Digidexo.com

Diabetiker Dumping syndrom

Diabetiker Dumping syndrom


Dumping syndrom er en tilstand vanlig etter de fleste typer magen kirurgi, gastric bypass for eksempel. Imidlertid, dumping-syndrom er også vanlig i de som lider av diabetes. Finn ut hvordan du kan forhindre dumping syndrom og hvilke behandlinger er tilgjengelige for denne tilstanden.

Dumping syndrom

Dumping syndrom oppstår når ufordøyd mat går over i tynntarmen for raskt. En ventil er plassert på toppen og bunnen av magen fungerer som en syre-fylt lagertank. Det tar mat og deler den opp i små deler, slik at den kan passere inn i tynntarmen langsomt. Men når dumping skjer, mat går inn i tynntarmen for fort og bare blander seg med spytt og ikke syre for å bryte maten ned i sakte tempo.

Når maten passerer inn i tynntarmen på dette fartshastighet, tynntarm fortynner maten ved hjelp av vann rekrutteringen. Rekruttering Vann er prosessen med å spyle vann inn i tynntarmen til å fortynne mat. For diabetikere, jo høyere er sukkerinnholdet i maten, vil mer vann kommer inn i tynntarmen for å fortynne mat. Dette begynner tidlig dumping-syndrom, og kan føre til sen dumping syndrom.

Tidlig dumping

Tidlig dumping finner sted ca 45 minutter etter å ha spist. Disse symptomene ikke true liv, men kan være skremmende og svært ubehagelig. Tidlige tegn på dumping inkluderer: svakhet og besvimelse, svetting, uregelmessig eller rask hjerterytme, lavt blodtrykk, rød hud, svimmelhet, kortpustethet, oppkast og diaré eller kramper.

Late dumping

Late dumping finner sted to til tre timer etter å ha spist. Dumping sen er resultatet for mye insulin bygge opp på grunn av mat og fluid kommer inn i tynntarmen til en så rask hastighet. Høye mengder insulin lavere lavt blodsukker og sene dumping resultater. Tegnene på sent dumping syndrom er: svette, sult, skjelvinger, angst, konsentrasjonsvansker, utmattelse, og besvimelse.

Forebygging / løsning

I håndteringen av dumping syndrom, er forebygging nøkkelen. Hindre dumping syndrom ved å ikke spise mat som forårsaker dumping. Fett med høyt sukkerinnhold, stivelse, og stekt mat bidrar til dumping syndrom. Spis små balanserte måltider gjennom dagen, og inkluderer høy-protein matvarer som magert kjøtt, egg, ost, nøtter, toast, poteter og hele korn elementer. Melk og andre melkeprodukter kan også fremme dumping syndrom, så velger disse produktene med omhu.

Behandling for dumping syndrom

Hvis tidlig dumping skjer, la seg ned fra 45 minutter før tegn på tidlig dumping avta. Dette vil redusere sjansen for å besvime. Unn sent dumping ved å spise et hardt stykke kandis, drikker juice eller sukkerholdig brus. Tillate disse metodene for å stoppe lavt blodsukker. Også, spise den anbefalte mengden fiber i matvarer som frukt, grønnsaker og korn kan redusere sjansene for sent dumping.

Akarbose og octreortide er medisinske remedier til dumping syndrom. Akarbose vil avta absorbsjon av maten og holde blodsukkernivået jevnt. Oktreotid, en kunstig protein, stopper insulinfrigivelse, fordi det forsinker prosessen av mat kommer inn i tynntarmen.