Digidexo.com

Hva er farene ved Micardis?

Hva er farene ved Micardis?


Micardis er et stoff som brukes til å kontrollere høyt blodtrykk. Det er en av en gruppe legemidler som kalles angiotensin II-reseptorantagonister. Ifølge Drugs.com, er Micardis også foreskrevet for å kutte ned sjansene for hjerneslag og hjerteinfarkt. Men i likhet med mange legemidler, gjør Micardis ha bivirkning og noen farer hvis den ikke brukes som anvist.

Graviditet

Ifølge Drugs.com, er bruken av Micardis under et svangerskap ekstremt farlig. Selv skadelig hvis tatt på noe tidspunkt under en graviditet, er Micardis spesielt farlig hvis tatt i andre eller tredje trimester. Du risikerer å skade barnet eller drepe den. Hvis du finner ut at du er gravid mens du tar Micadis, er det viktig å avslutte bruken umiddelbart og snakke med legen din. Micardis kan også gå over i morsmelken og skade babyen din, så ammende mødre bør ikke ta stoffet heller.

Bivirkninger

Vanlige, mindre bivirkninger av å ta Micardis inkluderer lunger, hoste og trøtthet. Noen mennesker vil oppleve ryggsmerter og ubehag i magen. Micardis kan også øke svetting. Flere alvorlige bivirkninger inkluderer svimmelhet, smerter i brystet, problemer med vannlating, hevelse i ekstremiteter og kortpustethet. Hvis du opplever noen bivirkninger, kontakt legen din. Som alle medisiner, er det også mulig å ha en allergisk reaksjon på Micardis. Symptomer inkluderer elveblest og hevelser i ansikt, tunge og svelg.

Interaksjoner og farene

Ifølge Drugs.com, bør folk ta en vanndrivende eller digoksin ikke ta Micardis. Før du starter noen narkotika, er det viktig å snakke med legen din om noen vitaminer og urter du tar for å sikre at det er trygt å fortsette å bruke.

I noen svært sjeldne tilfeller har Micardis vært kjent for å forårsake sammenbrudd vev i skjelettsystemet som fører til nyresvikt. Hvis du opplever noen muskelsmerter, feber eller mørk urin mens du tar Micardis, kontakt legen din umiddelbart.