Digidexo.com

Hvordan å telle kalorier og fett i mat

Hvordan å telle kalorier og fett i mat


Noen ganger bestemme kalorier og fett i maten vi spiser er relativt grei. Andre ganger kan det ta en bit av forskning. Det finnes flere ressurser tilgjengelig i trykt form og på internett som vil hjelpe deg å finne de næringsstoffene i hvert maten du spiser. Bruk disse kilder for å få en nøyaktig telling av kalorier og fett.

Hvordan å telle kalorier og fett i mat

•  Se på Ernæring Fakta etiketten hvis du spiser en pakket mat. Alt pakket mat i USA er lovpålagt å gi en mat etikett. Kalorier totalt er plassert først, på toppen av listen, eller til den venstre side av listen. Total fett er oppført ved etterfulgt av mettet og trans fett.

Ta hensyn til servering størrelse på maten etiketten. Dette vises på toppen av etiketten, like over kaloriene. Dette forteller deg hvor mye mat i en porsjon som inneholder bestemt mengde kalorier og fett oppført.

•  Sjekk rundt råvarer området på Rimi for en liste over kalorier og fett i de ferske matvarer tilgjengelig på det stedet. Noen ganger er disse oppført som en del av en annonsekampanje for å øke frukt og grønnsaker forbruk.

Finn fakta på internett som et annet alternativ når du søker informasjon for ferske matvarer. Besøk USDA Nutrient database. Skriv inn maten du vil lære om. Klikk på den nøyaktige maten du leter etter i listen den genererer. Velg deretter servering størrelse, og du vil se kalorier og fett er nevnt for at maten.

Kjøp en kalori telling bok som The Complete Book of Food Tellinger av Corinne T. Netzer for enkel tilgang til å finne den kalori-og fettinnhold i matvarer, spesielt hvis du ikke har regelmessig tilgang til Internett.

Be serveren eller manager for ernæring informasjon på restauranter. Sjekk også restaurantens nettside eller kjøpe en bok som The CalorieKing Calorie, Fat & Karbohydrat Counter som inneholder informasjon om fast food-kjeder og restauranter.

Hold en food journal for å registrere ditt daglige matinntak. Bruk ressursene nevnt å finne de kalorier og fett i matvarer og skrive dem ned. Legg opp din totale inntaket av kalorier og fett gram hver dag ved hjelp av din journal. Bruk denne informasjonen til å hjelpe deg å nå dine vekttap og fitness mål.

Hint

  • Internett-ressurser er gratis, men bøker kan gjennomføres med deg til enhver tid. Vurdere hvilke bedre valg for deg, eller vurdere å bruke en kombinasjon av begge.
  • Unngå unøyaktige kilder og påstander når det gjelder kalorier og fett i matvarer. Sjekk etikettene nøye og bruke respekterte nettsteder og kilder som de som er nevnt for ernæring informasjon. Også vurdere å sjekke to kilder for å verifisere informasjonen oppgitt.