Digidexo.com

Hvordan bruke Ringer-laktat

Ringer-laktat er et sterilt blandet løsning av vann og elektrolytter som blir administrert intravenøst. Dens formål er å hindre at væske og elektrolytt mangel som kan resultere fra utallige helsemessige plager. Mengden av løsningen er basert på foreskrevet av pasientens tilstand, den beregnede mengde av fluid tapt og alvoret i sin erstatning.

Hvordan bruke Ringer-laktat

Forberedelse til Ringer-laktat Administrasjon

•  Innse forholdene som Ringer-laktat er mest brukt. Disse inkluderer ulykke eller medisinsk indusert traumer, blod eller væsketap, brannskader eller nyresvikt. Ringer-laktat er også brukt som en administrativ kilde for levering av visse typer legemidler som smertestillende medikamenter, kjemoterapi narkotika og langsiktige antibiotika.

•  Vurdere løsning som skal administreres. Sørg for at advarsler og forsiktighetsregler er riktig bemerket, sammen med innholdet, blanding, dosering og levering instruksjoner. Kryssjekke med pasientens navn og legens ordre. Også se etter løsning klarhet samt lekkasjer, forkaster noen som ikke oppfyller de fastsatte normer.

Sjekk noen medikamenter som skal legges til løsning mot legens ordre. Sørg for at en negativ interaksjon er lite sannsynlig å finne sted mellom narkotika og løsningen så vel som mot noen narkotika pasienten kan allerede være å ta, som vist på pasientens journal.

Pugg løsningens typiske bivirkninger. Disse inkluderer mindre smerter på injeksjonsstedet, rødhet og mindre hevelse rundt IV. Fastslå hvordan de skal håndtere slike effekter dersom pasienten skal fremvise dem.

Merk noen av løsningen potensielle alvorlige bivirkninger. Disse kan være feber, hodepine, stor hevelse og problemer med å puste. Bestem de riktige skritt for å ta pasienten bør utvise dem.

Administrere Ringer-laktat oppløsning

Vask hendene grundig og bruk kun godkjente aseptiske prosedyrer.

•  Forbered løsningen for administrasjon i henhold til sine levering instruksjoner. Kontroller at flytkontroll klemmen er lukket før du setter opp IV sett. Skyv pinnen inn i riktig port, være sikker på å vri den på plass for å unngå lekkasje.

Hang løsningen bag som anvist. Kontroller at den er opphengt på riktig måte slik at det er en uhindret strømning av væske fra posen til pasienten.

eliminere luftbobler fra leveringsrøret. Ikke fortsett hookup prosessen til væsken beveger riktig.

10. Sett løsningen til pasientens IV enhet. Sørg for at den er sikker og at det ikke er blod backing opp i enheten.

Start infusjon, ser på for å gjøre visse løsningen beveger riktig. Sett den på drypp hastigheten regissert av levering instruksjoner. Juster drypp etter behov når som helst i løpet av løsningen administrasjonen for å være sikker på at løsningen er riktig levert.

Hint

  • Det er umulig å kryssjekke instruksjoner med for mye detaljer. Gjør det så mange ganger som nødvendig for å være sikker på et positivt utfall for pasienten. Spørre om veien eller hjelp fra en annen medisinsk faglig hvis noen problemer er oppstått under eller etter IV oppkobling.
  • Skal ikke gis kalsiumioner direkte inn Ringer Laktat løsninger på grunn av potensielle blod koagulasjon problemer. Skal ikke gis Ringer-laktat løsninger til pasienter som behandles for melkesyreacidose. Unngå å administrere Ringer-laktat løsninger med kalium eller natrium til pasienter som allerede er i eller i fare for nyresvikt. Ta vare i å forvalte Ringer-laktat med natrium til pasienter med eller i fare for hjertesvikt. Ta vare i å forvalte Ringer-laktat løsninger til pasienter med metobolic eller luftveisproblemer som er kontraindisert for løsningens bruk. Skal ikke gis Ringer-laktat løsninger som virker skadet på noen måte. Skal ikke gis en overdose av Ringer-laktat oppløsning, så det kan skape nye medisinske problemer. Kast alle ubrukte eller delvis brukte Ringer Laktat løsninger. Rapporter umiddelbart noen knuter, klumper eller humper som vises på eller rundt IV nettstedet. De kunne være preindicators av flebitt.