Digidexo.com

Årsaker til svimmelhet og besvimelse

Årsaker til svimmelhet og besvimelse


Svimmelhet kan være forvirrende og plagsom, spesielt hvis du ikke vet hva som forårsaker det, og hvordan du behandler den. Svimmelhet kan gjøre det vanskelig å konsentrere seg og kan til og med føre til at du besvimer og lider fallskader. Disse er flere ting som kan forårsake svimmelhet og besvimelse.

Står opp for fort

Får ør på stående er vanlig og er som oftest ikke noe alvorlig. En rask fall i blodtrykket og blodtilførselen til hodet kan føre til at du blir ør og svimmel når du reiser deg raskt. Dette vil som regel gå bort i løpet av få sekunder, men det kan være lurt å stå stille eller sitte ned slik at du ikke mister balansen.

Dehydrering

Vann er viktig for funksjonen av kroppen vår, og dehydrering er en vanlig årsak til svimmelhet. Trene og varmt vær kan gjøre at du svetter, og hvis du ikke fylle opp kroppen med vann, kan du bli svimmel. Prøv å drikke de anbefalte åtte glass vann om dagen for å unngå dehydrering. Hvis du er syk eller trener mye, vil du trenger enda mer vann enn vanlig å fylle opp kroppen din. Hvis du vet at du kommer til å være trener eller drikker alkohol, sørg for å ha en flaske med vann hendig.

Anemi

Anemi er en tilstand som oppstår når en person ikke har et sunt nivå av røde blodceller. Disse er de cellene som gir oksygen til kroppsvevet. Svimmelhet, tretthet, brystsmerter og hodepine er alle tegn på blodmangel. Årsaker til anemi inkluderer blodtap, dårlig kosthold, nyresvikt og visse medisiner. Tilskudd av jern og vitamin B12 blir ofte tatt for å behandle anemi. Dersom de røde blodcellene bli ekstremt lav, kan en blodoverføring må gjøres.

Reisesyke

Reisesyke er en forstyrrelse av det indre øret som er forårsaket av en gjentatt bevegelse, i henhold til medicinenet. Bevegelsen av en bil, kan bølger på havet og turbulens på et fly forårsake reisesyke. Reisesyke kan forårsake svimmelhet, kvalme og oppkast. Reisesyke kan forebygges ved å ri der du kan se bevegelse som din indre øret hører. Hvis du er på et fly, sitte ved vinduet og fokusere på en ting, for eksempel en sky eller hus nedenfor. Hvis du er i bilen, sitte i forsetet og fokus på fjernt landskap eller en stasjonær ting. Hvis du får bevegelse syk, ikke prøv å lese på en båt, fly eller i bilen. Det har en tendens til å gjøre det verre. Det er også mange medisiner som behandler reisesyke.

Medisinering Side Effects

Mange medisiner liste svimmelhet som en bivirkning, og vil advare deg om ikke å drive et kjøretøy når du er på medisiner. Noen medisiner som forårsaker svimmelhet er anti-anfall medisiner, beroligende midler, smertestillende medikamenter og noen kalde medisiner.

Psykologiske Triggers

Mange mennesker får kvalm og kan til og med besvime når de ser blod. Besvimelse er forårsaket av mangel på oksygen til hjernen. Stress eller angst kan føre vagal nerve stimulering og resultat i et tap av bevissthet. Hvis du vet at du får kvalm rundt blod eller andre ting, prøv å unngå dem, og sitte ned hvis du føler deg får varmt eller svimmel.