Digidexo.com

Hvordan er en insulinpumpe Innsatt?

Insulin Pumping Basics

En insulinpumpe er en ekstern enhet som simulerer hvordan et menneske bukspyttkjertel funksjoner for å tilføre insulin. Ca 250.000 diabetikere i verden bære insulinpumper som et alternativ til å ta insulin skudd. Så, hvordan fungerer det? Pumpen bruker hurtigvirkende insulin som renner gjennom tynne, fleksible rør koblet til kroppen din. Du kan koble pumpen til forskjellige steder på kroppen, avhengig av dine preferanser og hvor du har vært iført det tidligere. Som en pumpe bruker, har du fleksibilitet til å velge fra følgende steder: mage, hofter, ytre lår, rumpe og baksiden av armene. Flere forskjellige pumper er tilgjengelig på markedet. Store pumpeprodusenter inkluderer Medtronic MiniMed, Animas, Deltec, Insulet, Disetronic, Nipro og Sooil USA.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet --- Finne en innstikkstedet

Når du velger plassering for å sette pumpen, vurdere klærne, spesielt plasseringen av waistbands eller andre tettsittende områder. Disse kan gni mot innstikkstedet, noe som gjør det ubehagelig og potensielt forstyrre insulintilførsel. En annen vurdering er insulin absorpsjon. Mens magen kan absorbere insulin raskt og krever mindre insulin, et annet sted, for eksempel på utsiden av låret, kan kreve en justering for å sikre stabilitet blodsukkeret. Uansett hvilken plassering er valgt, må du rotere nettstedet hver to til tre dager.

Tilkobling til kroppen din

La oss gå gjennom hvordan du setter pumpen. Samle alle dine forsyninger, inkludert innsetting enhet, hurtigvirkende insulin, beholderen eller kassetten, hud prep, infusjonssett og insulinpumpe. Vask hendene grundig og forberede innstikkstedet med den anbefalte hud prep. Fyll reservoaret eller kassett med mengden insulin bestemmes av din lege. Kobler reservoaret til infusjonssettet. Plasser infusjons satt inn i innføringsanordningen. Prime pumpen, fjerne den gamle kassetten om nødvendig, og erstatte den med den nye. Trekk innsetteren og hold den mot huden din. Når du slipper den, vil innsett raskt pierce huden, plassere den lille kanyle og nål under hudens overflate. Fjern nålen og fullføre prime forskrifter fra pumpe instruksjoner.

Iført Pump

Når du har pumpen tilkoblet, har du noen alternativer til hvordan man skal bruke den. En rekke klipp er tilgjengelig slik at du kan feste pumpen til linning, belte eller din BH. Et annet alternativ er å plassere pumpen i lommen. Den fleksible slangen kommer i et par forskjellige størrelser, noe som gjør at du kan velge hvordan du bærer pumpen. Det finnes også belter eller stropper med lommer. Du kan bruke dem på magen, ryggen, beinet eller armen. Selv sokkene er et annet alternativ for lagring.

Innsetting nettsteder Gone Wrong

Pumpe wearers vanligvis kan feste til pumpen med noen problemer, men noen situasjoner krever at du ta affære. Se etter tegn på infeksjon på innstikkstedet, som rødhet, hevelse, eller blødning. Hvis du mistenker en infeksjon, fjern pumpen og kontakte lege. Hvis du opplever et problem med pumpe og ikke får riktig insulintilførsel, fjern pumpen og starte på insulin, ved hjelp av skudd under oppsyn av legen din. Hvis du opplever en høy glukose lesing, må du huske å sjekke infusjonssett og endre det som er nødvendig i tilfelle av en blokkering eller bøyd kanyle. Roterende området er nødvendig for å hindre vev buildup og andre blokkeringer.