Digidexo.com

Percocet Kontra

Percocet Kontra


Percocet er et medikament foreskrevet for smerteregulering. Kontra advare pasienter med visse medisinske tilstander eller overfølsomhet overfor en eller flere ingredienser om potensielle livstruende bivirkninger forbundet med stoffet. Alle doser av Percocet inneholder oksykodon og paracetamol.

Overfølsomhet overfor ingredienser

Percocet er en kombinasjon stoff laget av oksykodon og paracetamol. Alle doser av medikamentet inneholder kolloidalt silisiumdioksyd, stearinsyre, crospovidon, croscarmellose-natrium, mikrokrystallinsk cellulose og maisstivelse pregelantinized. Hvis pasienten er overfølsom overfor noen av disse ingrediensene, er Percocet kontraindisert.

Opioider

Oksykodon er et opioid. Leger foreskrive opioider for smertelindring. Pasienter som er allergiske mot opioider eller de med medisinske tilstander motstrid opioid inntaket bør ikke ta Percocet. Opioider kan samhandle med andre reseptbelagte medisiner, inkludert antihistaminer, benzodiazepiner og barbiturater.

Luftveissykdommer

Forhold som kronisk obstruktiv lungesykdom, emfysem, tuberkulose og lungekreft føre til en begrensning av luftveiene. Oksykodon kan videre undertrykke puste. Percocet krever tilstedeværelse av medisinsk personell om en pasient lider av en respiratorisk sykdom.

Bronkial astma

Astma fører til begrensning av luftveiene som fører til pustevansker, hoste og pustebesvær. Fordi opioider undertrykke puste, kan pasienter med astma lider av alvorlige bivirkninger av å ta Percocet, inkludert pustevansker. Store doser av Percocet kan føre til døden.

Hyperkarbi

Hyperkarbi, også kjent som hyperkapni, fører til et høyere enn normalt nivå karbondioksyd i blod. Undertrykt pust forårsaket av oksykodon i Percocet kan føre til en ytterligere økning i karbondioksid.

Lammende Ileus

Paralytisk ileus er en obstruksjon av tarmen forårsaket av lammelse av tarmmusklene. Narkomane, som oksykodon, kan forårsake paralytisk ileus slik at pasienter med tilstanden ikke bør ta Percocet. Intestinal blokkering kan føre til forstoppelse, oppblåsthet i magen, kvalme og oppkast.