Digidexo.com

Forskjellen mellom Mild & hjerteattakk

Forskjellen mellom Mild & hjerteattakk


Hjerteinfarkt er den ledende dødsårsaken i både menn og kvinner i USA i dag. Symptomer på hjerteinfarkt kan være mild eller svært alvorlig. Det finnes behandlinger for hjerteinfarkt ofre som kan redde liv, dersom det søkes behandling tidlig nok.

Identifikasjon

Et hjerteinfarkt oppstår når blodstrømmen er begrenset til hjertet. Hvis blodstrømmen ikke er gjenopprettet, begynner hjertemuskelen til å dø på grunn av mangel på oksygen.

Årsaker

Den vanligste årsaken til hjerteinfarkt hos både menn og kvinner er koronarsykdom. Dette er forårsaket av oppbyggingen av plakk på veggene av de koronare arteriene. Disse arteriene leverer blod til hjertet, og hvis et område på plakett brudd, kan det danne en blodpropp på arterien. Et hjerteinfarkt kan oppstå hvis blodpropp blokkerer strømningen av oksygen til hjertet.

Milde hjerteinfarkt symptomer

I milde hjerteinfarkt, kan det hende du føler at det er et stramt bånd rundt brystet eller har smerter i brystet. Andre milde hjerteinfarkt symptomer kan inkludere kjeve smerter, mild ubehag i venstre hånd, svetting, kvalme, svakhet og tretthet.

Hjerteattakk Symptomer

Symptomene på en alvorlig eller massivt hjerteinfarkt kan inkludere plutselig, sterke brystsmerter, uregelmessig hjerterytme, pustevansker, oppkast, svetting, følelse av forestående undergang, en reduksjon i blodtrykk og sterke smerter i brystet eller kjeve.

Advarsel

Hvis du opplever noen av disse symptomene uansett hvor mild, ring 9-1-1 umiddelbart. Tidlig oppdagelse og behandling er nøkkelen til å overleve et hjerteinfarkt med så lite skade på hjertet som mulig.