Digidexo.com

Hvordan å øke immunitet med vitamin D

Som barn har du sannsynligvis drakk mye melk og i tillegg til melk barter, ble du også gi kroppen din med vitamin D og kalsium. Vitamin D har vært kjent for å bidra til å styrke bein og tenner. Noen kan bli overrasket over å vite at det har også mange andre helsefordeler.

Hvordan å øke immunitet med vitamin D

•  Finn ut tolerabelt inntaksnivå av vitamin D for din aldersgruppe. Selv om en overdose av vitamin D er ikke sannsynlig, kan giftige nivåer av vitamin D føre til kalsiumnivået til unormalt økning, noe som kan resultere i forkalkning av organer, bein tap, hjertesykdom og nyrestein. For spedbarn opp til et år gammel, 25 mcg per dag er et tolerabelt nivå av vitamin D. For barn over et år gamle og voksne, 50 mcg per dag er et tolerabelt nivå av vitamin D.

•  Ta den anbefalte eller tålelig nivå av vitamin D per dag. Du kan få vitamin D fra matvarer som melk, egg, fisk som laks og sardiner, tran, eller du kan ta det i pilleform. Du kan også få vitamin D fra sollys ultrafiolette (UV) stråler.

har nivået av vitamin D i blodet testet under årlig fysisk sjekk opp. Dette er spesielt viktig hvis du har planer om å forbruke mer at tolerabelt nivå av vitamin D eller hvis du er bekymret for at du ikke får nok vitamin D. Resultatene vil gi deg beskjed hvis vitamin D-nivåer er lav eller høy, og hva risikoene forbundet med noen av disse ytterpunktene. Ikke å ha nok vitamin D eller ha for mye vitamin D kan både føre til at du helseproblemer.

overvåke helsen din og legg merke noen forbedringer etter at du begynner å konsumere den anbefalte mengden av vitamin D. Hvis tatt i anbefalte doser, kan vitamin D bidrar til å regulere blodtrykket, forebygge eller beskytte mot visse sykdommer som type 2 diabetes og nedgang risikoen for å utvikle visse autoimmune sykdommer så som lupus, osteoporose, revmatoid artritt, visse typer kreft og multippel sklerose.

Vær oppmerksom på eventuelle medisiner du tar mens du tar vitamin D. Enkelte legemidler kan redusere effekten av vitamin D ved å ikke tillate nok til å bli absorbert i tarmen. Snakk med legen din om mulige medisiner eller interaksjoner med vitamin D.

Ta vitamin D i kombinasjon med andre vitaminer og mineraler. Mange vitaminer fungerer godt sammen, og kroppen din trenger mer enn én type vitamin for å holde seg frisk og fungere skikkelig. Tar en multivitamin gang daglig kan bidra til å sikre at alle dine vitamin behov blir møtt.