Digidexo.com

Blære infeksjoner hos voksne

Blære infeksjoner hos voksne kan være ubehagelig og upraktisk. Med riktig behandling, infeksjonen vanligvis klarner opp helt. Fordi det er en risiko for potensielt alvorlige komplikasjoner bør blæreinfeksjoner ikke bli ignorert. Konsultere en lege for umiddelbar behandling er den sikreste løpet av handlingen.

Fakta

Blære infeksjoner hos voksne, også kalt blærekatarr, har en tendens til å forekomme hos kvinner oftere enn menn. De forekommer oftest hos kvinner i alderen 20 og 50. Når en blære infeksjon utvikler, den berørte persons blære og nedre urinveiene blir overveldet av bakterier. Vevet av blæren og urinveiene blir betent. Blære infeksjoner kan være akutt eller kronisk, tilbakevendende problem.

Symptomer

Symptomer på en blære infeksjon i en voksen inkluderer hyppige oppfordrer til å urinere, smertefull vannlating og illeluktende, skyet urin. Som infeksjonen fremskritt, kan folk oppleve frysninger og feber, smerter i flankene og kvalme. Noen kvinner føler smerte under samleie.

Årsaker

Urinering vanligvis spyler bakterier fra urinveiene, men noen ganger bakterier proliferates raskere enn de kan bli revet med. Bakterien E. coli vanligvis er årsaken til blæreinfeksjoner hos voksne. Noen risikofaktorer inkluderer bruk av kateter, har diabetes og ikke drikker nok væske.

Behandling

En blære infeksjon bør behandles så snart det er diagnostisert. Hos voksne, som vanligvis betyr å ta et kurs av antibiotika. Hele kurset må tas for å sikre at infeksjonen er helt utryddet. En lege kan også foreskrive fenazopyridin, et medikament som vil bidra til å stoppe symptomene på hyppige, smertefull vannlating. Å drikke tranebærjuice kan hjelpe hastighet utvinning fra en blære infeksjon.

Betraktninger

Blære infeksjoner hos voksne bør behandles raskt og oppfølging tester bør gjøres for å være sikker på at infeksjonen er ryddet. Selv om en blære infeksjon i seg selv er ikke en spesielt farlig tilstand, kan det føre til alvorlige komplikasjoner som nyre infeksjon, nyresvikt eller tilbakevendende urinveisinfeksjoner. Kroniske blære infeksjoner kan bli et problem i eldre voksne som er mindre i stand til å motstå dem.