Digidexo.com

Tegn og symptomer på at en baby kan ha autisme

Tegn og symptomer på at en baby kan ha autisme


Hva folk flest kaller autisme vanligvis refererer til en rekke nevrologiske lidelser, ofte kollektivt kalt autismespekterforstyrrelser, eller ASD. Disse inkluderer mildere typer som Aspergers syndrom og Retts syndrom, og mer alvorlige typer, som for eksempel "klassisk ASD", eller rett og slett autisme lidelse. Noen vanlige tegn og symptomer er utstilt i ung alder.

Manglende respons

En av de vanligste tegnene på autisme er en mangel på interaksjon med andre mennesker. Babyer med autisme ofte ikke reagerer positivt, eller kanskje i det hele tatt, til omsorgspersoner. Spedbarn med ASD kan fokusere på én ting til utelukkelse av alle andre, eller rett og slett ikke klarer å svare når snakket med eller kalt. De kan ikke smile tilbake når en annen smiler til dem, og heller ikke viser noen interesse for å se på folks ansikter. Babyer med autisme er ofte antatt å være døv, fordi de ikke svare på mennesker, høye lyder eller musikk.

Mangel på språkutvikling

Babyer med noen former for ASD kan ikke utvikle språkferdigheter som andre barn. De kan ikke snakke i det hele tatt som de vokser, eller unnlater å selv babble eller prøve å lage lyder. Som barn vokse og være til å lære språk, de vanligvis engasjere seg i back-og-tilbake lyder og bevegelser med andre; babyer med autisme kan ikke gjøre dette. Et annet tegn på autisme er når et barn begynner å utvikle språkferdigheter og så stopper. Tap av tale er en betydelig tegn på at et barn kan ha noen form for ASD.

Repetitive Behavior

Ett av symptomene på autisme hos mange aldre er compulsively engasjerende i repeterende atferd. Babyer med autisme kan stadig stille opp leker, rock, rytmisk bang hodet eller trykker på tepper.

Ingen Øyekontakt

Mennesker med autisme, selv babyer, ofte ikke kan ta kontakt med andre øyne. Babyer med autisme vil ikke se en person i ansiktet, men kan stirre på folk bare ut av hjørnene av øynene deres. Babyer med noen typer ASD kan også synes å aldri se på andre i det hele tatt.

Mangel på Play

Små barn med autisme vil ofte ikke bort i å spille atferd. Spill for babyer innebærer ofte i samspill med andre, og babyer med autisme har en tendens til å unngå dette. Babyer med autisme vanligvis ikke peke på ting de ønsker, eller hvor de er interessert, heller ikke de tar en aktiv rolle i spill.