Digidexo.com

Hva er noen trygge alternativer til å røyke?

Hva er noen trygge alternativer til å røyke?


Den sikreste alternativ til røyking er rett og slett å slutte å røyke og ikke erstatte den med en lignende vane. Ingen form for tobakksbruk - inkludert tygging eller ved hjelp av tørr snus - regnes som trygt. Inntak av tobakk i nesten enhver form tilgjengelig har blitt rapportert å øke brukerens risiko for kreft. Noen spesifikke alternativer til røyking har blitt tilbudt, men som ikke innebære bruk av tobakk, eller i det minste forbrenning av tobakk. Disse regnes som tryggere enn røyking.

Alternative røykere Devices

Anordninger som er utformet for å ligne og, til en viss grad, oppfører seg som sigaretter, men som ikke leverer tobakksrøyk til brukeren, har vært tilgjengelige i mer enn 20 år. RJ Reynolds ut den første allment tilgjengelig anordning av denne type, "Premier," i 1988. Premier inneholdt tobakk som var oppvarmet i stedet for brent og frigjør en damp inneholdende aromakomponenter og nikotin i stedet for tobakksrøk og dens skadelige tjære. En forbedret enhet utgitt av samme selskap i 1994, "Eclipse", som hevdet dramatiske reduksjoner i tjære levering til bruker. En enhet som fungerer på lignende prinsipper, men har en mye lengre historie, er den hookah pipe. Siden disse enhetene leverer nikotin og karbonmonoksid, har myndighetene vært nølende til å klassifisere dem som trygge.

Nikotin Patch

Den nikotinplaster fører til en kontrollert frigjøring av nikotin i blodstrømmen via huden. Siden suget etter nikotin er antatt å være den viktigste årsaken til røyking vane, er lappen tenkt å være et realistisk alternativ for røykere som prøver å slutte. Studier rapporterer at bruk av plasteret som anvist har ingen alvorlige syke effekter. Mindre problemer inkluderer hudirritasjon og kvalme i løpet av første periode med bruk. Bekymring har blitt uttrykt, men om risikoen for nikotin overdose til patch brukere som også fortsetter å røyke.

Nikotin Gum

Nikotintyggegummi fungerer på samme prinsipp som nikotinplaster, main brukerens nikotin i blodet uten å utsette ham eller henne for tobakksrøyk. Nikotin tyggis har ikke bare blitt brukt som et slutte hjelpemiddel, men også ved å fortsette røykere som ikke klarer å røyke sigaretter i lange perioder, for eksempel på fly eller mens du arbeider i no-røykere bygninger. Som med patcher, har uttrykt bekymring for sikkerheten til å røyke sigaretter i tillegg til bruk av tyggegummi.

Alternative Behaviors

Noen alternativer til røyking, selvfølgelig, ikke involverer enten inhalere nikotin-holdige damper eller avlede nikotin fra kilder som patcher eller tannkjøtt. Slutte røykere ofte utvikle en smak for salt eller sukkerholdig snacks, overdrevent inntak av noe som kan bære sin egen risiko for fedme og tannråte. Sunnere alternativer som har blitt anbefalt inkluderer moderat trening, meditasjon, eller bare ta deg tid til å chatte med venner.