Digidexo.com

Hvordan virker Addiction skje?

Hva er avhengighet?

Avhengighet kan betegnes som en besettelse eller en tvangsmessig fysisk og / eller psykisk avhengighet til noe. Når noen tenker på avhengighet, kommer narkotika eller alkohol avhengighet til sinnet. Avhengighet kan oppstå fra en hvilken som helst type stoffer, gjenstand eller aktivitet. Avhengighet er en usunn besettelse, uansett om det er til narkotika eller Internett.
I det medisinske miljøet, er en avhengighet vurderes når kroppen begynner å stole på et stoff for å fungere. I dette tilfellet, kan noen få rusmiddelavhengige til ulovlige eller reseptbelagte legemidler. Når medikamentet ikke lenger tilføres til kroppen, abstinenssymptomer vises. Legemet går gjennom avgiftning stadium å reacquaint seg å være i stand til å fungere normalt igjen uten at stoffenes påvirkning. Avhengig av stoffet, har noen narkomane døde under DETOX.

Hvordan virker Addiction skje?

Avhengighet kan skje over natten eller over livsløpet. For noen er det en rask nedstigning, mens andre fremgang sakte inn vanedannende vaner. Måten det skjer er at noe er vanligvis knyttet til en følelse av eufori, eller høyhet, som er svært attraktivt for den enkelte. Uansett om det er narkotika, gambling, nikotin eller shopping, fortsetter den rusavhengige aktiviteten å finne og beholde den følelsen flere ganger.
Det har blitt forsket på at følelsen de får prøve å "score" er mer vanedannende til rusavhengige enn høy selv. Det er en viss type høy som kommer fra å gjøre noe ulovlig for å få narkotika eller fra skjule dobbelt livsstil fra venner og familie. Denne høye er det som trekker narkomane i enda mer enn det vanedannende stoffet eller aktivitet.
Når den "høye" skjer, får hjernen en biokjemisk utgivelse. Hjernen deretter sender signaler til andre deler av kroppen, noe som gir illusjonen av fullstendig avslapning og lykke. Når hjernen slutter å få den biokjemiske utgivelsen, kan det da gi misforståelse til andre deler av kroppen som et viktig element mangler og den rusavhengige blir syke.

Typer av Dependency

Avhengighet kan enten være fysisk eller psykisk. Finne ut hva slags avhengighet det er kan bestemmes av hvilken type symptomer oppleves ved seponering. Fysisk avhengighet stammer vanligvis fra stoffer som alkohol, nikotin, amfetamin og opiater. Disse stoffer føre til en endring i fysisk utseende under tilbaketrekning. Psykologisk avhengighet forårsaker effekter til sinnet som depresjon, humørsvingninger og voldelig atferd. Gambling, selvskading, spising og seksuell avhengighet har mer av en psykologisk type avhengighet av den rusavhengige.

Sykluser av Addiction

Eksperter anser det for å være sykluser av avhengighet som en person vil gå gjennom. Den første syklusen er følelsen av eufori. Snart kan han føle seg som om han har mistet kontrollen over situasjonen. Han føler som om avhengighet har tatt over hans liv og skildrer hans hvert øyeblikk. Den tredje del av syklusen er suget. For å lette craving, vil han gå gjennom den fjerde delen av syklusen, få deres neste fix. Den femte delen er ham følelsen av at livet hans har blitt forutsigbart og repeterende. Det er i denne delen at han kan ønske en endring eller hjelp for deres situasjon. Like etter abstinenssymptomene starte og han enten starte en ny syklus eller får behandling.

Varselskilt

Oppdager avhengighet er enklere enn faktisk prøver å bekjempe sykdommen. Det er karakteristiske endringer i humør og utseende til alle som kan håndtere en avhengighet. Drastiske humørsvingninger er en av de vanligste faresignaler. En rusavhengig kan avgi bipolare lignende symptomer som spenner fra altfor glade for å utrolig trist i en svært kort tid.
Endringer i utseende er et annet signal til avhengighet. Vanligvis pene folk kan slutte å bry seg om hvordan de ser ut og bli veldig rotete. Renslighet er glemt og kroppslukt kan være til stede. Dessuten vil noen stoffer ha skadelige effekter på hår, hud og tenner. Andre detektorer av avhengighet er disinterest i gang elsket hobbyer eller venner, økning i økonomiske og juridiske problemer, unnlatelse av å vise seg eller være vellykket på jobb, blir mer voldelig og verbalt fiendtlig og / eller å være sosialt isolert.

Fare for avhengighet

Forskere har funnet ut at noen mennesker har større risiko enn andre for å utvikle en avhengighet. Det er fire kategorier som kan skildre om noen har en predisposisjon for å være en rusavhengig; fysiske, mentale, emosjonelle og sosiale. Den fysiske faktor er genetikk, om det er en historie om avhengighet i familien eller om det er en lav toleranse for narkotika. De psykiske gjelder mennesker som allerede lider av psykiske lidelser som depresjon eller har lav selvfølelse. Den emosjonelle faktoren er mennesker lider av depressive forhold som overgrep eller død av en kjær. Sosiale er for folk som er i sosiale situasjoner der narkotika er tilgjengelige. Den sosiale faktoren kan også gjelde for personer som er nå isolert fra sitt tidligere liv, som elevene går på college eller flytte til en fremmed by.
Å ha noen av disse faktorene betyr ikke at en person vil bli en rusavhengig. Noen å ha en av disse faktorer kan bety at de er mer mottakelige for avhengighet på et gitt tidspunkt. Søker profesjonell hjelp er en god måte å avverge og bekjempe en avhengighet.