ble smittet av viruset. Men kjønnsvorter er ikke alltid lett å få øye på, så får en legens diagnose hvis du utvikler en vorte er den eneste måten å positivt vite om du har blitt smittet.

Beskytt deg mot eksponering for genital warts ved å få vaksinen hvis du er en kvinne mellom 12 og 26. Menn bør alltid bruke kondom for å unngå smitte.

Inntrykk av vortene

Ofte HPV presenterer seg i form av genital warts. Vorte colorations kan være klar, rosa, kjøttfulle eller brun. De kan være klumpete, flat eller rund. Genital warts er vanligvis plassert rundt kjønnsorganene eller anus. Utseendet vorter kan tyde på at du er bærer HPV. Sjekk kroppen for utseendet på warts. Bruk et speil for å undersøke områder som er vanskelige å se.

(Andre vorter som kan dukke opp andre steder på kroppen inkluderer plantar vorter, som kan dukke opp på undersiden av føttene og vil vanligvis ha svarte flekker, og flate vorter, som kan vises på ansikt, armer, ben og andre områder av kroppen.)

Komme Testet

Ifølge CDC, vil om lag 1 prosent av menn som er seksuelt aktiv er bærer av viruset til enhver tid, og 50 prosent eller mer av seksuelt aktive mennesker av begge kjønn utvikler HPV på ett eller annet over deres levetid tid. Viruset går som regel bort av seg selv, men er ekstremt smittsomme mens stede.

Fordi HPV kan føre til kreft hos både menn og kvinner, er det viktig at du er testet for symptomer på disse sykdommene hvis du mistenker at du har viruset. Det er for øyeblikket ingen tester for HPV i blodet, men når symptomene som genital warts er til stede, vil en lege kunne diagnostisere HPV. For en definitiv diagnose, se legen din hvis du utvikler vorter.

Behandlingsmetoder

Over-the-counter behandlingsmetoder for vorter som regel innebære å sette en væske eller fane som inneholder salycylic, tricloracetic eller bicloracetic syre på vorte og deretter dekke det med en bandasje. Du må kanskje gjenta behandlingen daglig i to uker eller mer for å fjerne vorte.

Leger kan også utføre kryoterapi (frysing), laserbehandling eller kirurgi på området om nødvendig. Dette kan innebære lokale eller generell anestesi. Podofilox, imiquimod og podophyllin er reseptbelagte topicals som du kan bruke på vorten for gradvis fjerning. På grunn av den etsende naturen av disse medikamentene, ta forholdsregler for å unngå å utsette huden rundt.