Digidexo.com

What Happens in Pubertet?

What Happens in Pubertet?

Starten av puberteten

Ved starten av puberteten, begynner et barns kropp til å gå gjennom noen store endringer. Disse endringene er hva som må skje for å hjelpe et menneske flytte fra barndom til ung voksen alder. Kjemikalier som kalles hormoner begynner å skille ut fra hypofysen. Hormonene føre til fysiske forandringer i kroppen; samt, svingninger i humør og følelser. Hvert menneske går gjennom disse endringene; selv om de er forskjellige for gutter og jenter.

Jenter

En jente erfaringer pubertet hvor som helst i alderen 8 til 13. I løpet av denne tiden, vil kroppen hennes vokse mye raskere enn normalt. Hypofysen hormoner vil føre eggstokkene løslatelse av østrogen, som er et annet hormon, inn i kroppen hennes. De to hormoner sammen føre til at jenta å begynne å utvikle bryster. Når dette skjer, kan brystvortene hennes være litt sår, men smertene vil forsvinne snart. Å lindre ubehag, bør hun få utstyrt for en støttende trening bra. Hormonene vil også føre til en jente kropp generelt beholde mer fett enn det tidligere gjorde, noe som gir henne en curvier silhuett. Hun vil også begynne å utvikle hår under hennes armer og i nærheten av hennes vagina.

A Girl Periode

Opp til 2 år etter at en jente begynner å utvikle bryster, vil hennes periode begynner. Dette kalles også menstruasjon, og det er det som må skje i en jentes kropp, slik at hun vil være i stand til å en dag ha en baby. Under menstruasjon, vil ett av eggene, som alltid har vært lagret i eggstokkene, forlater eggstokken og flytte ned egglederen til livmoren. Hvis egget ikke blir befruktet av sæd fra en mann, er det vasket ut av kroppen gjennom skjeden med blod. Dette vil skje ca en gang hver 28. dag. Hver jentas kropp reagerer på menstruasjon og pubertet annerledes. Det kan være noen smerter eller trykk i nedre del av magen under menstruasjon, men det vil bli mildnet etter hennes periode går unna.

Gutter

Guttene begynner å oppleve puberteten i alderen 10 til 15. Hans hypofysehormonene gå til testiklene hans og føre dem til å produsere testosteron og sperm. Hans høyde vil trolig øke mer dramatisk. Han vil begynne å dukke opp mer muskuløs. Stemmen hans vil begynne å endre. I begynnelsen vil det sprekke litt. Snart vil det være mye dypere enn det var. Han vil begynne å vokse hår under hans armer og rundt hans penis. Hans penis skal vokse seg større, så vel. Til slutt kan en gutt vokse hår på brystet og ansiktet.

Endringer i gutter og jenter

Med utbruddet av pubertet, kan begge kjønn begynne å bruke underarm deodorant for å unngå en ubehagelig lukt som kan oppstå under armene når han eller hun svetter. På grunn av svingninger i hormoner, kan gutter og jenter begynner å få kviser på deres ansikter. Hormonene kan også forårsake store variasjoner i humør at barnet ikke hadde tidligere opplevd. En klarert vokst opp kan være en stor ressurs for å snakke med om følelser eller bekymringer når et barn går gjennom puberteten.