Digidexo.com

Stem Cell pulmonal hypertensjon Behandling

Stem Cell pulmonal hypertensjon Behandling


Gjennom tallrike studier og forsøk, har stamceller vist deres potensial for å bidra til å behandle en utrolig store utvalg av lidelser og sykdommer, Alzheimers sykdom for ryggmargsskader. Nylige studier har sett på effektiviteten av å benytte stamceller for behandling av pulmonal hypertensjon (PH).

Stamceller

Stamceller er selvfornyende celler ofte tatt fra embryoer, navlestrenger, og fostervann, som er spesielt nyttig, eller antas å ha potensiale ved behandling av sykdommer så som kreft, Alzheimers, Parkinsons sykdom, og PH.

Pulmonal hypertensjon

Pulmonal hypertensjon, også kjent som pulmonal arteriell hypertensjon, er forårsaket når arteriene som fører blod til lungene blir herdet og innsnevre, noe som resulterer i høyt blodtrykk som hjertet forsøker å pumpe vanskeligere å bevege gjennom blodet.

Menneskelig Study

I 2008, en internasjonal medisinsk team, ledet av Dr. Leonel Fernandez Liriano og finansiert delvis av Alliansen for Advancement of Adult Stem Cell Therapy and Research, kunngjorde sin suksess i den første voksne stamcellebehandling av en PH pasient ved hjelp av pasientens eget blod.

Animal Study

En annen klinisk studie studert benmarg stamceller i behandlingen av PH ved hjelp av rotter, som ga positive foreløpige resultater, rettferdiggjør videre forskning om temaet.

Prosedyre

For å behandle PH hjelp av stamceller, må cellene bli ekstrahert og deretter differensiert, eller programmert, for å bli nye blodkar, før de blir sprøytet inn i pasientens blodstrøm.