Digidexo.com

Om tenner sliping

Tennene sliping, klinisk kjent som bruxism, rammer mange mennesker hvert år. Tennene sliping er spesielt vanlig hos barn, men kan også forekomme hos voksne. Denne tilsynelatende mild helsetilstand kan noen ganger ha noen ubehagelige virkninger på munnen og hodet. Planlegge regelmessige tannlegejekk og diskutere eventuelle kjeve eller munn symptomer er den beste måten å forhindre eventuelle langtidskomplikasjoner danne lange tenner sliping.

Fakta

Tennene sliping eller bruxism, kan oppstå i løpet av dagen, natten, eller begge deler, og kan forekomme i mennesker i alle aldre, fra små barn til voksne. Bruxism er faktisk ganske vanlig hos små barn, som vanligvis vokse det som de blir eldre. Fordi mye av tennene sliping oppstår om natten, det er veldig vanlig for en person å være en tenner kvern og ikke engang vet det. Men selv om du ikke er klar over sliping, kan bruxism forårsake en rekke ubehagelige helseproblemer, så hvis du opplever symptomer er det en god idé å ha tennene sjekket av tannlegen din. Behandling alternativer er tilgjengelige for å hjelpe korrekte mer alvorlige tilfeller av tennene sliping.

Risikofaktorer

Sannsynligvis de mest omtalte risikofaktor for bruxism er stress. Spenninger og stress kan føre til mange mennesker til å bite eller male sine tenner, og kronisk stress kan føre til en kronisk sliping problem. En annen risikofaktor er alder. Tennene sliping hos små barn skjer ganske ofte, men de fleste har en tendens til å vokse det som de forfaller. Men de med søvnapné (pustestopp under søvn), og som puster gjennom munnen er mer sannsynlig å fortsette sliping tennene inn i voksenlivet. Dessuten kan en feil okklusjon av øvre og nedre tenner også bidra til sliping problemer.

Identifikasjon

Identifisere bruxism kan være utfordrende. Dagtid tenner kverner er vanligvis klar over problemet, men nighttime kverner ofte er uvitende om deres dårlig vane. En av de enkleste måtene å identifisere en nighttime tenner jeksel er ved lytting. Sliping er faktisk ganske høyt, og kan bli hørt av en partner eller en forelder. Dessuten kan en tannlege eksamen enamal slitasje på tennene, og bør være i stand til å fortelle om tenner sliping er et problem. En annen måte å identifisere bruxism er ved å sjekke innsiden av kinnene for skader som oppstår når anbudet kinnet vev er stadig skadet ved sliping tennene.

Effekter

Selv bruxism er vanligvis ikke altfor alvorlig, over tid repeterende tenner sliping kan faktisk føre til noen ganske ubehagelige helseproblemer. Tannemaljen blir slitt ned og kan føre til en økning i tannbehandling. Andre tannproblemer er vanlige også, slik som tannchipping og økt følsomhet for varme og kulde. Også, som konstant knuger dekk muskler og fører til øreverk, hodepine og kjeve og ansikt smerter, og TMJ dysfunksjon er mer vanlig blant tenner kverner.

Betydning

Selv om tennene sliping er vanligvis mild, kan det føre til noen ganske betydelige helseproblemer. For å unngå potensielle problemer, bør bruxism vurderes av din tannpleie leverandør. Behandlingsalternativene avhenger av årsaken og alvorlighetsgraden av sliping, og inkluderer vanligvis ett av følgende: stressmestring, modifisering av tunge og kjeve posisjonerings exericises, dental apparater, og dental kirurgi.