Digidexo.com

divertikulitt symtomer forum

Akutt Divertikulitt Symptomer

Akutt divertikulitt er når de små poser i fordøyelseskanalen kalt diverticula bli betent eller infisert. Diverticula kan utvikle hvor som helst i fordøyelseskanalen, men de er oftest funnet i tykktarmen. I de fleste tilfeller diverticula utgjør ingen problemer, men i tilfelle av divertikulitt, er nødvendig medisinsk behandling. Behandlingstilbud er avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden. Når symptomene er milde, til en endring i dietten inkluderer flere high-fiber matvarer kan være alt som er nødvendig. I andre tilfeller kan det være nødvendig medisinering eller sykehusinnleggelse. De mest alvorlige tilfeller kreve kirurgi.

Pain

Et vanlig symptom på akutt divertikulitt er smerter i nedre, venstre side av magen. I mange tilfeller smerte er alvorlig og utvikler plutselig, men noen mennesker kan oppleve mild smerte som blir verre i løpet av noen dager eller en uke. Smerten kan også svinge mellom mild og alvorlig.

Kvalme og oppkast

Noen mennesker med akutt divertikulitt vil oppleve anfall av kvalme og oppkast som et symptom på tilstanden.

Krakk Symptomer

Personer med akutt divertikulitt ofte lider av enten diaré eller forstoppelse. I noen mennesker, kan en endring i sine regelmessig avføring være et tegn på tilstanden.

Fever

Fordi divertikulitt er en infeksjon, kan noen mennesker får feber.

Mindre vanlige symptomer

I begrensede tilfeller kan noen mennesker med akutt divertikulitt oppleve abdominal oppblåsthet eller ubehag eller rektal blødning. Disse symptomene er ikke på langt nær like vanlig som andre, for eksempel kvalme og oppkast og magesmerter. Rektal blødning krever øyeblikkelig legehjelp.

Matvarer som forårsaker Divertikulitt

Divertikulitt er en sykdom som først kom frem i lyset i USA på begynnelsen av 1900-tallet. Tilstanden er hyppig i utviklede land, for eksempel USA eller England, og er ofte forbundet med bearbeidet mat. En lav-fiber diett har vist seg å forverre og selv rask divertikulitt hos voksne i alderen 50 år og eldre.

Divertikulitt Definert

Divertikulitt er en tilstand som oppstår hos voksne over 50 år som lider av betennelse eller en infeksjon av veggene i tykktarmen. Små lommer dannes i tarmen, oftest der musklene er frailest. Infeksjonen oppstår når avføringen blir fanget i lommene, men det klarner opp vanligvis med en endring i kosthold og antibiotika.

Effekt av en lav-fiber diett

Forbruket av bearbeidede matvarer senker inntaket av fiber. En lav-fiber diett kan bidra til forstoppelse. Forstoppelse og tilhørende belastende kan føre til økt press i tykktarmen, og dermed svekke tarmveggen og fører til divertikulitt.

Virkningen av nøtter og frø

Opprinnelsen til divertikulitt er ukjent. Imidlertid er det ofte antatt at matvarer som nøtter og visse frø, slik som sesam, solsikke, og gresskarfrø, kan føre til divertikulitt, fordi disse små partikler kan irritere veggen av tykktarmen. Mens disse matvarene kan forårsake irritasjon, er det ingen vitenskapelige bevis små matrester er den skyldige for divertikulitt.

Irritasjon fra andre matvarer

Litt mat høy i fiber forårsaker flatulens, som kan være en agitator til divertikulitt. Matvarer som løk, kål, grønnsaker og frukt skins, erter, bønner og kokos kan forårsake oppblåsthet. Non-fibrøs mat som brus og øl kan også irritere fordøyelsessystemet.

Krydret mat

Vanligvis kan krydret mat irritere fordøyelsessystemet. For de som lider av divertikulitt, bør indisk, meksikansk og thai mat unngås. Krydret mat kan føre til rektal ubehag under en avføring. Jo større belastning på tarmen, desto større sjanse veggene kunne svekke, en forløper til divertikulitt.

Hvordan å spise godt på en Divertikulitt Diet

Divertikulitt er en alvorlig tilstand som involverer infeksjon eller tarmene, ofte forårsaker betydelig smerte. Noen ganger kirurgi er nødvendig, men ofte fremtidige angrep kan reduseres eller forebygges med et sunt og fiberrikt divertikulitt kosthold. Mens legens anbefalinger skal alltid tas hensyn til, kan disse tipsene hjelpe deg å spise godt på divertikulitt kosthold, uten å ofre smak.

Hvordan å spise godt på en Divertikulitt Diet

Følg legens ordre eksplisitt under og etter en divertikulitt angrep. Frem til infeksjon og betennelse er løst, vil pasienter først være på en lav-fiber diett. Sjekk etikettene nøye som matvarer som kan virke lik kan variere i sitt fiberinnhold.

Begynn å legge fiber gradvis som bestilt. Som du gjør, øke vann eller klar væske inntak. Hvis du ikke er en typisk vann drinker, prøv smakstilsatt vann, te som tillatt, juice uten fruktkjøtt og andre uncarbonated, koffein-fri drikke. Alternere disse drikkene med vann for å gradvis møte dine daglige anbefaling på en divertikulitt kosthold.

Spis grønnsaker og frukt som du liker om det er godkjent på divertikulitt kosthold. Hvis du ikke liker grønnsaker mye, spise mer frukt og vice versa. De fleste pasienter kan spise frukt og grønnsaker frø, slik som finnes i agurker og tomater, men noen kan ikke uten økte symptomer. Tenk grønnsaksjuice hvis du liker smaken, men rådføre seg med legen din først.

Bli kreativ med måltider for å legge mer fiber uten å ofre smak. Hvis du ikke liker tunge korn brød, prøv fullkorn hvitt brød til forrett. For lite fiber matvarer, som kjøttpudding, prøve å legge litt av hvetespirer, linfrø eller kli. Selv chocolate chip cookies kan forbedres med hensyn til fiberinnholdet med en bit av bakken havregryn.

Få en jump start på fiber telle tidlig på dagen. Noen frokostblandinger og barer merket med ordet "fiber" kan inneholde 1.3 til 1.2 av fiber du trenger på en divertikulitt diett, mens andre frokostblandinger som høres næringsrik inneholder bare et gram eller to. Etiketten lesing er viktig.

Lær hvordan du gjør en rekke bønne oppskrifter hvis din nåværende kosthold er begrenset i denne high-fiber matkilde. Et mangfold av bønner eksisterer, hver med en unik smak, så kanskje du foretrekker noen fremfor andre. Når du lager chili for eksempel prøve nyre, svart og pinto bønner for en ny smak. Bean fall lage en velsmakende matbit og du kan krydre det opp med hvitløk og ost, hvis ønskelig.

Sett lite fiber snacks som chips med fullkorn kjeks. Også, kan du spørre legen din om å spise popcorn uten skrog, hvis du er en popcorn fan. Corn chips er en annen velsmakende alternativ for vanlig chips på en divertikulitt diett.

Hint

 • Hvis du opplever symptomer eller problemer med tarm ubehag, lage en enkel journal med notater på ditt daglige kosthold, og diskutere dette med legen din.
 • Gå aldri mot legens ordre på en divertikulitt diett uten medisinsk konsultasjon.

Divertikulitt Symptomer Relief

Divertikulitt er en tilstand der små poser i fordøyelsessystemet bli infisert. Resultatet er en rekke symptomer som smerte og ømhet i området for bukhulen, kvalme, feber og drastiske endringer i avføringsvaner, inkludert diaré og forstoppelse. Dette gastrointestinal lidelse er mest vanlig hos personer over 40 år De som lider med divertikulitt kan få lindring gjennom en rekke metoder.

Medisinsk behandling

Diverticulitis er en bakteriell infeksjon. Derfor kan legen forskrive antibiotika for å hjelpe bli kvitt bakteriene. Du kan bli bedt om å bare konsumere væske for et par dager og til å hvile i sengen mesteparten av tiden. Smertestillende medikamenter som paracetamol og ibuprofen kan bidra til å redusere ubehag under restitusjonsprosessen.

Kirurgi

Divertikulitt kan føre til andre komplikasjoner, for eksempel intestinal hindringer og abscesser. Disse alvorlige forholdene krever sykehusinnleggelse og ofte kirurgi. En kirurg kan ha å tømme ut en hindring eller abscess og / eller reparasjon kompromittert intestinal vegger. Vellykket operasjon og forsiktig bedring bør gi lindring fra smertefulle symptomer som følger den underliggende divertikulitt.

Forebygging

For å redusere sjansene for å håndtere ubehagelig av divertikulitt, kan forebygging være svært gunstig. Spise en diett som er høy i fiber. For lite fiber kan forårsake forstoppelse, som i sin tur kan føre til divertikulitt. Drikk rikelig med vann. Tren regelmessig for å hjelpe fordøyelsessystemet utføre optimalt. Opprettholde en sunn vekt også.

Divertikulitt og tarmsykdom

Divertikulitt og tarmsykdom


Det finnes mange forskjellige typer av inflammatoriske sykdommer. Diverticulitis og tarmsykdom, ofte kalt inflammatorisk tarmsykdom, eller IDB, er to typer av fordøyelsessykdommer.

Divertikulitt

Du utvikler divertikulitt når små poser, kalt diverticula, utvikle og bli betent eller infisert. Denne sykdommen forekommer oftest i tykktarmen, men kan utvikle seg hvor som helst i fordøyelsessystemet.

Symptomer

Magesmerter, oppblåst mage, forstoppelse, diaré, kvalme, rektal blødning og oppkast kan være tegn på divertikulitt.

Årsaker

Kroppen din utvikler disse små poser (diverticula) når svake steder i kolon "kollaps under press", ifølge Mayo Clinic. Den eksakte årsaken er ikke kjent. En teori er at små åpninger i diverticula kan felle og hold avføring, forårsaker infeksjon.

Tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom er når er når tarmen blir betent eller hovne. Det vil gjentatte ganger komme tilbake og vil ikke gå bort raskt.

Symptomer

Magekramper, smerte, diaré og vekttap er typisk for inflammatorisk tarmsykdom.

Årsaker

Akkurat som med divertikulitt, er årsaken til inflammatorisk tarmsykdom ukjent. Det kan være forårsaket av et problem med immunforsvaret eller fra en bakterie, ifølge The Family Doctor.

Hjem rettsmidler for divertikulitt

Divertikulitt er en vanlig tilstand som oppstår når det er en infeksjon eller betennelse i diverticula som ligger i fordøyelseskanalen. Divertikler er små poser som kan danne hele fordøyelsessystemet. Du kan oppleve kvalme eller magesmerter med denne tilstanden. Det er flere hjem rettsmidler for å behandle denne tilstanden.

Matvarer og næringsstoffer

Fiber er et viktig mineral for å normalisere fordøyelseskanalen. Divertikulitt kan være forårsaket av overdreven press på kolon. Et fiberrikt kosthold bidrar til å dempe presset fra avføringen på tykktarmen samt normalisere avføringen. Korn, hel-korn brød, bønner, frukt og grønnsaker er høy i fiber. Det beste er å øke fiber forbruket gradvis å få fullt utbytte og hindre oppblåsthet.

Du kan også ta psyllium som er høy i fiber og fremmer sunn bevegelse i tarmen. Du bør drikke mye vann. Vann er svært viktig å myke opp avføringen og lindre andre symptomer på divertikulitt som forstoppelse.

Du bør spise en pære daglig for å redusere betennelse i divertikler. Ananas inneholder enzymet bromelain som fremmer helbredelse i kolon så vel som å redusere inflammasjon. Hvis du lider av diverticula, kan du lette symptomer ved å spise mange små måltider om dagen. Dette reduserer presset på kolon vegger, som fremmer et sunnere fordøyelsen.

Trening

Det er viktig å opprettholde en regelmessig mosjon rutine. Trene øker flommen av blod gjennom kroppen din, inkludert kolon, som bidrar til å regulere avføring. Enhver rutine som øker hjertefrekvensen - som løping, svømming og gåing - er effektiv. Trene også avlaster presset på tykktarmen som kan føre til betennelse i divertikler.

Ting du bør unngå

Hvis du er en røyker, er det viktig å slutte å røyke for å lindre symptomer på kramper. Røyking virker mot kroppen og øker symptomene på kramper. Dette skjer når røyken er inhalert dine blodtilførselen reduseres gjennom kroppen din. Du bør også unngå kaffe. Kaffebønner kan forårsake kramper og koffein vil forverre symptomene på diaré.

Matvarer som inneholder frø bør unngås fordi de kan sette seg fast i diverticula poser som kan føre til betennelse. Eksempler på seeded matvarer for å unngå er nøtter, popcorn, sesamfrø og valmuefrø.

Du bør også unngå bearbeidet mat fordi det legger press på kolon vegger. Når det er press på kolon vegger, blir avføringen tørr, noe som gjør det vanskeligere å passere.

Hypoglykemi & Divertikulitt Diet Tips

Hypoglykemi og divertikulitt er forhold som kan utvikle seg fra et dårlig kosthold. Forbruker store mengder sukker, men svært lite fiber kan resultere i mild eller ganske alvorlige tilfeller av hver tilstand. Begge lar seg behandle ved å fokusere på utdanning og gjennomføring av et riktig kosthold. Senke sukkerinntak samt koffein, alkohol og tobakk samtidig øke fiber i kosten er sterkt anbefalt for behandling, samt for å redusere tilbakefall av begge forhold.

Definisjoner

Hypoglykemi er manglende evne i kroppen til å behandle primært store inntak av sukker. Å spise for mye sukker skaper en situasjon der bukspyttkjertelen sender ut for mye insulin i kroppen og blodsukkernivået liggende for lavt. Med høyt forbruk, kan sukker ikke lenger bli brutt ned skikkelig i fordøyelsesprosessen. Symptomer kan være både følelsesmessig og fysisk. Divertikulitt er en tilstand der pouches i tykktarmen eller tykktarmen bule og bli betent. Forstoppelse er vanlig. Smerter og ømhet oppstår vanligvis i nedre venstre side av magen.

Sukker

Forbruker for mye sukker og bearbeidet mat forårsaker begge forhold. Hypoglykemi oppstår med en blanding av store mengder av sukkere (ofte inneholdt i prosessert mat) og høyt forbruk av koffein, alkohol og tobakk. Legg i en stor porsjon stress, og hypoglykemi kan utvikles. Samme gjelder for divertikulitt. Et stort inntak av bearbeidet mat (de fleste inneholder mye sukker), lite eller ingen trening, og svært lite fiber i kosten er vanlige årsaker til denne lidelsen.

Diet

Redusere inntaket av sukker er først på listen til å behandle begge forholdene og deretter å opprettholde generelt god helse. Også redusere koffein, alkohol og tobakk. Økende fiber forbruk er også svært viktig. Spise store mengder bønner, hele korn korn, de fleste frukt og stivelse eller grønne grønnsaker, sammen med å ta noen lege-godkjent gastrointestinal fibertilskudd, skal hjelpe til med behandling av både forhold og bidra til å sikre at de ikke gjentar seg. Øvelsen vil også forbedre fordøyelsen.

MSM for divertikulitt

Methylsulfonylmethane (MSM) er et svovel supplement som er nyttig i mange forhold, inkludert de som involverer betennelse og smerter, som for eksempel leddgikt, migrene, muskelkramper, forstoppelse, astma og fordøyelsessykdommer som divertikulitt.

Divertikulitt

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, er divertikulitt betennelse i diverticula; små svake flekker i slimhinnen i tykktarmen som danner poser.

Supplement

Natural Health and Longevity Resource Center sier at MSM gir støtte til muskler, leddbånd og sener.

Effect

MSM gir lindring fra betennelse og smerter ved å fjerne giftstoffer og væske fra cellene i kroppen din, og senke cellenes press, ifølge Natural Health and Longevity Resource Center. Det tillater også næringsstoffer og vann trenger inn i cellene.

Mat Kilder

Alternativer til MSM kosttilskudd inkluderer mat kilder som hvitløk, linser, solsikkefrø, yoghurt og soyabønner, ifølge Natural Health and Longevity Resource Center.

Dosering

Natural Health and Longevity Resource Center sier at den anbefalte daglige dosen er mellom to og seks tusen milligram.

Betraktninger

Natural Health and Longevity Resource Center viser at MSM er ikke anbefalt for personer med nyre forhold på grunn av sin effekt på metabolismen.

Dietter for divertikulitt

Diverticulitis er en betennelse i lommer kalt diverticula- som er dannet i veggen av tarmen. I løpet av en betennelse, er en lav-volum diett anbefalt. Å følge en diett som er lav i fiber samtidig unngå visse matvarer er nøkkelen til å håndtere denne vanskelige og ofte smertefulle helseproblem.

Blusse opp diett

Under en oppblussing av divertikulitt er det viktig at et lavt volum av maten passerer gjennom tarmen, slik at inflammasjon kan leges. Kutte ned på fiber i løpet av denne tiden. Ikke mer enn 10 gram fiber per dag er best.

Spis karbohydrater som hvitt brød og hvit ris. Brus kjeks eller frokostblanding Cream of Wheat er også gode valg.

For frukt, nyte applesauce, vannmelon, fersken eller druer. Fruktjuice er en utmerket lav-fiber måten å få næringsstoffer. Sørg for å unngå sviske juice.

Grønnsaker i kosten er viktig og kan fås ved å drikke grønnsaksafter. Andre valg inkluderer grønne bønner, selleri, gulrøtter og agurk. Poteter er greit så lenge skinnene er fjernet.

Kjøtt er en fast kilde til protein og ikke bør unngås. Bare sørg for at kjøttet er mørt og godt tilberedt. Sørg for å spise rikelig med fisk og egg i tillegg.

Hva du skal unngå

Matvarer som inneholder mye fiber bør unngås under en oppblussing av divertikulitt. Hold deg unna alle matvarer som inneholder hele korn. Også unngå tørket frukt, nøtter og frø. Grønnsaker som brokkoli, kål og rosenkål kan være vanskelig på fordøyelsessystemet, og bør unngås. Mens holde protein i kosten er viktig, holde seg borte fra bønner og linser.

Forebygging diett

Mellom flare-ups, vil en diett høy i fiber bidra til å holde divertikulitt under kontroll. Hele korn er viktig og inkluderer havregryn, fullkornsbrød og kli. Fersk frukt er også en utmerket kilde til fiber. I tillegg til fiber, sørg for å drikke mye vann.

Enema Hjelp for divertikulitt

Divertikulitt er en sykdom som har å gjøre med en eller flere små lommer som utvikler seg i tarmveggen disse lommene kalles diverticula. Når diverticula blir betent og infisert er det da kalles divertikulitt. Divertikulitt vanligvis oppstår når bakterier har bygget opp i diverticula grunn av ekskrementer blokkering. Å ha sunne avføring er nøkkelen til å hindre divertikulitt, og fiber, mosjon og væsker er en viktig nøkkel til god avføringsmønster.

Forebygging

Divertikulitt kan forebygges ved å tilpasse sunne livsstilsvalg som å drikke mye vann, trene i minst 30 minutter om dagen for så mange dager som du kan, og spise 20 til 35 gram av høy fiber rik mat om dagen ifølge American Dietic Association. Visse korn, grønnsaker, frukt, kli og brun ris er blant noen av fiber rik mat valg som en person med divertikulitt kan spise. Fiber er avgjørende for bevegelse langs kroppslige avfall i tarmen. Imidlertid kan for mye fiber og for lite vann forårsake forstoppelse.

Symptomer og Enema Prosedyre

Symptomene på divertikulitt inkluderer ubehag i det berørte området, magekramper i nedre del av magen, sporadisk diaré og forstoppelse, frysninger og feber. Siden symptomene kan ikke alltid være til stede hos personer som lider av divertikulitt det er ikke uvanlig for mer divertikulitt å bli funnet av en lege gjennom tilfeldige tester som er utført for helt urelaterte medisinske grunner.

En lavere gastrointestinal (GI) eksamen eller barium klyster er en annen måte å oppdage divertikulitt. Barium klyster tillater tarmen for å bli sett på en røntgenundersøkelse fordi tarmen er fylt med barium materiale. Materialet blir så innsatt inne i anus gjennom et rør. The X-ray bidrar til å identifisere eventuelle betennelser. Du må forberede seg på de barium klyster prosedyren flere dager i forveien fordi tykktarmen må være helt klar av kroppslig avfall og gass, så må du gå på en klar væske diett for en til tre dager. Enhver drikk som er ikke-kullsyreholdig og klart er i stand til å bli konsumert. Noen ganger avføringsmidler brukes i kombinasjon med en klar væske diett være sikker på at all ekskrementer som tømmes ut av kroppen. Divertikulitt er oftere enn ikke funnet gjennom tilfeldige tester som er utført under legens ordre for urelaterte grunner. Tester som kan gjøres for å oppdage divertikulitt er CT-skanning, ultralyd, koloskopi eller en X-ray. I noen tilfeller en angiografi prosedyre vil bli gjort til folk som opplever intense rektal blødning.

Hvordan behandle Divertikulitt

Hvordan behandle Divertikulitt


Blir diagnostisert med divertikulitt trenger ikke å være ødeleggende. Et par enkle endringer i livsstil kan bidra til å lindre symptomene dine. Diverticulitis er en infeksjon eller betennelse i poser i fordøyelseskanalen, som oftest påvirker sigmoid kolon, som er en del av tykktarmen. Det påvirker hovedsakelig de som er over 40, men det er ikke uvanlig for en yngre person å oppleve divertikulitt.

Hvordan behandle Divertikulitt

•  Gjør en avtale med legen din dersom du har smerter og ømhet i nedre nedre venstre kvadrant av ryggen, feber, blødning, forstoppelse, kramper, frysninger eller oppkast. Dette kan være tegn på divertikulitt eller en annen alvorlig sykdom.

Ta alle antibiotika legen forskriver og hvile din kolon for et par dager ved å unngå hele korn, frukt og grønnsaker.

hvile i noen dager før symptomene avta.

Legg til dine high-fiber matvarer i dietten din etter at symptomene har avtatt, vanligvis minst to til fire dager.

Start en avføring rutine ved å prøve å gå rundt samme tid hver dag.

6. Drikk på minst fem til seks glass væske om dagen. Dehydrering kan gjøre det vanskelig å ha en komfortabel avføring.

Hint

 • Du må kanskje legges inn på sykehus for oppkast, forstoppelse eller høy feber.
 • Slippe noen pounds kan hjelpe deg med å håndtere divertikulitt.
 • Ikke press under en avføring.
 • Unngå tunge og stekt mat.

Slik unngår du at Divertikulitt

Slik unngår du at Divertikulitt


Divertikulitt er en alvorlig sykdom som er smertefullt og farlig. Når diverticula (små sekker) vokser på kolon vegger, vil de ikke gro. Betennelse og ruptur av disse sacs kan forekomme og forårsake alvorlige, livstruende infeksjoner. Forebyggende tiltak kan iverksettes for å sikre fordøyelsen helse og forebygging av divertikulitt.

Slik unngår du at Divertikulitt

•  Spis fiber. Den gjennomsnittlige personen ikke får nok fiber i kostholdet. Forstoppelse skaper press på kolon vegger som kan føre til divertikulitt. Å ha regelmessig avføring vil skje hvis du får nok fiber i kosten. Å spise mye frukt og grønnsaker og helkorn vil alle bidra til regelmessig avføring.

Drikk mye vann. Vanninntaket holder fordøyelsessystemet flytting og hjelper rense kroppen din slik at den fungerer på sitt beste kapasitet. Vann renser giftstoffer og holder avføringen myk som kan bidra til å redusere forstoppelse.

Rens din kolon. Colonics kan bidra til å forhindre giftig buildup og press som kan føre til sekker eller lommer i tykktarmen som kan føre til divertikulitt. Noen mennesker bruker colonic vanning mens andre velger urte renser som hjelper spyle kolon av bebygde avføring. Kolon rensing er valgfritt, men kan være nyttig for de som ikke kan få nok fiber i kostholdet.

Tren regelmessig. Regelmessig trening kommer til å hjelpe fordøyelsessystemet og kolon. Det hjelpemidler ikke bare i forebygging av forstoppelse, men bidrar til å tone tarmer som kan styrke veggene i tykktarmen din. Regelmessig mosjon vil bidra med forebygging av mange helseproblemer.

Oppsøk vanlig medisinsk behandling. Årlige kontroller, colonscopy på anmodning fra legen din og snakke med helsepersonell hvis du har tilbakevendende problemer med fordøyelsen kan hjelpe deg med å administrere din helse. Dersom du utvikler divertikulitt, kan du følge legens ordre for å minimere bluss ups og fare for helsen din.

Hint

 • Gjentatt bruk av avføringsmidler kan være farlig for helsen din, og vil føre til tap av tarm tone, noe som kan resultere i avhengighet for tarmfunksjonen. Hvis du tar kosttilskudd for å avverge forstoppelse, se etter et naturlig og trygt alternativer som ikke kunstig stimulere kolon funksjon.

Hvordan diagnostisere Divertikulitt

Hvordan diagnostisere Divertikulitt


Diverticulitis er en infeksjon eller betennelse i posene i fordøyelseskanalen, som oftest påvirker sigmoid kolon, som er en del av tykktarmen. Det påvirker det meste personer over 40 år, men det er ikke uvanlig for en yngre person å oppleve divertikulitt. Komplikasjoner til divertikulitt kan påvirke nærliggende organer. Akutt kirurgi er noen ganger nødvendig hvis tarmen har sprukket.

Hvordan diagnostisere Divertikulitt

•  Finn ut om du har smerter og ømhet i ryggen, og hvis du gjør det, enten det er i nedre venstre kvadrant.

ta temperaturen for å se om du har feber, som kan være et tegn på utbruddet av divertikulitt.

Kontakt legen din umiddelbart hvis du begynner å blø, er forstoppet, har kramper, feber, frysninger, eller begynne oppkast. Du kunne ha en hindring i tykktarmen.

Planlegge en avtale med legen din hvis du har noen endring i avføringsmønster eller kramper. Hun kan være lurt å gjøre en computertomografi (CT) skanning, koloskopi eller andre tester for å bedre diagnostisere divertikulitt.

Lytt til legens instruksjoner hvis du er diagnostisert. En diett endringen vil være nødvendig.

Forskning denne sykdommen og lære hva du trenger å gjøre for å hindre et angrep fra reoccurring. Du kan finne mer informasjon på WebMD eller Mayo Clinic nettsiden.

Hint

 • Hvis du tror du har divertikulitt, bør du ringe legen din.
 • Symptomer på divertikulitt kan også være et tegn på en annen tilstand.
 • Spis mer fiber; en lav-fiber diett er en av de viktigste årsakene til divertikulitt.
 • Hvis det går ubehandlet, kan det føre til kirurgi for å fjerne en del av tykktarmen.
 • Ikke anta at du har divertikulitt med mindre du har blitt diagnostisert med det før. Symptomene kan også være blindtarmbetennelse, kolon eller eggstokkreft, en abscess eller livmor fibroids.
 • Noen mennesker har ikke smerter, men kan ha mild kramper, oppblåsthet og forstoppelse.

Hvordan identifisere Divertikulitt

Divertikulitt er en tilstand som oppstår når poser som har dannet på ytterveggene i tykktarmen blir betent. Disse posene, kjent som diverticula, dannes over tid når sterke sammentrekninger i tarmen føre til indre fôr av tarmen for å bli skjøvet ut gjennom sprekker i tarmveggen. Disse diverticula forekommer i om lag 10 prosent av alle voksne over 40 og nesten 50 prosent av dem over 60. diverticula er permanent, og vil ikke gå bort med endringer i kosthold eller medisiner. Følgende informasjon vil hjelpe deg å identifisere symptomer på divertikulitt og informere deg om måter å hindre dannelsen av diverticula.

Hvordan identifisere Divertikulitt

•  Snakk med legen din om en årlig koloskopi hvis du er over 40. En koloskopi kan bidra til å identifisere diverticula før de blir betente, og legen din kan anbefale endringer i kostholdet som kan demme opp for divertikulitt.

Ta hensyn til magesmerter hvis du har diverticula. De fleste mennesker med diverticula har ingen symptomer før deres diverticula bli betent. Kramper eller ømhet i venstre side av nedre del av magen som øker i intensitet utover dagen kan være en indikasjon på divertikulitt.

Legg merke noen endring i avføringsmønster. Hvis du opplever diaré eller forstoppelse, problemer med å late avføring eller overdreven oppblåsthet, og du allerede har blitt diagnostisert med diverticula, gjøre en avtale med legen din. Legen din kan foreslå en blodprøve for å sjekke for en forhøyet antall hvite blodlegemer i blodet eller en CT scan for å identifisere sprukket diverticula. Ethvert tegn på blod i avføringen garanterer en samtale med legen din, selv om du ikke er i smerte og du ikke har blitt diagnostisert med diverticula. Hvis du oppdager selv en liten mengde blod i avføringen, kan du se en lege så raskt som mulig.

Watch etter ledetråder som du kan ha en infeksjon. Hvis du opplever en feber med eller uten kvalme og oppkast, magesmerter eller ømhet i underlivet, kan det hende du har en infeksjon, og du må oppsøke lege.

Oppsøk legen din hjelp hvis du mistenker at du kan ha divertikulitt. Legen din kan ønske å vurdere din medisinske historie for å undersøke kostholdet og avføringsmønster. Han kan ta et avføringsprøve for å teste for blod i fordøyelseskanalen eller utføre en CT scan for å finne betent eller sprukket diverticula.

Hint

 • Forebygging av diverticula dannelse og divertikulitt begynner med kostholdet ditt. Spise en diett høy i fiber minsker risikoen betraktelig. Innlemme rå frukt, grønnsaker og helkorn i din daglige diett.
 • Tar en daglig fiber supplement vil hjelpe deg å nå ditt anbefalte daglige fiberinntak. Den anbefalte daglige fiberinntak for voksne varierer med alder og vekt, men generelt faller rundt 35 gram for optimal fordøyelseskanal helse.

Riktig kosthold for divertikulitt

Divertikler er små, svulmende sekker som kan dannes i magen, spiserør eller tarm, forårsaker en tilstand som kalles divertikulitt. Diverticula kan påvirkes av visse matvarer, så å følge en diett fri for matvarer som kan forårsake forverring kan hjelpe kontroll symptomer som smerte, feber, kvalme og endringer i avføringsmønster.

Umiddelbart etter diagnose

Divertikulitt vanligvis først diagnostisert når pasienten får symptomer assosiert med divertikulitt. Symptomene oppstår vanligvis bety diverticula har blitt smittet, og en lege vil forskrive antibiotika, samt anbefale en spesiell diett for å redusere betennelse og la diverticula å helbrede.
Denne dietten vil i første omgang omfatte klare væsker som kylling, biff eller grønnsaksbuljonger, klart brus og fruktjuice (ingen papirmasse), vanlig gelatin, te, kaffe, vann og popsicles. Hvis du har problemer med å konsumere disse eller holde dem nede, ta kontakt med din lege.

Symptom Forbedring

Når symptomer som kvalme og magesmerter forbedre, kan du begynne å spise lav-fiber matvarer. Digestive fiber skaper bulk i mageveiene og kan irritere diverticula, ifølge Mayo Clinic.
Sakte innlemme disse lav-fiber matvarer i kostholdet ditt for å måle om fordøyelseskanalen har grodd nok til å støtte forbruk: egg, beriket hvitt brød, lav-fiber frokostblandinger, yoghurt eller ost, glatt peanøttsmør, hvit ris eller vanlig pasta, kokte grønnsaker (ingen frø eller hud) og hermetisert frukt.

Post-angrep

Når du har fullført medisinsk behandling og symptomene har avtatt, kan du ønsker å innlemme ytterligere high-fiber matvarer. Dette bør langsomt skal innlemmes i dietten med en hastighet på 25 gram fiber for kvinner og 38 gram fiber for menn, ifølge Mayo Clinic. De beste måtene å måle fiberinnholdet inkluderer lese ernæringsmessige etiketter eller bruker Internett for å søke etter fiberantall av vanlige matvarer og serverer størrelser. Noen av de beste mat å konsumere inkluderer brun ris, frukt, tørkede bønner, hele korn brød, helkorn, vill ris og grønnsaker.
Mens fiber kan føre til vanskeligheter for divertikulitt lider etter at de har opplevd et angrep, kan high-fiber matvarer tillate krakker å passere raskere og enklere. I tillegg til å spise de ovenfor nevnte matvarer, er det viktig å drikke minst åtte til 10 glass vann, som hjelpemidler i fordøyelsen, ifølge University of California, San Francisco.

Slik håndterer Divertikulitt

Du har en plutselig, intens smerte i nedre del av magen, sentrering mot venstre. Det kom på med liten eller ingen advarsel. Du har også feber og noen ubehagelig fordøyelsessymptomer, som oppkast eller diaré. Hva er dette? Mens en lege er den eneste som kan diagnostisere tilstanden din, kan du ha divertikulitt. Divertikulitt utvikler når små poser i fordøyelseskanalen blir smittet, forårsaker ganske mye smerte. Dette kan være farlig, så bør du oppsøke lege med en gang! Etter avtale, her er noen tips for å bruke til å håndtere din tilstand.

Slik håndterer Divertikulitt

Slik håndterer Divertikulitt

•  Snakk med legen din for å være sikker på at diagnosen er divertikulitt. Legen din vil ønske å gjøre noen tester for å se hvor ille infeksjonen er. De fleste tilfeller kan behandles hjemme med medisiner og kosttilskudd endringer.

Følg legens ordre. Du vil sannsynligvis bli bedt om å hvile i noen dager, og spiser lav-fiber, bland matvarer, som for eksempel buljonger og kjeks, mens kroppen helbreder.

Bruk paracetamol for smerte når det blir alvorlig. Du må kanskje også ta en antibiotika for å rydde opp infeksjonen.

Når kroppen din har begynt å gro, begynne å øke fiber i kosten gradvis. Personer som lider av hyppige divertikulitt trenger å spise et høyt fiber diett for å hindre flere tilfeller oppstår.

Øk mengden av væske som du drikker. Rent vann er en av de beste preventions for divertikulitt.

Alltid gå på toalettet når du føler behov for å ha avføring. Venter på å gå vil øke sjansene for en annen divertikulitt angrep.

Få rikelig med mosjon. Dette vil hjelpe tarmen til å fungere normalt, og vil også holde resten av kroppen din fungerer godt.

Hint

 • Legene pleide å anbefale at du eliminere matvarer som inneholder frø fra kostholdet ditt når du arbeider med divertikulitt. Nyere studier har vist at dette ikke har noen positiv eller negativ effekt på tilstanden.
 • Alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi, så sørg for å ta kontakt med legen din dersom tilstanden din ikke blir bedre.
 • Aldri slutte å ta antibiotika hvis de er foreskrevet til deg. Dette kan føre til en gjentakelse infeksjon.

Hvordan leve med Divertikulitt

Divertikulitt er en sykdom i tykktarmen hvor lommer på slimhinnen i tykktarmen blir irritert eller infisert. Dannelsen av lommene er den initielle sykdoms diverticulois og lommene er kalt diverticula-, en lomme kalles diverticulum. Omtrent 10 prosent av amerikanere over 40 år har diverticulosis og omtrent halvparten av alle mennesker over 60 har det. En divertikulitt flair-up kan være mild kramper til rektal blødning; alvorlige Flair-ups kan kreve sykehusinnleggelse, intravenøs antibiotika og, i ekstreme tilfeller, kirurgi. Forhindre Flair-ups gjennom riktig kosthold.

Hvordan leve med Divertikulitt

•  Unngå nøtter, popcorn, sesamfrø og frukt med harde frø, som jordbær, blåbær og bringebær. De kan sette seg fast i lommene (diverticula) og forårsake irritasjoner som kan bli infisert og forårsake en divertikulitt flair-up.

spise en diett høy i fiber for å redusere og / eller hindre Flair-ups.

Ta smertestillende medikamenter som forskrevet av legen din for å lindre kramper og smerter forbundet med mindre Flair-ups. Den smertestillende medikamenter kan være over disk eller reseptbelagte.

Rest med en flytende diett og muntlig medisiner (som kan være foreskrevet for å lindre ubehag og lar deg hvile og gjenopprette) for å lette symptomer på en mild flair-up.

Hint

 • Ved bestilling av fast food be om en vanlig bolle eller for to nederste boller hvis sandwich kommer med sesamfrø.
 • Kirurgi er nødvendig når noen har hyppige Flair-ups og ikke svarer på antibiotika.
 • Hvis du tror du kan ha divertikulitt søke legehjelp og konsultere legen din. Ikke prøv å behandle dette eller medisinsk tilstand uten medisinsk tilsyn og / eller råd.

Divertikulitt Fistel Symptomer

Divertikulitt Fistel Symptomer


Divertikulitt fistel er en sjelden lidelse forbundet med pasienter som er diagnostisert med divertikulitt. Symptomer på divertikulitt er feber og smerter i nedre venstre side av magen. Diverticulitis er lik den lidelse divertikulose, selv divertikulose vanligvis oppstår i forbindelse med intestinal blødning. Intestinal blødning er vanligvis ikke er til stede hos pasienter diagnostisert med diverticulits. En fistel oppstår hos personer som har divertikulitt når som følge av hevelse, intestinal vegger trykk opp mot andre organer og koble til dem. En fistel er mest vanlig i den nedre tykktarmen, men kan forekomme i alle områder av de små og store tarmen.

Betydning

Divertikulitt vanligvis oppstår hos personer over 40. Selv divertikulitt er en alvorlig tilstand, er det vanligvis bare av stor bekymring hvis pasienten er eldre. Spesielt hos eldre, kan symptomene på divertikulitt være så alvorlig at pasienten kan ha for å bli innlagt på sykehus for antibiotika som skal administreres og noen ganger for kirurgi som skal utføres. Det er lettere å identifisere en fistel i en divertikulitt pasienten dersom divertikulitt har allerede blitt diagnostisert, så det er sjelden, men mulig for lider av divertikulitt å danne fistler.

Typer

Symptomer på divertikulitt inkluderer en høy feber og smerter i nedre venstre side av magen, selv om andre magesmerter er også mulig, og bør behandles med bekymring. Diverticulitis utføres vanligvis uten utforskende operasjon, men det kan være nødvendig dersom en fistel som allerede er blitt dannet. Selv om operasjonen er vanligvis ikke nødvendig ved behandling divertikulitt mindre sykdommen er spesielt alvorlig, er behandling av en divertikulitt fistel nesten alltid nødvendig.

Identifikasjon

Divertikulitt fistula symptomer er smerter ved vannlating, blodig avføring eller oppkast, høy feber og sterke smerter i magen. Hvis du ikke har hatt divertikulitt i det siste, er det sjelden at du ville ha oppstått en fistel, men legen din bør ikke utelukke det som en potensiell diagnose. Utforskende operasjon kan bli nødvendig å se hvor fistelen er plassert før det blir avhjulpet. I motsetning til divertikulitt, kan fistler ikke behandles med diett og antibiotika alene.

Forebygging / løsning

Divertikulitt fistler blir vanligvis behandlet ved å operere på pasientens tarmkanalen. I en fistel operasjon, blir området av tarmen som er sammenføyd med et annet organ kuttet ut, og det gjenværende tarmkanalen er sydd sammen. En fistel operasjon vil kreve minst flere uker med utvinning og sengeleie etter å ha blitt løslatt fra sykehuset. Fordi de resterende friske innvollene er blitt sydd sammen under fistula, bør fordøyelseskanalen fullstendig gjenopprette flere uker etter operasjonen. Hvis du fortsatt har noen fordøyelses eller tarmsymptomer Flere uker etter at fistel drift, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Advarsel

Ikke la tarm eller mageproblemer går ubehandlet. Hvis du opplever magesmerter, blodig avføring eller oppkast, høy feber eller noen av de andre symptomene som er nevnt ovenfor, er det viktig at du ser en lege umiddelbart. Hvis legen din avviser deg smerten som gass eller dårlig fordøyelse, men du kjører en feber eller har blodig avføring, insisterer på en full koloskopi. Hvis legen din ikke er kjent med divertikulitt eller divertikulitt fistler, se en gastroenterolog så snart som mulig.

Cecal Divertikulitt Symptomer

Cecal divertikulitt er en smertefull tarm tilstand som skjer når en svak del av cecum danner en liten lomme som blir infisert. Magesmertene kan være alvorlig, og pasienten kan trenge å bli behandlet med antibiotika eller med kirurgi. Det er enda en risiko for pasienter med cecal divertikulitt å lide komplikasjoner som en blokkert kolon.

Identifikasjon

Cecal divertikulitt er en infeksjon i et diverticula- som dannes i cecum, som er den del av tykktarmen som er den nærmeste til tynntarmen. Enhver ufordøyd mat passerer fra tynntarmen inn i cecum gjennom Bauhin ventil. I cecum, er salter og fluider absorbert i kroppen.

Funksjoner

Når et svakt område i veggen av tarmsystem blir stresset, kan området bule seg ut og danne en liten pose-lignende lomme kalt en diverticula-. Personer over 40 år har ofte diverticula, spesielt hvis de har dietter som ikke har nok fiber. Hvis en diverticula blir revet eller infisert, er tilstanden kalles divertikulitt.

Symptomer

Cecal dicerticulitis forårsaker sterke smerter i nedre venstre side av en persons magen. Smerten kan være plutselig og alvorlig, eller det kan øke over tid fra et mildt ubehag. Noen ganger magen er øm ved berøring eller når personen bøyer seg over eller bærer et belte. Cecal divertikulitt kan også føre til feber, kvalme, diaré, oppkast, forstoppelse, blødning fra endetarmen eller smerte, sammen med hyppig vannlating.

Advarsel

Cecal divertikulitt er ofte forveksles med blindtarmbetennelse. Det kan være så alvorlig. Alvorlige tilfeller av cecal divertikulitt kan resultere i et brudd av den infiserte diverticula, noe som kan føre til peritonitus, blødning, en blokkert tykktarmen eller en fistel. Milde tilfeller behandles med væske, for en lav-fiber diett, hvile og antibiotika. Folk som har mer alvorlige tilfeller av cecal divertikulitt må legges inn på sykehus, og de får intravenøs antibiotika eller kirurgi.

Expert Insight

The Mayo Clinic anslår at halvparten av alle amerikanere over 60 år har diverticulas i sine intestinal spor. Cecal diverticulas er mest vanlig i asiatiske voksne. Vanligvis er disse fremspring er harmløse. Med mindre de blir smittet, ingen en skjermer for dem eller behandler dem. Imidlertid er de vanligvis oppdaget når en person går på en rutinemessig screening kolorektal kreft.

Divertikulitt Symptomer og behandling

Diverticulitis er en tilstand som kan oppstå når noen har divertikulose, et problem som kan utvikle seg i tarmen, spesielt i tykktarmen, tykktarmen. Divertikulitt resultater fra små poser som dukker opp i fordøyelseskanalen som blir hovne og noen ganger smittet. Dette fører til en rekke symptomer til å manifestere seg. Behandlingen for divertikulitt avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, med kirurgi en mulighet for å fjerne den syke delen av tykktarmen.

Pain

De posene som vokser i et individs kolon er kjent som diverticula-, og de forekommer der kolon er svakt under trykk. Mange vil ha disse posene og aldri har et problem med dem, ofte ikke engang vite at de er der. De små poser ekspandere gjennom veggen av tykktarmen, vanligvis i den del av tykktarmen som er synkende, og som fører til rektum, kalt sigmoid kolon. Når biter av mat og avfall saken bli fanget i disse posene de kan bli betent. Den mest åpenbare tegn på diverticultitis er en smerte som minner om blindtarmbetennelse, bortsett fra at det er på personens venstre side i de fleste tilfeller. Denne smerten kan forverres og deretter slappe av en stund før blusser opp igjen. Det kan vare i flere dager og la personen med ømhet i venstre side av nedre del av magen.

Andre symptomer

Foruten magesmerter er det andre symptomer som kan komme med divertikulitt. En feber kan utvikle og personen kan oppleve frysninger fra tid til annen. Oppkast og kvalme er ganske vanlig. Personen kan spise da føler at han trenger å ha avføring, og deretter blir syk. Kramper og forstoppelse, når han prøver å passere avføring, men kan ikke, er også funksjoner for divertikulitt. Det kan også være blod i avføringen når han går, et resultat av anstrengelser og posene blir rå.

Alvorlig komplikasjon Symptomer

Det er tilfeller der noen med divertikulitt vil ha en av disse poser brudd, som deretter gjør at avfall som passerer gjennom tarmen å sive inn i bukhulen. Dette er en livstruende tilstand som kalles peritonitt, der slimhinnen i hulrom blir infisert. Symptomene på dette vil være en høy feber, tørste, oppblåsthet, ekstrem kvalme, oppkast og magesmerter. Andre komplikasjoner som kan skje med divertikulitt inkluderer en blokkering i tykktarmen eller tynntarmen som kan hindre at noe passerer uten store vanskeligheter, hvis i det hele tatt. Dette vil ha symptomene på alvorlig smerte og forstoppelse sammen med brekninger og kvalme. Hvis en av posene blir infisert og deretter utvikler en abscess den kan også blokkere ting opp, med tilsvarende symptomer.

Hjem Behandling

Milde anfall av divertikulitt kan behandles hjemme etter et besøk til legen. En lav-fiber diett eller en væske vil bli anbefalt til symptomene avtar og antibiotika kan være foreskrevet for å bekjempe bakterier som forårsaker infeksjoner. Matvarer som hele korn, nøtter, popcorn, frukt og de fleste grønnsaker må unngås i denne perioden, og pasienten vil bli oppfordret til å drikke rikelig med væske. Divertikulitt kan klare opp i 2 til 4 dager i de fleste milde angrep hvis dette regimet er fulgt.

Kirurgiske alternativer

Alvorlig divertikulitt krever et sykehusopphold. Intravenøse medikamenter vil bli brukt til å kjempe sterkere infeksjoner og en flytende diett vil være den rekkefølgen av dagen inntil smerte og infeksjon har blitt håndtert. Men kirurgi er nødvendig når divertikulitt holder oppstår eller når det fører til farlige blokkeringer. Denne operasjonen innebærer å fjerne den syke delen av tykktarmen, og deretter koble endene. Hvis det er nok av tykktarmen for å koble, og pasienten vil hvile på sykehuset etter operasjonen og gradvis bli tilvendt normale mat i løpet av noen få dager. Når det ikke er nok til kolon for å gå sammen, er den personen må det som kalles en kolostomi, hvor en åpning er laget av kirurgen i veggen av magen og den gode del av tykktarmen som er koblet til åpningen. Avfall kan deretter passere gjennom det inn i en spesiell bag kalles en kolostomi bag. I noen tilfeller kan denne fremgangsmåten kan reverseres flere måneder senere når pasientens kolon er leget, men det er permanent i mange tilfeller.