Digidexo.com

Whole Food Vs. Syntetiske vitaminer

Whole Food Vs.  Syntetiske vitaminer


Vitaminer er essensielle næringsstoffer kroppen trenger for å fungere skikkelig. Mens det er mulig å få alle vitaminer kroppen trenger fra mat alene, mange bruker kosttilskudd for å møte disse behovene. Vitamintilskudd kan være avledet fra plante-og dyre vev konsentrater eller isolerte forbindelser.

Absorpsjon av vitaminer

Noen vitaminer konsumert i kosttilskudd er absorbert av kroppen på samme måte som når de blir konsumert i mat. Andre vitaminer, for eksempel vitamin E, som kun kan brukes av kroppen dersom de inntas i en naturlig forekommende form.

Vitamin komplekser

A-vitamin ikke eksisterer som en isolert forbindelse i naturen. Det er en del av et kompleks med flere komponenter som virker sammen for å produsere et spesielt biologisk resultat i kroppen.

Syntetiske vitaminer

Syntetiske vitaminer ikke inneholde alle komponentene i et vitamin-komplekset. Disse tillegg inneholde de mest stabile og nyttige former for vitaminer som er blitt isolert fra naturlige og syntetiske kilder. Ifølge Christine Rosenbloom av Georgia State University, kroppen generelt absorberer syntetiske vitaminer samt vitamin komplekser som kommer fra naturlige kilder.

Whole Foods Vitaminer

Whole Foods vitaminer er avledet fra planter og dyr kilder. De vanligvis beholde mange av komponentene som følger med vitaminer i sin naturlige tilstand. Talsmenn hevder at disse kosttilskudd tilby større helsegevinst og at syntetiske vitaminer kan gjøre mer skade enn godt.

Betraktninger

Ernæring eksperter på begge sider av debatten er enige om at det er best å prøve å oppnå anbefalt daglig inntak av vitaminer fra en balansert diett av sunn mat. Generelt, syntetiske vitaminer er billigere og lettere tilgjengelig enn hele matvarer vitaminer.