Digidexo.com

Trigger Thumb Pain

En "trigger tommel" er en tilstand der tommelen er låst inn i en bøyd stilling. Alvorlighetsgraden varierer med hver person, og dermed er det flere moduser av behandling for å vurdere. Tilstanden er ofte smertefullt og funnet hos pasienter som bruker sine hender for repetitive gripe handlinger i arbeid, hobbyer eller vanlige daglige aktiviteter. Rådfør deg med legen din om eventuelle problemer du har med et tap av mobilitet og smerter i tommelen.

Årsaker

I hånden er en serie av muskler, bein, sener og leddbånd, samt nerver som gjør at hånden de mange typer av motoriske ferdigheter som brukes daglig. Konstant stamme med friksjon kan føre til for å danne knuter på senen som hindrer den naturlige gliding av senen ved å trekkes langs sin bane. Irritasjon kan øke svellingen, noe som igjen kan føre til en låsing av fingeren. Dette kan skje som følge av revmatoid artritt, hyppig bruk av elektroverktøy eller selv holder et ratt i lengre perioder av gangen.

Symptomer

De med en trigger tommelen tilstanden vil ha smerter og kanskje merke et klikk når du bøyer tommelen. Hvis du har trigger tommel, er din smerte sannsynlig å være verste når tommelen er utvidet og finne lettelse når tommelen er bøyd. Hvis nodule blir betent, så fingeren kan sette seg fast i en bøyd stilling, ute av stand til å frigjøre seg forbi nodule å gli tilbake i rett stilling. Prøver å rette tommelen vil øke smerte.

Pain Centers

Smerten som utvikler seg fra trigger finger er ofte forårsaket av innsnevring av kappen rundt senen. I de fleste tilfeller trenger nodulene ikke påvirke median nerve som går gjennom hånden som det gjør i carpal tunnelsyndrom. Smerte er oftest på basis av hånden, hvor tommelen er gedigent seksjonsskjøtene hånd og håndledd. Du vil føle ømhet i dette området, og muligens også den nodule. Du kan oppleve mindre kroniske smerter som øker når fingeren kommer i låst posisjon.

Behandling

Hvis saken utløser tommelen ikke er alvorlig, så du bør være i stand til pop fingeren tilbake på plass. Over tid, hvis du ikke justerer dine aktiviteter, vil nodule øke i størrelse og skape flere anfall med låsing. Med en større nodule (s), kan spratt den tilbake på plass blir mer vanskelig og smertefull. De som lider av trigger finger anbefales å hvile hånden og bruke en skinne for å holde fingeren utvidet. En massasje kan hjelpe smerten, men vil ikke redusere betennelse. Ibuprofen er anbefalt av leger for å hjelpe med hevelse og et steroid injeksjon kan forskrives også. Disse vil også redusere smerte. Hvis saken blir alvorlig, kan kirurgi være nødvendig å fjerne nodule.

Rehabilitering og forebygging

Når man har utviklet trigger tommelen, vil det være vanskelig å stoppe progresjonen til en mer alvorlig tilstand. Reduser gripende og repeterende bevegelser så mye som mulig. Spør legen din om finger øvelser som hjelper tommelen til å beholde sin mobilitet. Når du gjør en masse gripende, hvile hånden og suge den i is og senere varmt vann. Dette vil først redusere hevelse og deretter fremme sirkulasjon. Varmt vann bad i morgen vil bidra til å forberede tommelen for dagens aktiviteter. Diskutere alle alternativene med legen din for å redusere smerte.