Digidexo.com

Hva er årsakene til forhøyet HCG?

Hormonet hCG (humant chorion gonadotropin) er oftest assosiert med graviditet, men det er noen andre grunner til at testene kan vise forhøyede hCG-nivåer.

Testing

Testing for hCG nivåene er gjort gjennom urin og blodprøver. Urinprøver, for eksempel hjemme graviditetstester, viser bare hvis hCG er til stede, men måler ikke eksakte nivåer av hCG. Blodprøver er nødvendig for å fastslå eksakte hCG nivåer.

Graviditet

Under graviditet, er hCG produseres av morkaken. HCG-nivået i en gravid kvinne bør doble hver to til tre dager etter befruktning. Uvanlig høye hCG nivåer under svangerskapet kan indikere tilstedeværelse av flere fostre.

GTD

Trofoblastsykdom (GTD) er en gruppe av tumorer, inkludert molar graviditet, som utvikler seg i livmoren på grunn av en placental abnormalitet. GTD er preget av høye nivåer av hCG.

Fødselsskader

HCG testing brukes i forbindelse med andre tester for å screene for fødselsskader, som høye hCG nivåer kan indikere et foster med Downs syndrom.

Svulster

Kreft og noncancerous bakterie celle svulster, slik som eggstokkene og testiklene kreft, er ledsaget av høye hCG-nivåer. Andre former for kreft kan også føre til høyt hCG.