Digidexo.com

A Guide å senke triglyserider

Triglyserider er en svært vanlig, naturlig forekommende type fett. De fleste av de spiser er vi fett i triglyserid form, så som smør eller margarin, og det meste av fettet i kroppen er lagret i det samme grunnformat. Overflødig kaloriinntak kan føre til økt nivå av triglyserider i blodet, en tilstand som er forbundet med økt risiko for hjerteinfarkt, hjertesykdom og hjerneslag. Senke triglyseridnivåer kan gi betraktelig bedre sjansene dine for utvidet god helse.

Forstå Triglyserider

Triglyserider er en bekymring hovedsakelig på grunn av deres tilknytning til kolesterol. Mens "gode" kolesterolet har legitime funksjoner i kroppen, "dårlig" kolesterol kan føre til åreforkalkning (aterosklerose) når konsumert i store mengder. Matvarer som er høy i dårlige kolesterolet er ofte også høy i triglyserider. Forskere er ikke sikker på om høy triglyseridnivåer faktisk bidrar til åreforkalkning, eller er rett og slett vanlige følges høyt kolesterol. Uavhengig av det ultimate svaret på dette spørsmålet, helsepersonell vurdere høye triglyseridnivåer en konsekvent markør for økt helserisiko, og søke å senke dem deretter.

Behandling Gjennom Livsstil Modifikasjon

Hvis du er diagnostisert med høyt triglyseridnivåer, legen din vil sannsynligvis anbefale en rekke livsstilsendringer for å hjelpe deg med å redusere dem.

En primær skritt du kan ta er å senke kaloriinntaket. Overflødige kalorier blir konvertert til triglyserider i kroppen din, og overflødig triglyserider skyves direkte inn i blodet. Spise mindre vil bidra til å bryte denne syklusen og gradvis senke triglyserider. Du vil også ha nytte enormt fra å miste vekt og trene regelmessig.

I tillegg til generelle kalori begrensning, vil du trenger for å unngå visse typer mat. Chief kategorier av interesse her er raffinert eller sukkerholdige matvarer. Sukker og hvitt mel brytes ned raskt i kroppen, og spise dem kan føre til toppene i insulin produksjon. Disse insulin toppene oppmuntre høye triglyseridnivåer.

Inntak av transfett bør begrenses eller elimineres, og du bør også begrense inntaket av kolesterol og mettet fett. Trans fettholdige produkter er markert ved nærvær av delvis hydrogenert olje. Høyt kolesterol matvarer inneholder eggeplommer, hele melkeprodukter og rødt kjøtt. Matvarer rike på mettet fett inneholder hele melkeprodukter, rødt kjøtt og plantebaserte oljer som palme og kokos.

Prøv å erstatte usunn fett valg med tilfredsstillende alternativer. Potensielle erstattere inkluderer peanut, oliven og raps olje. Rødt kjøtt kan erstattes med matvarer som laks og makrell, som er høy i helse-boosting omega-3 fettsyrer. Søk etter velsmakende lav-fett versjoner av andre favoritt mat, og vurdere å utvide hvilke typer mat du spiser for å gjøre opp for noen oppfattet mangel. Ta kontakt med en ernæringsfysiolog for å få hjelp med aktuelle alternativene.

Unngå alkoholforbruk når det er mulig. Som regel er alkohol både fetende og høy på sukker, og på alle måter det betydelig fremmer økt triglyseridnivåer.

Drug Treatment

Medikamentell behandling kan være indisert hvis livsstilsendringer er ineffektive. Se legen din for aktuelle alternativene.

Andre kilder til høye triglyserider

Høye triglyserider kan også være et resultat av sykdomsprosesser som diabetes, dårlig skjoldbrusk ytelse og nyre- eller leversykdom. Ta kontakt med din lege for en full forklaring på mulige årsaker, og fremgangsmåten for å bekjempe deres bidrag til høye triglyseridnivåer.