Digidexo.com

Hva som forårsaker et anfall i en nyfødt?

Anfall Symptomer

Beslag i en baby mindre enn 28 dager gamle kan ha mange forskjellige årsaker, men flere likheter eksisterer. Anfall kan ofte være kort i varighet og subtil i sitt utseende, noe som gjør det vanskelig å si om en ekte anfall pågår. Repetitive ansiktsbevegelser som å suge eller tygge er mulig. Rytmiske krampetrekninger bevegelser, lykte eller innstramming av muskler og raske, enkle rykk er alle mulige indikatorer. Anfall symptomer kan også inkludere ulike sykling bevegelser, langvarig stirrer og en unnlatelse av å puste for en kort periode.

Genetiske årsaker

I familier med en historie med anfall, kan en baby begynne å ha beslag på 2 til 8 dager gamle. Noen ganger kjent som den femte dagen passer, de er en form for epilepsi som er forårsaket av en genetisk mutasjon. Det er arvet fra barnets far eller mor. Beslagene kan vare fra ett til to minutter og kan være så ofte som 20 eller 30 ganger om dagen. Vanligvis barnet vokser ut av beslagene av 16 måneder gammel, selv om barnet vil ha en høyere sjanse for å utvikle epilepsi senere i livet. Medfødte hjerne avvik kan også forårsake anfall.

Symptoma Beslag

Anfall som ikke er forårsaket av genetikk er vanligvis på grunn av ytre faktorer. Mangel på oksygen før eller under fødselen, infeksjon etter fødsel, et slag før eller etter fødselen, blodpropp eller blødning i hjernen, blodsukker eller elektrolyttforstyrrelser, stoffskifteproblemer og seponering for babyer født til kjemisk avhengige mødre er alle mulige årsaker . I tillegg babyer med lav fødselsvekt har større risiko for kramper. Årsaken til enkelte benigne beslag er ukjent, men kan være relatert til en sinkmangel eller et virus.

Diagnose

Mange bevegelser som finner sted under et anfall også skje i normale, friske spedbarn. Ved mistanke om en pågripelse, kan en rekke ikke-invasive laboratorietester bli gjennomført for å fastslå årsaken. Hvis en forelder kan avslutte bevegelse eller oppførsel ved å endre plasseringen av en babyens lemmer, er det ikke et anfall. Diagnose vil også ta hensyn til familiens historie.