Digidexo.com

Behandlinger for pinworms hos barn

Behandlinger for pinworms hos barn


En Barnemark, også kjent som en tråd orm eller et seatworm, er en tarmparasitt som er ofte funnet i barn. Det er anslått at det finnes 40 millioner tilfeller i USA alene, og de er oftest funnet i skolebarn fra mellom fem til ti år gammel. Hvis barnet ditt har pinworms så er det flere behandlinger som kan brukes.

Mebendazole (MBZ)

Mebendazole er en benzimidazol stoff som brukes til å behandle infeksjoner av parasitter som pinworms, rundorm, bendelorm, hookworms og whipworms. Dette stoffet er også kjent som Vermox, ovex, Antiox, og Pripsen. Å behandle pinworms, bør dette tyggetablett tas i 100 mg doser to ganger om to ukers mellomrom. Formålet med den første dose er å drepe både voksne og umodne pinworms. Den andre dosen dreper Barnemark egg. Mebendazole bør ikke tas av barn yngre enn to år, gravide og ammende kvinner med mindre foreskrevet av lege.

Albendazole (Albenza)

Albendazole, vanligvis kjent som Albenza, Eskazole og Andazole, kan brukes til behandling av flere orm. Dette stoffet er tilgjengelig på resept bare, og det kommer i tablettform. Doseringen av dette stoffet må bestemmes av en lege. Det er vanligvis to doser kreves to ukers mellomrom. Albendazole dreper både umodne ormer og voksne pinworms, og det er vanligvis brukes i tilfeller av Barnemark infeksjoner som ikke kan behandles av andre medisiner eller når en person utvikler bivirkninger fra andre Barnemark medisiner. Dette stoffet er ikke anbefalt for gravide, ammende kvinner eller personer med leversykdom eller dårlig fungerende lever.

Pyrantel pamoate

Pyrantel pamoate er det eneste stoffet for Barnemark behandling som er tilgjengelig uten resept fra lege. Dette stoffet kommer som tygge pille eller væske. Doseringen for denne pinworm behandling avhenger av vekten av personen. En målebeger og vekt diagram er noen ganger inkludert i boksen; hvis et målebeger og en veie diagram er ikke inkludert, spør en farmasøyt eller lege for å bestemme riktig dosering. Dette stoffet er vanligvis tatt to ganger om to ukers mellomrom. Den første dosen dreper voksne og umodne pinworms, mens den andre dosen eliminerer pinworm egg og hatchlings. Selv om dette stoffet kan brukes uten resept fra lege, barn under to år, gravide og ammende kvinner, skal bare ta dette stoffet når rådet av en lege.

Forebygging

Riktig hygiene er den mest effektive måten å hindre Barnemark infeksjon. Pinworms vanligvis infisere barn, så holder dem rene ved å kutte sine negler, og oppmuntre dem til å vaske hendene regelmessig etter avføring og før spising er viktig. Det er også viktig å sørge for at barn endrer deres undertøy daglig, og at deres sengetøy vaskes minst en gang i uken.