Digidexo.com

Hvordan virker en dental plan fungerer?

Dental Plans

Dental planer, også kjent som dental forsikring, er politikk som dekker hele eller deler av kostnadene for tannarbeid for de som har planen. En premie må være betalt på en vanlig timeplan. I tillegg til dette, kan en egenandel være nødvendig (som betyr at planen innehaveren måtte betale for tannbehandling opp til et visst beløp, hvoretter planen ville dekke kostnadene). Avhengig av planen som er valgt, kan noen spesifikke tannarbeid ikke være omfattet av planen. Dental planer er ofte tilbys som et tillegg til standard medisinsk forsikring, selv om de kan kjøpes separat, så vel.

Grunnleggende dekning

Grunnleggende dekning for de fleste dental planer inkluderer kostnadene for dental helsen, å ha tennene renset, røntgenbilder, og en rekke andre vanlige tannbehandling. Mange planer inkluderer fylling av hulrom i sin dekning også. En rekke dental planer også dekke kostnadene ved kontorbesøk, eller redusere mengden at planen innehaveren har til å betale for besøket. Hvor mye dekning som tilbys av dental plan og egenandelen i forbindelse med planen ofte avhenger premien beløpet som er betalt.

Tilleggsdekning

I tillegg til den grunnleggende dekning som tilbys, mange dental planer har en sekundær sett dekning elementer som kan legges for en ekstra avgift. Disse valgfrie elementer inkluderer en rekke mer kompliserte prosedyrer som sperre root kanaler, og selv oral kirurgi og tannimplantater. Planer som legger disse valgfrie dekning elementer vil ha en høyere premie, men kan tilby en redusert egenandel eller større rabatter på kontorbesøk for å bidra til å rettferdig denne ekstra kostnaden.