Digidexo.com

Slik Cure Akutt hepatitt C

Hepatitt C er en viral infeksjon som fører til inflammasjon og nedsatt leverfunksjon. Akutt hepatitt C er plutselig og kortvarig, og vanligvis produserer symptomer som kvalme og oppkast, feber og smerter i kroppen. Ifølge American Academy of Family Physicians, de fleste tilfeller av akutt hepatitt C løse i løpet av få uker. Men hos noen mennesker, vedvarer betennelsen og personen er diagnostisert med kronisk hepatitt. Mens behandling av akutt hepatitt er ikke alltid nødvendig, er sykdommen mer sannsynlig å gå videre uten rask medisinsk intervensjon.

Slik Cure Akutt hepatitt C

•  Unngå å drikke alkohol og ta paracetamol eller andre medikamenter som stresser leveren din. Disse kan øke betennelse i leveren og føre til en forverring av sykdommen din.

Spør legen din om behandling med pegylert interferon alfa. Denne medisinen er gitt via injeksjon en gang i uken. Ifølge American Academy of Family Physicians, må du gjennomgå en leverbiopsi før du starter behandling med interferon.

Ta ribavirin i kombinasjon med interferon å forbedre din sjanse til en komplett kur. The Mayo Clinic sier at å ta ribavirin to ganger daglig sammen med ukentlige interferon skudd herder opp til 80 prosent av personer med hepatitt C.

Diskuter eventuelle bivirkninger med legen din. De fleste bivirkninger forårsaket av ribavirin og interferon slutte med tiden, men noen kan vedvare og gjøre behandlingen uutholdelig. Søvnløshet, oppkast, tretthet, depresjon, utslett, nesetetthet, anemi, irritabilitet og smerter i kroppen er alle potensielle bivirkninger av denne behandlingsregime.

Fortsett å ta medisinen med mindre beskjed om å stoppe av legen din. Den vanlige lengden på behandling med interferon og ribavirin for akutt hepatitt C er 24 uker. Andre medisiner og terapier er tilgjengelige for å bidra til å lette noen av bivirkningene av disse medikamentene.

Følg opp med legen din etter avsluttet løpet av behandlingen, og har blod trekkes for å måle gjenværende virusmengde. Hvis viruset forblir umulig å oppdage i blodet etter seks måneder, er du i en tilstand som kalles en vedvarende virologisk respons. Hvis det oppdages viruset i blodet, kan det hende du trenger en ny kurs for behandling.

•  Tren regelmessig, få nok søvn, og spise et sunt, balansert kosthold. En sunn livsstil vil forbedre din generelle helse, styrke kroppen og bistå i bekjempelsen av infeksjonen, og øke effektiviteten av behandlingen.

Få vaksinert for hepatitt A og B. Mens det er ingen vaksine for hepatitt C, beskytte deg selv mot andre hepatittvirus vil hindre flere leverskader.

Hint

  • Ribavirin kosttilskudd kan føre til fosterskader og bør ikke tas av kvinner som er gravide eller som planlegger å bli gravid. Hepatitt C kan overføres i forurenset blod. Hvis du har blitt diagnostisert med hepatitt C, ikke tillater andre å bli utsatt for blodet ditt.