Digidexo.com

ALS Øvelser

ALS, også kjent som Lou Gehrig sykdom, er en nevrodegenerativ sykdom som påvirker en persons muskler før de slutter å virke. Øvelsen vil bremse utviklingen av ALS.

Tøyningsøvelser

En studie publisert i Neurology, et vitenskapelig tidsskrift, i juni 2007 viste at daglig stretching og konsekvent styrketrening bremset effekten av ALS, som står for amyotrofisk lateral sklerose. Stretching vil holde ledd, muskler, sener og leddbånd smidig og fleksibel. Stramme muskler vil gjøre øvelsen vanskelig, så daglig strekker vil bidra til å opprettholde din evne til å bevege seg. Noen ganger trenger du kanskje en fysioterapeut eller omsorgsperson for å hjelpe deg på dager som du er for trøtt eller svak til å strekke deg selv. Fokuser på å strekke områder som er smertefulle eller svak. Disse kan omfatte armer eller nakke. Bare vippe halsen sakte til side bringe øret mot skulderen på begge sider, eller vippe haken mot brystet vil bidra til å holde nakkemusklene løs. Arm sirkler er en annen god øvelse for å opprettholde omfanget av bevegelse i skuldrene. Hold armene rett til siden og sirkle armene forover fem ganger og deretter bakover fem ganger.

Styrketrening Øvelser

Styrketrening gjort tre dager i uken med vekter av deltakerne i studien reduserte nedgangen i muskelfunksjon med 12 prosent og livskvalitet med 16 prosent. Deltakerne ble bedt om å gjøre bare moderat intensitet øvelser. Trene med for høy intensitet kan skade berørte musklene, slik at arbeidet med en lege eller fysioterapeut for å finne ut hvilke øvelser du skal gjøre og til hvilken vekt. Stopp hvis du blir trøtt eller føler smerte på et visst utvalg av bevegelse. Bruk alltid lette vekter og eneste øvelsen med en lege eller fysioterapeut tilstede. Noen mennesker kan bli fortalt ikke til å gjøre styrketrening. Hvis dette skjer med deg, spør legen din om yoga eller pilates som et alternativ til vektløfting.

Cardio øvelser

Daglig gange er vanligvis foreskrevet for folk i de tidlige stadier av ALS. Turgåing er en low-impact aerobic trening som vil holde ens hjerte-karsystemet sterk samt gi psykologiske fordeler for ALS lider. Turgåing er mild, men det vil fortsatt opprettholde styrken i bena, hjerte og lunger. Ikke gå eller trening i ubehagelig temperaturer.

Svømming og stasjonær sykling vil også hjelpe. Sørg for å varme opp med lette aerobic i 5 til 10 minutter å forberede deg for mer intens trening, selv om du ikke skal presse deg selv for hardt. Også drikke mye vann. Du bør ikke føle seg sår neste dag fra trening.