Digidexo.com

Langtidseffekter av Haemophilus influenzae

Langtidseffekter av Haemophilus influenzae


Ifølge New York State Department of Health, er Haemophilus influenzae en bakteriell sykdom som kan føre til en potensielt dødelig hjerneinfeksjon. Vaksinen for å hindre denne sykdommen ble innført i 1988, og har siden redusert infeksjonsrater opp til 99 prosent. Opprinnelig vanlig blant nyfødte og yngre barn, er haemophilus influensa sett mer hos eldre og personer som har blitt urettmessig vaksinert. Utvikle denne sykdommen har vist seg å føre til mange alvorlige langtidsvirkninger.

Bakteriell meningitt

Før Haemophilus influenzae vaksine (Hib-vaksine) ble tilgjengelig, var det den ledende årsak til bakteriell hjernehinnebetennelse barn yngre enn 5. Bakteriell hjernehinnebetennelse spres fra luftveiene til blodet, og deretter finner veien til hjernehinnene. Når du er der, bakterier fra infeksjonen produserer betennelse som forårsaker en person til å være alvorlig syk, og noen ganger fører til døden. Symptomer på bakteriell meningitt inkluderer feber; irritabilitet; kvalme fulgt med oppkast; rygg, hode og nakke smerte; følsomhet for lys; og alvorlig hodepine.

Lungebetennelse

En annen langsiktig bivirkning av kontrahering Haemophilus influenzae er lungebetennelse. Lungebetennelse er en infeksjon som kan oppstå i ett eller begge lungene, og frem til oppdagelsen av antibiotika, var ansvarlig for drapet på en tredjedel av mennesker som ble smittet den. Ofte forveksles med en vanlig forkjølelse, lungebetennelse vil starte med en hoste eller sår hals, men med lungebetennelse symptomene vil gå videre til høy feber; frysninger; Kroppen rister; og tung, misfarget slim.

Gikt

Leddgikt er en annen langtidseffekt for folk som har lidd av Haemophilus influenzae. Artritt er en tilstand i hvilken inflammasjon av leddets brusk forekommer, noe som fører benene å slipe mot hverandre, noe som resulterer i tap av stivhet og bevegelse i skjøten. Hvis du opplever smerte, stivhet, eller rødhet i leddene, ta kontakt med legen din umiddelbart. Andre tegn som leddgikt kan være til stede er tretthet, høy feber, eller problemer med å utføre daglige gjøremål.