Digidexo.com

Hvordan beregne BMI av høyde og vekt

Hvordan beregne BMI av høyde og vekt


BMI står for Body Mass Index. Det er et mål ved hjelp av høyde og vekt for å beregne om hvor mye kroppsfett du har. Menn, kvinner og barn kan bruke BMI for å vurdere idealvekt. Målet er å ha en BMI mellom 18,5 og 24,9. Selv om det er en god måling for allmennheten, det tar ikke hensyn til din kondisjon. Det er mulig at en fysisk form person (bodybuilder eller idrettsutøver) kan ha en BMI som setter ham i vektig kategorien.

Hvordan beregne BMI av høyde og vekt

•  Mål din nåværende høyde. Du må ha en nøyaktig høyde i fot og inches. Hvis du bruker en BMI kalkulator som en funnet på nasjonale hjerte Lung and Blood Institute hjemmeside, ville du bare plugge inn din høyde i kalkulatoren. Hvis du bruker en BMI bord, ville du finne din høyde i inches over venstre side av bordet. For manuelle beregninger, konvertere din høyde til inches. En fem meter person er 60 inches høy.

•  Vei deg. For å få en nøyaktig vekt, bruk en skala som har nylig blitt kalibrert. Ta av deg skoene og ikke bære tunge klær. Få veid på et legekontor med en objektiv part for nøyaktighet hvis du ønsker. Din nøyaktig vekt i pounds kan bli inngått en BMI kalkulator eller ligger over toppen av en BMI tabellen. For manuelle beregninger, vet vekten din i pounds.

Beregn din BMI. Du kan skrive inn din høyde og vekt i en BMI kalkulator for å få en BMI "nummer". Du kan også bruke en BMI tabellen ( http://www.nhlbi.nih.gov/guidelines/obesity/bmi_tbl.htm ). For å bruke en tabell, finn din høyde i inches nedover venstresiden av bordet (vertikal akse) og vekten din i pounds over bordet (horisontal akse). Følg stedet hvor de to tallene skjærer på bordet og ser på toppen ved at tilsvarende BMI-tall.

For å beregne din BMI manuelt, ta din vekt i pounds og multipliser med 703. Nå tar det svaret og dele på høyden din (inches). Ta det svaret og dele på høyden din (inches) igjen for en siste nummeret. For eksempel, en person som er 165 pounds og er fem meter og syv inches høy ville multiplisere 165 med 703 for å få 115 995. Deretter dele denne totale antallet med 67 for å få 1,731.2686. Deretter dele dette svaret med 67 igjen for å få 25,8. BMI ville være omtrent 26.

Sammenlign din BMI-tall til foreslåtte områder. Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, en BMI på mindre enn 18,5 regnes som for lav vekt. En BMI mellom utvalgene av 18,5 til 24,9 regnes som en normal vekt. En BMI på 25,9 29,9 overvekt, mens en BMI større enn 30 regnes som overvektige.

Forstå hva din BMI beregning betyr. Jo høyere BMI, jo større er risikoen for vekt-relaterte problemer som diabetes eller høyt blodtrykk. Det anbefales å redusere mengden kroppsfett du bærer gjennom trening og kosthold. Men hvis du jobber ut hele tiden, og har utviklet betydelig muskelmasse, kan dette BMI-tall være noe misvisende.

Hint

  • Bruk andre kroppsfett målinger som livvidde, kroppsfett hud caliper testing eller enda kroppsfett analysatorer for mer nøyaktige målinger av kroppen fett.
  • Ikke besette om dine "tall" om BMI eller pounds på en skala. Ta enkle tiltak for å forbedre din kroppsmasse som å kutte ut alle brus og søtsaker eller å ta trappene i stedet for heisen.