Digidexo.com

senebetennelse ankel symptomer

Forstuet ankel Symptomer

En ankel forstuing kan variere i alvorlighetsgrad fra mildt forstuet å fullstendig revet. Symptomer og smerter av en forstuet ankel variere med type forstuing. De fleste forstuet ankler vil leges uten komplikasjoner hvis du følger legens instruksjoner og rehabiliteringsmetoder.

Etter at du forstuer ankelen, er det svakere og ikke like fleksibel, som setter deg høyere risiko for etterfølgende forstuinger. Forebyggende metoder redusere risikoen for senere forstuinger.

Fakta

Du forstuer ankelen når du delvis eller helt rive leddbånd ved å strekke dem for langt. Den ligament styrer bevegelsen i leddet. En forstuet ankel oppstår vanligvis med en overdreven vri på ankelen eller en vanskelig landing på foten. Ankelskader er en av de vanligste skadene, fordi de kan oppstå både under normal daglig aktivitet og idrett og fritidsaktiviteter.

Typer

Det finnes to typer forstuet ankler, inversjon ankelen forstuing og vrenge ankelen forstuing. En inversjon forstuing er når foten faller innover. Det står for et gjennomsnitt på 90 prosent av ankelskader. Med innover strekning av ankelen de tre ytre leddbånd i ankelen er strukket for langt og tåre.

En vreng forstuing oppstår når foten vendinger utover og deltoid leddbånd strekke for langt. Deltoid er den indre leddbånd i ankelen. Eversion ankelskader er den minst vanlige og mindre smertefull av de to forstuinger fordi din indre leddbånd er bare litt strukket utover sin kapasitet.

Betydning

Det er tre grader av en ankel forstuing og nivået av smerte bestemmes av forstuing karakteren. En Grade I forstuing strekker leddbånd i ankelen og forårsaker smerte og hevelse. En Grade II forstuing delvis tårer leddbånd og er mer alvorlig. Det er blødning under huden, blåmerker, hevelse og smerte hvis du prøver å gå. Klasse III ankelskader helt rive av leddbånd. Hvis du prøver å gå, vil du oppleve sterke smerter.

Forebygging

Forebygging kan redusere risikoen for fremtidige forstuet. Alltid strekke på ankelen og leggen før trening. Wear stabile, flate sko for daglige aktiviteter, og for sportslige aktiviteter bære tett laced eller høy-toppet sko. Høy helbrede og platåsko øke risikoen for en forstuet ankelskade fordi foten er ute av balanse.

En flott måte å styrke ankler ditt er å hæl gange; stå på hælene og løft tærne opp, gå på hælene i tre til fem minutter.

Advarsler

Fordi det er så vanskelig å skille mellom en forstuet ankel og en ankel brudd, kan legen din ta en X-ray for å identifisere skade. De to skader har noen lignende symptomer som moderate smerter og hevelse. I en brukket ankel det kan være tå nummenhet, foten kan ikke holde vekten av beinet, og du kan ha uhåndterlig smerte. Du bør oppsøke lege hvis du opplever noen av disse symptomene.

Hvordan bli kvitt senebetennelse i foten

Ifølge artikkelen "Foot senebetennelse" på Arthritis-symptom.com, en hederlig ressurs for leddsmerter, er posterior tibial senebetennelse den vanligste typen av foten senebetennelse. Symptomer inkluderer vanligvis smerter og betennelser i indre ankelen. Hvis venstre ubehandlet, kan en person noen ganger lider en kollaps av buen i foten sin. En person kan også få senebetennelse i akillessenen og på tåballen. Den beste måten å kvitte seg med foten senebetennelse er gjennom en kombinasjon av hvile, immobilisering, is, varme, medisiner og mosjon.

Bruksanvisning

Behandling for foten din senebetennelse

•  Avstå fra all fysisk aktivitet som innebærer å bruke foten. Holde av føttene i flere dager. For alvorlig foten senebetennelse, slitasje en under-kne cast i seks til åtte uker for å begrense bevegelse av din fot og ankel. For mindre alvorlige smerter, slitasje en fot brace for å begrense foten bevegelse. Når iført sko, setter sted hælen i dem.

Ta to ibuprofen eller naproxen piller hver fire til seks timer i løpet av dagen.

Sett isen i en ispose eller inne i et håndkle. Stropp eller knytte håndkle rundt foten slik at den er komprimert direkte mot kilden til smerte. Hold is på foten i 15 til 20 minutter. Gjenta denne prosedyren hver 3-4 timer mens du er våken.

Når første betennelsen har stilnet, kan du bruke en varmepute på foten eller suge den i 15 til 20 minutter i veldig varmt vann. Gjenta varmebehandling flere ganger per dag.

Utfør følgende to oppgaver: Grab et stort bad-størrelse håndkle i begge hender. Plasser håndkle rundt tærne og ballen av skrantende foten. Sakte trekke opp på håndkleet og strekke foten tilbake. Hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder, deretter slappe av. Gjør tre repetisjoner av øvelsen. Deretter ligge på din uskadd side med bena sammen. Stram musklene i øverste benet. Med din øverste benet rettet, løft den 8 til 10 inches over andre beinet. Hold den i noen sekunder, og deretter senke den. Gjenta at bevegelsen opp til 10 ganger.

Tips og advarsler

  • Du bør isen foten løpet av de første 48 til 72 timer etter utbruddet av betennelse og smerter. Ice forårsaker vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer), som minimerer betennelse og følge smerte ved å begrense flyten av blod og lymfe til foten din. Når den innledende betennelsen er under kontroll, kan varme fremme blodstrømmen, og stoffer som oksygen og vitamin C som fremmer helbredelse, til det berørte området. Massasje og trening også fremme blodstrømmen til fots. Massasje kan slappe av muskler og nerver i foten, noe som bidrar til å lindre smerte. Massasje reduserer også arrvev, som er den største bidragsyteren til tilbakevendende senebetennelse. Grunnleggende tøyningsøvelser kan holde foten fleksible, mens styrketrening økt styrke og stabilitet til foten din.
  • Bruk aldri is direkte på huden din, da dette kan forårsake frostskader. Også, ikke starte noen treningsprogram før etter isen og ibuprofen har redusert den opprinnelige betennelse og smerter. Trene for tidlig kan forverre foten senebetennelse.

Slik Cure Diffuse RSI og senebetennelse

Diffuse RSI er et belastningsskader der det er smerte, men ingen fysiske bevis for skade. Senebetennelse er en betennelse i sener i leddene forårsaket av overforbruk. Senebetennelse kan være et symptom på diffus RSI, men i motsetning til senebetennelse, er RSI smerte ikke begrenset til bare sener og ledd. Det kan forekomme i muskler eller vev bort fra en bestemt felles. Behandling for begge forholdene inkluderer vanligvis en periode med hvile, immobilisering, is, varme, medisiner og mosjon.

Bruksanvisning

Herding Din Diffuse RSI og senesmerter

•  Sett isen i en ispose. Stropp eller knytte ispose rundt felles slik isen presses direkte mot din smerte kilde. Legg et håndkle på gulvet eller sofaen og ligge på det hvis du har senebetennelse eller symptomer i ryggen ryggvirvler. La is i stedet for 15 til 20 minutter. Gjenta isen terapi hver tredje eller fjerde time de første 48-72 timer eller til første hevelse, betennelse og smerter har sunket. Ice reduserer midlertidig blodstrømmen til det skadde området.

Stopp all fysisk aktivitet og trening i flere dager. Bruk en felles spenne å immobilisere din joint når du trenger å flytte rundt eller mens du sover.

Ta to ibuprofen eller naproxen hver fire til seks timer. Gjenta daglig bruk av denne medisinen til din betennelser og smerte er borte.

Når den innledende betennelsen er under kontroll, kan du bruke en varmepute i 15 til 20 minutter i løpet av dagen, avstand hver behandling minst en times mellomrom. Fortsett å bruke varmeputen før symptomene er borte. Varme kan øke flyten av blod, som bærer oksygen og næringsstoffer som er nødvendige for helbredelse.

Foreta enkle tøyningsøvelser for skrantende sener eller muskler. Strekk ledd, muskler eller sene så langt som mulig uten smerte i en retning og holde posisjonen i 15 til 30 sekunder. Deretter strekke felles, muskel eller sene i motsatt retning så langt den vil bøye uten smerter. Hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder. For skjøter som beveger seg i mer enn to retninger som for eksempel håndleddet, også bøye dem til hver side, holder hver posisjon i 15 til 30 sekunder.

Hvordan diagnostisere Achilles senebetennelse

Hvordan diagnostisere Achilles senebetennelse


Akillestendenitt kan presentere på forskjellige måter. I sin verste form, kan det gjøre hvert steg agonisingly smertefullt. Det kan også begrense deltakelsen i nesten alle atletisk aktivitet. Lær hvordan å gjenkjenne tilstanden og har den behandlet.

Bruksanvisning

gjenkjenne symptomene på Achilles senebetennelse. Symptomer omfatter smerter like over hælen og strekker seg opp mot din kalv. Du kan også oppleve smerter i det samme området når du går opp trappen, gå eller løpe opp bakker eller trener generelt. Du kan også ha en følelse av fylde i området.

Undersøk leggen. Se etter ømhet starter på baksiden av hælen og som strekker seg oppover til kalven. Du kan finne en bump, noen ganger anbud, i samme område.

Gjennomgå nyere historie for noen av de vanligste årsakene til Achilles senebetennelse. Årsaker inkluderer en plutselig økning i fysisk aktivitet, en økning i miles du kjører per uke eller deltakelse i basketball spill, spesielt turneringsspill. Vær også oppmerksom på om du har begynt å gå eller løpe opp bakker eller trapper, har lagt trening for å øke din kalv styrke eller hvis du har endret fottøy.

Kontakt legen din hvis du har en kombinasjon av disse elementene, siden sannsynligheten for Achilles senebetennelse er høy.

Tips og advarsler

  • Det finnes to typer av kronisk Achilles sene problemer. Hvis du har betennelse og sårhet, er årsaken som regel knyttet til en aktivitet eller skade. Hvis det ikke er sårhet, men du har en følelse av fylde i nærheten av senen, aldring og degenerasjon av senen probabably er de skyldige.
  • En avrevet sene er vanligvis en plutselig hendelse, akkompagnert smerte og en manglende evne til å stige opp på tærne på den skadde foten.
  • En liten muskel kalt plantaris muskelen kjører i tett tilnærming til leggen. Denne muskelen har kroppens lengste sene - en egenskap som gjør det til en førsteklasses kandidat for ruptur. Dette er en plutselig, smertefull hendelse, ofte beskrevet som blir skutt i ryggen av beinet med en pellet pistol. Forskjellen mellom denne skaden og en total Achilles rive er leggmuskelen fortsetter å arbeide. En delvis rive av en akillessene kan noen ganger etterligne et plantaris ruptur. Det er viktig å søke legehjelp for å skille mellom de to.
  • Achilles senebetennelse er forbundet med en økt risiko for seneruptur. Det er derfor det er viktig å ta vare på problemet tidlig.

Hvordan avlaste forstuet ankel Pain

Hvordan avlaste forstuet ankel Pain


Ifølge www.umm.edu, er en forstuet ankel resultatet av en skade som ofte opprettholdes fra idrett, fysisk aktivitet eller trening. Forstuet ankler refererer til skader på ankelen. Et ligament er bindevev som forbinder bein og ledd. Forstuet ankel symptomer er smerter på tidspunktet for skaden, blåmerker og hevelser. Ankelskader oppstår når leddene er plutselig og kraftig vridd, noe som fører til at leddbånd blir strukket utover sin normalgrensen. Du må søke behandling for din forstuet ankelen fordi unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i betydelig funksjonshemming. Det finnes tiltak du kan gjøre for å lindre forstuet ankel smerte.

Bruksanvisning

Se legen din. Legen din må bestemme omfanget av forstuing og kan anbefale videre testing slik som røntgenbilder for å finne ut om ankelen er brukket. Hvis ankelen hevelse er overdreven, x-ray kvaliteten kan bli hindret, slik at du kan kreve ytterligere synspunkter etter hevelsen avtar.

Ta anti-inflammatoriske medisiner. Over the counter anti-inflammatoriske medisiner er effektive i å lindre smerter og betennelse i en forstuet ankel. Aldri ta en anti-inflammatoriske medisiner dersom du tar medisiner for å tynne blodet, som de kan forsterke effekten av dine blodfortynnende. Spør legen din om anti-inflammatoriske medisiner som passer for din tilstand.

Spør om reseptbelagte medisiner. Hvis du ikke kan tolerere anti-inflammatoriske medisiner, eller hvis din smerte er alvorlig, kan legen anbefale reseptbelagte smertestillende medisiner. Siden reseptbelagte smertestillende ofte inneholder kodein, aldri kjøre mens du tar dem fordi de kan forårsake ekstrem døsighet og svekke kognisjon.

Bruk is. Bruke is til din forstuet ankel kan være effektive i å lindre hevelse samt smerte. Bruk is til ankelen i 15 minutter, fire ganger per dag. Aldri bruke is direkte på huden din, da dette kan forårsake vevsskade. Ifølge The University of Maryland Medical Center, kan isen redusere smerter, betennelser og blødninger. Ice terapi bør opprettholdes for de første dagene etter skaden.

Prøv en kompresjonsbandasje. Pakk ankelen med en kompresjonsbandasje for å gi din ankelstøtte, redusere hevelse og øke blodsirkulasjonen. Økningen i sirkulasjon at bandasjen vil gi vil hjelpe til med helbredelsesprosessen og lindre forstuet ankel smerter.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har en ispose eller is bag, er et effektivt alternativ en pakke med frosne grønnsaker. De frosne grønnsaker vil samsvare med ankelen og jevnt gi kaldt til skaden din.
  • Hvis forstuet ankel er ledsaget av sterke smerter, økt hevelse eller hvis du ikke klarer å flytte den, varsle lege. Du kan ha en udiagnostisert brutt bein som vil trenge medisinsk vurdering og behandling.

Peroneal sene skader

Peroneal senen er en avgjørende senen som forbinder leggmusklene til foten. Den gir støtte til foten, og kan opprettholde kontinuerlig slitasje fordi hver bevegelse gjelder press på senen. Det er noen kategorier av skader som kan oppstå, samt gener behandlinger for riktig helbredelse.

Peroneal Sene Funksjon

Det er to peroneal sener som er laget av fiborous, stive, vev. De kjører langs den ytre delen av ankelen, og fester seg til den ytre delen av foten på midten og bredeste delen av foten. Den andre sene strekker litt videre og legger like under buen. Peroneal sene gir foten med stabilitet og beskytter ankelen av alvorlige forstuinger.

Senebetennelse Skader

Ofte assosiert med overforbruk og repeterende ankelen bevegelse gjennom idrett og sportslige aktiviteter, er senebetennelse betennelse i sener. En ankel forstuing kan også føre til senebetennelse. Symptomer på senebetennelse er smerter, hevelse og ankelen vil føle deg varm hvis du berører den. Det er varmt fordi kroppen sender blod til området for å helbrede senebetennelse.

Akutte Tears

Som navnet antyder, tårer oppstå fra en skarp plutselige traumer. Disse skadene oppstår ofte når en person "ruller" ankelen hennes. Hvis rullende er moderat brå, vil det være en tåre i senene før ankelen "pauser". Symptomene er smerter, hevelse, blåmerker og ustabilitet eller svakhet i den skadde foten og ankelen. Du kan også ha akutte tårer av repeterende aktivitet. Dersom du har tilbakevendende tårer i senen, kan helbredelsesprosessen forkorte sene og løfte buen, som kan negativt påvirke din skrittlengde.

Degenerative Tears

Også kjent som tendonosis, oppstår denne skade i løpet av en lang periode med konsekvent bruk. Snarere enn identifiserbare tårer i senen, blir sene strukket og løs. Det kan også bli så tynn at det begynner å gå av. Symptomer inkluderer, på og av smerte nær utsiden ankelen, stabilisering tap i ankelen, ankel svakhet og buen løfte oppover utover sin normale stilling.

Subluksasjon

Dette oppstår når sener glir ut av deres typiske posisjon. Dette kan være en genetisk abnormitet i fotform som vises ved fødselen. Subluksasjon kan også oppstå fra et alvorlig traume, spesielt en ankel forstuing. Tårer til retinaculum (vev som støtter sener) kan også føre til en kronisk form for subluksasjon. Symptomer er en kneppende følelse i senen nær anklebone, på og av smerte like bak utsiden anklebone, og selvfølgelig en svak ankel eller tap av stabilitet.

Vanlige behandlinger

Behandlingen kan variere i henhold til skade, og din lege vil gi deg spesifikke behandlinger, men følgende er nyttig etter et traume eller pågående smerte. Immobilisere foten; en støpt eller splint kan være nødvendig. Ta anti-inflammatoriske medisiner for å redusere hevelse. Bruk is, varme eller ultralyd terapi for å eliminere smerte og avta hevelse. Hvis du forbedre, lett fysisk strekk kan ha nytte sener. En lege kan gi deg en spenne for å støtte den skadde sener. Endelig kan kirurgi være det beste alternativet for å reparere revet og ubrukelig sener.

Levaquin Induced sene Treatment

Levaquin Induced sene Treatment


Levaquin er et antibiotikum i klassen av fluorokinolonantibiotika. Alle fluorokinolonantibiotika er assosiert med økt risiko for senebetennelse. Symptomer på senebetennelse og seneruptur inkluderer kjedelig verkende smerter, ømhet, betennelse og begrenset utvalg av bevegelse. Disse kan variere fra mild til alvorlig og behandling av Levaquin-indusert tendinitis er basert på alvorligheten av skaden.

Milde Cases

Når tendinitis er mild det kan behandles med over-the-counter smertestillende medikamenter. Bruke is til det berørte området kan bidra til å lette smerter mens resten gir sene tid til å gro. Hvis det er mulig slutte å ta Levaquin for å unngå fremtidige problemer.

Alvorlige tilfeller

Når Levaquin har forårsaket en alvorlig seneskade, som for eksempel brudd, blir mer aggressive tiltak nødvendig. Kortikosteroid injeksjoner som administreres av legen din kan gi smertelindring og reduserer betennelse. Kirurgi kan være nødvendig for å reparere avrevne sener og fysioterapi bidrar til å gjenopprette utvalg av bevegelse og styrke.

FDA advarsler

I 2008 FDA mandat en svart boks advarsel plasseres på alle Levaquin emballasje og undervisningsmateriell. Rapporter fra så sent som i 2009 tyder på at noen emballasjen ikke er i samsvar med dette mandatet. Hvis du fikk en skade fra en Levaquin produkt som ikke er merket du kan ha rett til erstatning.

Ankel senebetennelse symptomer og behandling

Ankel senebetennelse symptomer og behandling


Ankel tendinitt (senebetennelse) er en betennelse i ankelen sener, som fester musklene i leggen til foten. Tendinitt, som er vanlig hos idrettsutøvere, kan forekomme som et resultat av gjentatt bruk av ankelen, så som løping eller hopping.

Symptomer

Tendinitis forårsaker smerte, ømhet og hevelse rundt senen. Ankelsenebetennelse kan påvirke akillessene, som går ned på baksiden av ankelen. Smerten er vanligvis følte i nærheten av der senen fester seg til hælbenet.

Over-the-counter medisiner

Medikamenter som ibuprofen og andre anti-inflammatoriske kan anvendes for å behandle ankelen tendinitt.

Egenomsorg

Bruke is til det berørte området flere ganger daglig og hvile ankelen kan også bidra til å forbedre tilstanden. Innpakking ankelen, ved hjelp av en ortotiske enhet (fot sett) og midlertidig ved hjelp av krykker kan være nødvendig. Lengden av tids krykker vil være behov varierer på omfanget av skaden.

Kortison injeksjoner

Alvorlige tilfeller av ankelen senebetennelse kan kreve kortison injeksjoner for å lindre smerte og hevelse. Multiple injeksjoner, kan imidlertid svekke sene, noe som gjør det mer utsatt for skade, ifølge Mayo Clinic.

Kirurgi

De mest alvorlige tilfeller av senebetennelse kan føre til ruptur av akillessenen, noe som kan kreve kirurgisk reparasjon.

Hva er ankel senebetennelse?

Ankel senebetennelse er en tilstand som rammer posterior tibialis sene, forårsaker smerte og ømhet i ankelen på grunn av overforbruk. Personer med flate føtter eller aktiv livsstil er mest utsatt for ankelen senebetennelse.

Bakgrunn

Ankel senebetennelse er ikke å forveksles med Achilles senebetennelse, noe som påvirker en annen sene helt. Den bakre tibial senen ligger under knott av ankelen og er ansvarlig for å løfte fotens bue.

Årsaker

Mens enkle aldring og genetiske defekter kan føre til ankelen senebetennelse, som oftest årsaken er stress på bakre tibialis sene. Dette har en tendens til å skje på grunn av engasjement i idretter som krever en stor mengde stoppe og starte, slik som fotball, basketball, baseball og tennis.

Symptomer

De med ankelen senebetennelse vil ofte føle smerte i ankelen, noe som vil bli verre under anstrengende aktivitet som sport eller trening. Stivhet og hevelse kan utvikle, med smerter som helst ankelen er bøyd.

Behandling

Å behandle ankelen senebetennelse, slutte å gjøre hva som forårsaker tilstanden og bruke RICE behandlingsmetoden (hvile, is, kompresjon, høyde). Hvis det er betennelse, ta medisin for å motvirke den. Hvis senebetennelse er alvorlig, kan det hende du må ta steroidinjeksjoner eller operasjon. For å fortsette den aktiviteten som forårsaket det, må du lette tilbake til det gradvis.

Forebygging

For å hindre ankelen senebetennelse, gjøre 10 minutter oppvarming før engasjerende i anstrengende aktivitet. Slitasje på seg riktige sko, og unngå å trene på ujevnt underlag. Kjenn dine begrensninger og ikke overanstrenger kroppen din.

Symptomer på senebetennelse i skulderen

Symptomer på senebetennelse i skulderen


Sener er fiberstrukturer som kobler muskler til bein. På grunn av overforbruk, skade eller alder, kan sener blir betent eller hovne, og produserer smerte når de brukes. Selv skulder senebetennelse, behandles på riktig måte, kan repareres på et kort tidsrom, noen ganger det krever mer aggressiv behandling, som for eksempel kirurgi, avhengig av årsaken til senebetennelse.

Skulder overforbruk

Vanligvis påvirker senehåndleddet, skulder, kne eller ankelen, men det kan påvirke noen felles. Men jobber som krever gjentatte ganger ved hjelp av armen i taket, slik som slaktere, overhead monteringsarbeid eller overhead trykke på maskinen, er det mer sannsynlig å lide skulder senebetennelse. De mest vanlige idretter som krever armen som skal flyttes over skulderen er racket sport, baseball, vektløfting og visse svømmeteknikk.

Betydning

På grunn av smerten generert av sene skader, har senebetennelse potensial til å føre til endringer i livsstil, for eksempel, hvis du delta i idrett på en jevnlig basis. Legen kan anbefale at du avstår fra disse idrettene, avhengig av hvilken joint din senebetennelse påvirker, for å sikre at senen leges skikkelig. Hvis skulderen var påvirket, og sporten forårsaket skaden, kan legen anbefale at du slutte å delta i denne sporten, eller noen idretter som krever at du heve hendene over skuldrene, for å hindre ytterligere skade.

Effekter

Når du lider av senebetennelse, vil du oppleve smerter i nærheten felles berørt. Du kan oppleve smerter om natten. Når du deltar i en aktivitet som bruker de berørte felles, vil du oppleve smerte. Når felles er i ro, vanligvis du opplever ingen smerter, eller det er betydelig dårligere til poenget med å være umerkelig. I skulderen, kan du ikke flytte armen inn i visse posisjoner, og hvis du kan, vil du oppleve betydelig smerte eller ømhet i skulderen din og du vil være i stand til å holde armen i visse posisjoner, med andre ord, omfanget av bevegelse (ROM) er berørt. Du kan merke smerte når du kommer inn i en baklomme, eller du kan finne at du ikke kan flytte på den måten i det hele tatt.

Årsaker til skulder senebetennelse

I skulderen, er senebetennelse en betennelse i rotator cuff og / eller biceps. Skulder senebetennelse er vanligvis forårsaket av senen blir klemt av de omkringliggende strukturer.

Advarsel

Se din lege dersom du får symptomer på skulder senebetennelse fordi det kan være en mer alvorlig problem som en rotator cuff skade. Legen vil bestille røntgenbilder, som vil bekrefte diagnosen basert på de symptomene du beskriver.

Symptomer på Iliopsoas senebetennelse

Symptomer på Iliopsoas senebetennelse


Iliopsoas senebetennelse er betennelse i iliopsoas sene eller området umiddelbart rundt den. Vanligst påvirker idrettsutøvere, særlig dansere, løpere, og hurdlers, er diagnosen ofte savnet. Informasjonen nedenfor vil hjelpe deg å avgjøre om du kanskje lider av iliopsoas senebetennelse og i sin tur, om du bør søke legehjelp.

Onset

Iliopsoas sene er oftest forårsaket i en av to måter. Den første er akutt skade, som innebærer noen odde, rask sammentrekning av iliopsoas muskel. Den andre versjonen er forårsaket av overforbruk. Dette er da gjentatt hofte fleksjon, slik som i visse sportslige aktiviteter, bevirker den gradvise irritasjon i dette området.

Type of Pain

Hovedsymptomet ved iliopsoas senebetennelse er en smerte som bygger seg opp subtilt over tid. Smerten føles dypt i lysken, og strekker seg rundt til forsiden av hofte og kan stråle ned mot kneet. Noen ganger strekker smertene til nedre rygg og rumpe, så vel. Den øvre lår området kan føle seg spesielt svak, spesielt når du går eller løper, noe som resulterer i en haltende. Stivhet i lysken, kan hip og selv kneet også forekomme. Noen pasienter opplever en hørbar snapping støy som de bøyer hoften, noe som resulterer fra iliopsoas sene blir fanget på bekkenet.

Triggere for Pain

Symptomer på iliopsoas senebetennelse blir ofte forverret etter lang tids trening. Ved starten, denne smerten vanligvis løser seg snart etter avsluttet aktivitet. Etter å håndtere dette på en stund, men vil smertene bli langt mer konsekvent og triggere vil gå fra kraftig mosjon til enkle aktiviteter, som stiger opp fra en stol eller kjøring.

Varighet av smerte

Symptomene kan vedvare i mange år før de blir diagnostisert eller behandlet. Gjennomsnittlig tid fra utbruddet til diagnose er mellom 32 og 41 måneder.

Behandling

Som med alle bløtvev skader, er det viktig å ansette RICE programmet umiddelbart etter utbruddet av symptomene. Den raske oppstart av dette programmet - Rest, Ice, Compression, Elevation - kan ikke bare bidra til å forhindre ytterligere skade, men også alvorlig bedre sjansene dine for et komplett, rask utvinning. Selv om resten er ekstremt viktig i behandling av senebetennelse, ikke overdriv. Gjenværende inaktiv for lenge kan gjøre leddene stive. Når du har hvilt i noen dager, må du også flytte området nøye slik som å bevare fleksibilitet. Ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen, aspirin og paracetamol, kan bidra til å redusere ubehag, men bør ikke tas for en lengre periode uten å konsultere lege. Hvis du har prøvd disse at-home rettsmidler og fortsatt har smerter, bør du søke legehjelp.

Tegn og symptomer på senebetennelse i hånd

Tegn og symptomer på senebetennelse i hånd


Ifølge iTendonitis.com, ved siden av føttene, hendene blir betraktet som den mest overarbeidet del av kroppen. Sener er bindevev som fester muskler og bein sammen. Tendinitis oppstår når disse kontaktene blir betent og irritert på grunn av overforbruk eller skade. Symptomer på hånden senebetennelse kan variere i intensitet fra en svært mild verke til ekstrem og ødeleggende smerte. Hvis du tror du opplever symptomer på hånd tendinitt søke legehjelp. Når behandles tidlig, kan hånd tendinitt være vellykket helbredet.

Smerte

Uforklarlig smerter eller ømhet i hånden kan være et tegn på senebetennelse. Smerte når du løfter moderat tunge gjenstander som lette vekter eller en hel liter melk; smerter etter at du har utført en repeterende aktivitet med hånden; smerte som oppstår når hånden din er berørt, eller smerte som er verre om morgenen og om kvelden kan være symptomer på senebetennelse.

Ifølge iTendonitis.com kan senebetennelse som kommer i hånden forårsake smerter i underarmen, håndleddet eller biceps. Smerter i disse områdene kan også indikere en tilstedeværelse av senebetennelse.

Restriction

En manglende evne til å åpne hånden helt eller begrensning av bevegelse av fingrene dine kan være senebetennelse symptomer.

Betennelse

Synlig hevelse, varme eller rødhet i hånden kan være tegn på senebetennelse.

Strange Sensations

Brenning, verking, ømhet eller "hoppende hender" er opplevelser som kan være relatert til effekten av senebetennelse.

Bicipital senebetennelse Symptomer

Bicipital senebetennelse er en skade som oftest skjer i idrettsutøvere som løfter vekter eller bruke sine armer og skuldre gjentagelser. Skaden oppstår til sene der den møter bicep muskel. Mest smerte kan bli følt i forsiden av skulderen over armhulen. Fordi bicipital senebetennelse blir ofte feildiagnostisert som en rotator cuff skade, er det viktig å være klar over symptomene.

Skulder Smerter og plager

Siden bicipital senebetennelse oppstår på toppen av bicepsen der muskelen møter sene, de fleste opplever smerter i skulderen. Enten hviler eller bevege armen, vil bicipital senebetennelse føre til en kjedelig verke i skulderen og overarmen. Dette blir ofte verre over tid uten forsvarlig omsorg. Noen lider av bicipital senebetennelse også oppleve skulder svakhet og stivhet.

Utstrålende Elbow Pain

I ekstreme tilfeller av bicipital senebetennelse, vil smertene stråle ut fra skulderen ned til albuen. Dette er spesielt tilfelle med de som fikk skaden av å løfte vekter. Med repeterende løfting av tunge vekter, kan stress og bevegelse skade senen ikke bare på toppen av bicepsen, men helt ned til albuen også.

Smerte mens du sover

De med bicipital senebetennelse opplever smertefulle symptomer mens de sover. Dette er spesielt tilfellet for siden sviller. Når de ligger på den skadde armen eller skulderen, de ofte våkner om natten fra ekstrem smerte. Hvis opplever denne typen smerte, opphold sove på uskadde side til helbredet.

Smerte mens du løfter

Løfte gjenstander bruker biceps muskler. Siden bicipital senebetennelse er en skade på senen koblet til bicep muskel, kan løfte med at armen forårsake smerte. Faktisk kan biciptal sene bli verre med gjentatt løfting, å øke mengden av smerte og varigheten av skaden. La din skadde skulder hvile og enten bruke den andre armen til å løfte noe eller be om hjelp.

Pain Mens Raising Arms

De med bicipital senebetennelse vil oppleve smertefulle symptomer når de løfter armene over skuldernivå. Selv uten å holde noe, kan bare vekten av armen og bevegelsen av den skadede sener forårsake skarpe og ekstreme smerter. Denne smerten vil trolig hindre tilstrekkelig bevegelse arm og hindre noen fysisk aktivitet.

Tegn og symptomer på senebetennelse i foten

Tegn og symptomer på senebetennelse i foten


Ifølge MayoClinic.com, tendintitis (ofte feilstavet som senebetennelse) av foten er vanligvis kjent som achilles senebetennelse. Achilles tendinitis oppstår når senen på baksiden av foten, den akillessene, blir hoven eller utvikler betennelse. Achilles senebetennelse kan oppstå når ørsmå tårer danne i senen på grunn av for mye stress blir plassert på foten, eller når repeterende aktivitet som involverer foten er gjort. Det finnes en rekke ubehagelige symptomer som kan presentere seg selv når en person lider av achilles senebetennelse eller senebetennelse i foten.

Foot Pain

En meget merkbar symptom på akilles tendinitis er tilstedeværelsen av smerte. MayoClinic.com sier denne smerten vises på baksiden av foten, nær hælen. Smerten av achilles tendinitis forverres når du går eller står på tuppen av tærne. Området på baksiden av hælen, der akillessenen løgner, kan også være svært følsom for berøring.

Hevelse

En person med achilles senebetennelse kan oppleve hevelse på baksiden av hælen, der akillessene ligger. I enkelte individer utvikler en merkbar kul i området av akillessene. Dette er mest sannsynlig på grunn av skaden som er blitt gjort til sene selv, når det har blitt revet.

Pain Varierer med aktivitet

Smerten av achilles senebetennelse kan øke eller redusere, avhengig av type aktivitet en person gjør. Prøver å gå etter hvile foten kan være svært smertefullt. Smerten, imidlertid avtar med en økning i den innledende bevegelse av foten. Dette smertelindring er kortvarig, fordi, etter den første nedgangen i smerte, smerten av achilles tendinitis igjen øker med mer bevegelse og aktivitet.

Ankel Hevelse Symptomer

Ankel-hevelse symptomer kan være et resultat av en forstuing, dårlig kosthold, medisiner, stående på føttene for timer eller fra mer alvorlige helseproblemer. Ødem er den generelle termen for hevelse i noen del av kroppen forårsaket av overflødig væske fanget i kroppens vev. For mindre forstuinger, praksis RICE, eller hvile, is, komprimere og heve ankelen for å begrense hevelse og ubehag. Ifølge National Institutes of Health (NIH), kan forbruket av noen typer p-piller, hormonbehandling, kalsiumkanalblokkere eller antidepressiva også resultere i ankelen hevelse.

Identifikasjon

Ankel-hevelse er en åpenbar hevelser rundt ankelleddet og foten. I løpet av den første dagen av opphovning, kan det være mindre misfarging, noe som noen ganger fører til fiolett eller gul blåmerker. Hvis ankelen-hevelse er fra en forstuing, ta vekten av foten umiddelbart, og is den i 20 minutter hver time til å redusere hevelse.

Typer

Det er mange mulige årsaker til ankelen hevelse. Bortsett fra en ankel forstuing, NIH sier at ankler kan hovne opp som en bivirkning av å ta p-piller som inneholder østrogen. NIH sier også tar piller for å senke blodtrykket, som kalles kalsiumkanalblokkere, kan føre til ankelen hevelse. Disse pillene har merkevare- navne medisiner Amlodipin, Diltizaem, felodipin, nifedipin og verapamil.
Ankel-svelling også kan forårsakes av inntak av steroider eller antidepressiva slik som fenelzin og tranylcypromin, i henhold til NIH.

Betraktninger

Hvis du tar prevensjon eller medisiner for å senke blodtrykket eller antidepressiva og har hovne ankler, be legen om å forskrive et annet legemiddel. Den Podiatry Institute sier at hvis du spiser en høy-salt, høy karbohydrat diett eller er overvektig, kan du ha ankelen-hevelse. Gravide kvinner har ofte hovne ankler og ben. Personer med åreknuter i tillegg har hovne ankler.

Forebygging / løsning

Hvis du er overvektig eller ta prevensjon eller andre reseptbelagte medisiner som skaper hovne ankler, endre kostholdet for å redusere det totale saltinntaket, og endre dine medisiner. Hvis du står i mange timer om dagen og har hovne ankler, slitasje støtte slangen, sokker og sko som støtter føttene riktig. Du kan også trene moderat for å øke din generelle sirkulasjon, noe som kan redusere ankelen hevelse. På slutten av dagen, løfte føttene på en stol, og is for å redusere svelling.

Advarsel

Hvis du har hovne ankler og andre symptomer som kortpustethet, brystsmerter, problemer med vannlating eller har en familiehistorie med leversykdom, ringe legen din umiddelbart, ifølge NIH. Hvis du har feber, eller anklene er røde og føles varmt å ta på, eller du er gravid, og hevelsen har økt plutselig, også se din lege umiddelbart.

Slik unngår du at Ankel senebetennelse

Slik unngår du at Ankel senebetennelse


Ankelsenebetennelse kan være svært smertefullt og er vanlig blant løpere. Det kan også være vanskelig å bli kvitt, så den beste planen er å unngå det hvis mulig. Enhver form for senebetennelse enten det er ankelen eller skulder kan komme og gå. Smerten er av og på, slik at den kan lure deg til å tro at du er fri for godt.

Bruksanvisning

•  For å håndtere ankelen senebetennelse du trenger tålmodighet, det er sikkert. Akkurat når du tror du har det slikket smertene kommer tilbake. Den virkelig sprø delen er at det kan begynne å skade fra får gå avslutt deretter senere etter trening. På den annen side er mange ganger det skader etter trening. Det kan være forvirrende og frustrerende!

Forstå hvordan ankel senebetennelse fungerer vil hjelpe deg å unngå det. Det må være øvelse balanse hvis du vil. Når du i løpet av toget så du setter deg selv i høy risiko for senebetennelse, enten det er i ankel eller andre steder. Folk som er beryktet for å skyve utover begrensninger er vanligvis de som får det mest.

Vær oppmerksom på at når du prøver å gjøre for mye for tidlig kan det føre til ankelen senebetennelse. Dette betyr at folk som akkurat har kommet tilbake i sving på å trene og ønsker å komme i form er førsteklasses kandidater. Først av alt, de vet ikke hva de gjør og for det andre de presser for hardt for tidlig.

Vet at hvis du ikke har riktig sko for den type trening du gjør, dette også kan føre til ankelen senebetennelse. Når du handler for arbeid ut skoene forskning på nettet hva slags sko du bør ha på seg. Det kan ta litt tid, men det er verdt det for å unngå måneder eller år med senebetennelse smerte.

Strekk før og etter trening. Ingen strekninger eller varme opp kan føre til senebetennelse til å blusse opp i ankelen. Forbereder muskler og sener for trening er svært viktig eller du risikere skade som har en prislapp. En 10-15 stretch og varme opp rutine kan hindre måneder med senebetennelse smerte.

Gjør mer styrkeøvelser for leggene. Kalvene trenger å være sterk og fleksibel for å hindre ankelen senebetennelse. Gjør tå øker i alle tre stillinger tær i, tær ut, tærne fremover. Også, kryss treningsøvelser, som jobber beinmuskulaturen annerledes for å øke intensitet og styrke.

Vurdere en tilpasset foten orthotic, som er en sko innstikk som er medisinsk bevist å eliminere ubehag og smerte. Orthotics er konstruert for å modifisere og behandle eventuell ubalanse i form av en sko. Til slutt, når du kjører, begynner sakte og gradvis øke hastighet, distanse og intensitet.

Tegn og symptomer på senebetennelse i albuen

Sener er en gruppe av herdet vev som kobler muskler til skjelettsystemet. Albue senebetennelse kan gå med mange begreper, blant annet golfalbue eller tennisalbue. Alle disse begrepene refererer til en skade i albuen som kan være forårsaket ved å spille tennis eller golf, så vel som av andre aktiviteter, som for eksempel strikking, skrive eller maleri. For de fleste individer, oppstår albue senebetennelse etter fylte 40.

Utseende av Symptomer

Elbow senebetennelse vanligvis påvirker den dominerende arm, noe som betyr at en venstrehendt person ville oppleve symptomer i hans venstre arm. Symptomene kan dukke opp gradvis over tid, eller de kan komme plutselig, spesielt etter en skade.

Smerte

En av de mest vanlige og åpenbare symptomer på albuen betennelse er smerte, som kan være milde til alvorlige. Det kan forekomme etter aktivitet eller trening, eller når du forsøker å ta et objekt, for eksempel et dørhåndtak.

Burning Sensation

Medfølgende smerten kan være en brennende følelse som kan føles følgende aktivitet eller trening. Noen individer også oppmerksom på at det berørte området er varmt å ta på.

Stivhet

Albue senebetennelse kan føre til stivhet når bevegelsen er forsøkt, spesielt mot motstand. I tilfeller med ekstremt skadet sener, kan stivheten bli følt med vanlig bevegelse, selv om ingen motstand er til stede.

Betennelse

Noen pasienter er berørt av senebetennelse kan oppleve hevelse eller betennelse i det berørte albue og omkringliggende områder.

Ømhet

Et annet vanlig symptom på albuen senebetennelse er ømhet på albuen eller til omkringliggende områder. Ømhet kan noteres under bevegelse eller ved berøring.

Svakhet

Noen personer med albuen senebetennelse kan oppleve svakhet i den berørte armen. Svakhet kan komme og gå, og ofte er ledsaget av andre symptomer som smerter eller stivhet.

Achilles senebetennelse Symptomer

Achilles senebetennelse, også kalt senebetennelse av hælen, er en smertefull medisinsk tilstand som oppstår når akillessenen blir irritert, hoven eller betent. Akillessene, også kalt hæl følger, kobler leggen til hælen.

Vanlige symptomer

Typiske symptomer på Achilles senebetennelse inkludere en murrende smerte eller verke når du går, løper eller heve opp på tærne. Senen vondt vanligvis ved berøring og kan føle seg varm og hoven.

Stivhet

Mange personer lider stivhet i påvirket akillessene når du våkner opp eller etter hvile. Dette stivhet løsner når senen varmes opp, men forverres igjen når aktivitetsnivået er økt.

Årsaker

Achilles tendinitis vanligvis resulterer fra å sette store mengder stress på senen og leggen. Stress fører til små tårer som blir betent.

Behandling

Over-the-counter kan brukes medisiner for å behandle betennelse og smerte. Pasienter bør hvile og begrense fysisk aktivitet.

Prognose

Achilles tendinitis er vanligvis en kortvarig tilstand når behandles raskt. Symptomene ofte tilbake hvis pasienter ikke begrense deres aktivitetsnivå.

Komplikasjoner

Ubehandlet Achilles senebetennelse kan føre til Achilles tendinose, en degenerativ tilstand der akillessenen blir fibrøs og svak. Av og til vil akillessene brudd, som krever kirurgi for å reparere skaden.

Kneet senebetennelse Symptomer

Kneet senebetennelse, også kjent som patellar senebetennelse, kan begrense din evne til å komme seg rundt på en daglig basis, eller delta i friidrett. Ofte kjent som hopperkne, er patellar tendinitt en skade på senen som festes kneskålen til tibia. Kjenne tegn og symptomer kan hjelpe deg å være i stand til å avgjøre når du trenger å gå til lege. Hvis smertene blir ignorert, kan du risikere en revet sene samt svekket beinmuskulaturen.

Årsaker

Patellar tendinitt kan betraktes som en overdrive skade. Ved gjentatt belastning plasseres på senen sprekker kan oppstå. Mens kroppen din forsøker å reparere tårene mer er forekommende og kroppen din rett og slett ikke kan holde tritt. Gjentatt hopping, overvekt og muskulær ubalanse kan også bidra til patellar tendinitis. Du kan også plassere stress på senen ved plutselig øke intensiteten av fysisk aktivitet

Tegn og symptomer

Den vanligste tegn på patellar tendinitis er smerte. Vanligvis oppstår smerten rett under kneskålen og rett over der senen festes til tibia. Du kan oppleve smerte før, under eller etter trening eller annen fysisk aktivitet. Du kan også legge merke til at smertene øker etter hvert som intensiteten nivået øker og det kan bli en konstant kjedelig verke over tid. Smerten kan gjøre å gå opp og ned trapper smertefullt på grunn av stress denne steder på senen. Du kan også oppleve stivhet og hevelse.

Tester

Hvis, etter forsøk på å lindre smerten med hjemme behandlinger som ising, heve kneet eller smertestillende midler, du fortsatt har smerter, bør du søke råd fra legen din. Legen din vil utføre en fysisk eksamen for å bestemme plasseringen og intensiteten av smertene. De fleste patellar tendinitt smerte er plassert og knyttet til området under kneskålen. De kan også be om en MR slik at de kan få et detaljert bilde av senen. Dette bør avsløre noen tårer som har skjedd.

Lignende betingelser

Knesmerter kan være forårsaket av en rekke forhold. Andre forhold som kan føre til de samme tegn på patellar tendinitis er menisk, patellofemoral smertesyndrom og brusk sammenbrudd. Menisk oppstå i menisken som verner den kneleddet og fungerer som en støtdemper. Smerte rett bak kneskålen er vanligvis forbundet med patellofemoral smertesyndrom og kan forveksles med patellar tendinitt før utelukkes med en MR.

Behandling

Behandlingen kan bestå av et hjem basert terapi med hvile, is og massasje. Det kan også omfatte arbeider med en fysioterapeut for å styrke musklene rundt senen og bidra med fleksibilitet i beinet. Sammen med over disk smertestillende midler, disse tiltakene vanligvis resultere i en full gjenoppretting. Recovery kan ta flere uker eller flere måneder avhengig av alvorligheten av skaden. Hvis du etter 6 måneder du ikke har gjenvunnet og fortsatt opplever smerte og interferens med daglige aktiviteter du trenger å snakke med legen din om kirurgi. Med kirurgi, bare 75% av mennesker opplever smertelindring, så det er noe som bør vurderes nøye.

Symptomer på en brukket ankel

Symptomer på en brukket ankel


Hvert år, i henhold til American Academy of Orthopaedic Surgeons, vil 184 av 100 000 mennesker lider en ankel brudd. En glipp i dusjen eller et fall mens du spiller sport kan skade ankelen. Hvordan kan du fortelle om din skade er et brudd eller en alvorlig forstuing?

Misforståelse

Ankelen kan gjøre en smell, eller thudding lyd når skaden skjer. Dette betyr ikke alltid en ankel brudd. Alvorlige forstuinger kan etterligne smerte, hevelse og blåmerker av en brukket ankel.

Betydning

Peiling vekt på en brukket ankel kan ytterligere skade den. Respondere trenger å vite hvordan du flytter den skadde personen, eller om et besøk til legevakten er nødvendig.

Shock

På grunn av sjokk, kan den skadde personen ikke føler den vanlige intense smerten av en brukket ankel i flere minutter etter ulykken. Kontroller for tegn på pasient sjokk og gi behandling, hvis det er nødvendig.

Smerte

Pasienten kan føle intense smerter i ankelen med en gang. Berøring ankelen forårsaker større smerte. Med alvorlige brudd, kan pasienten ikke kunne stå på benet.

Utseende

Hvis ankelen ser ut av stilling eller om bein stikker på en unaturlig måte, er åpenbart brukket ankelen. Etter flere minutter vil den brukne ankelen hovne opp og blåmerke.

Advarsel

Hvis bare ett bein i ankelen har en hårfestet brudd, den minst alvorlige av frakturer, kan pasienten være i stand til å stå, men føler smerte når ankelen bærer vekten for lenge. Resten lindrer smerte mens vektbærende øker den. Har ankelen røntgenfotografert for å utelukke en hårfestet brudd.