Digidexo.com

Den beste måten å behandle livmor Fibroids

Livmor fibroids er ikke-kreftsvulster nærheten eller i livmoren. De er vanlige og ofte ikke gir symptomer eller krever noen behandling. De kan imidlertid forårsake smerte, trykk og overdreven blødning. Når livmor fibroids forårsake disse symptomene, er behandling nødvendig.

Medisiner for å behandle Fibroids

Medisiner for fibroid behandling er foreskrevet primært for å lindre symptomer. Ingen medisiner eradicates livmor fibroids. En type medikamenter er gonadotropinfrigjørende hormon-agonist, eller Gn-RH-agonist. Disse fungerer å slippe østrogen og progesteron, forårsaker dine perioder for å stoppe og vanligvis krympende fibroids.

En annen medisin som kan lindre fibroid problemer er progestin Livmorinnlegg som avgir (spiral). Denne prevensjon enheten arbeider for å avlaste den kraftige blødninger og smerter forbundet med fibroids, men det vil ikke krympe svulster.

Androgener, eller mannlige hormoner, kan krympe fibroids og lindre symptomer. Imidlertid kan bivirkningene være problematisk og inkluderer dypere stemme, vektøkning, depresjon og uønsket hårvekst.

Orale prevensjonsmidler kan hjelpe med blødninger, men de påvirker ikke størrelsen på fibroids.

Ikke-kirurgiske prosedyrer for Fibroids

En ikke-kirurgisk alternativ er myolyse der en elektrisk strøm eller laser ødelegger svulster og blodårer som fôrer dem. Cryomylolysis er like, bortsett fra at det brukes flytende nitrogen for å fryse fibroider. Disse er nyere fremgangsmåter, slik at langtids effektivitet og bivirkninger er fortsatt ukjent.

Endometrial ablasjon bruker noen en av ulike typer energi til å ødelegge livmorslimhinnen, slutt perioder eller redusere menstruasjonsblødningen. Det vil ikke ødelegge noen fibroids utover livmorslimhinnen.

Uterina embolisering mål arteriene som fôrer livmoren ved å injisere små partikler inn i dem og kutte av blodtilførselen og krympende fibroids.

Fokusert ultralyd kirurgi er ikke-invasiv og bruker høy-energi lydbølger for å ødelegge fibroids. Det er imidlertid en ny fremgangsmåte, og de langsiktige resultater er ukjent.

Kirurgiske alternativer

Myomektomi er kirurgi for å fjerne fibroids. Det bevarer en kvinnes evne til å føde barn, men de fibroids kan returnere til slutt. Det kan gjøres som en abdominal myometomy, som vanligvis brukes for svært store eller flere fibroids. Laparoskopisk myomectomy er gjort med små snitt i magen ved hjelp av en slank instrument. Hysteroskopisk myomektomi gjøres gjennom et omfang inn gjennom skjeden og livmorhalsen inn i livmoren.

I tilfellet med alvorlige symptomer og når en kvinne ikke ønsker barn, kan en hysterektomi gjøres for å fjerne livmor. I sjeldne tilfeller er ovariene fjernet. Denne prosedyren bringer på overgangsalder. Dette er ofte en siste utvei når symptomene er sterkt påvirket kvinnens livskvalitet og hun har ingen interesse i å føde barn.