Digidexo.com

Hjem bøte for ørevoks bygge opp

Hjem bøte for ørevoks bygge opp


Ørene er vanligvis selvrensende: ørevoks jobber seg mot inngangen av øregangen og deretter faller ut eller blir vasket ut når du bader. Men noen ganger bygger ørevoks opp i kanalen, vanligvis når en finger eller et annet objekt settes inn i kanalen komprimerer voksen og presser den dypt inn i kanalen. Avhengig av hvor mye voks som er involvert, kan en opphoping av voks forårsake øresmerter, hørselstap, en følelse av fylde i øret, eller tinnitus (høre lyder i øret). De fleste tilfeller av ørevoks buildup kan løses med hjem rettsmidler.

Ear Vanning

Ear vanning innebærer skylle ut øregangen med vann for å fjerne overflødig ørevoks. Denne metoden er mest effektiv når du først setter voks oppmykning dråper inn i øret for å løsne voks buildup.

Du kan bruke mineralolje eller babyolje for å myke opp voksen. Ved hjelp av en pipette, sette et par dråper olje inn i øregangen. Det er lurt å holde hodet vippet til side i flere minutter mens oljen sitter i øregangen.

I stedet for mineralolje, kan du også bruke en blanding av like deler hydrogen peroxide og vann. Sett noen dråper inn i øregangen. Du vil sannsynligvis oppleve en boblende følelse i øret; holde løsningen på plass til boblende har stort sett sluttet, vanligvis omtrent ti eller tjue minutter.

Du kan kjøpe over-the-counter øredråper fra apoteket. Slike dråper vanligvis inneholder karbamidperoksid og kan lykkes i fjerne buildup hvis hydrogen peroxide eller olje svikter.

Du kan gjenta disse rettsmidler to ganger om dagen i fire eller fem dager. (I tilfelle av over-the-counter øredråper, følg instruksjonene på pakken.) Når du tror voks har blitt myknet, prøv å løsne voks ved hjelp øret vanning. For mineralolje, kan det være lurt å vente et par dager før vanning, da oljen kan ta litt tid å myke opp voksen. I tilfellet med peroxide, kan du prøve vanning etter ditt første program, som noen ganger bare én søknad er nødvendig for å bryte opp voks.

Å vanne, bruke en pære sprøyte til å skylle ut øregangen med vann. Pass på at vannet er kroppstemperatur, som vann at det for kaldt eller varmt kan forårsake smerte eller svimmelhet. Dersom olje eller peroxide har lykkes i å løsne voks, vil spyle med vann fjerne den fra kanalen.

Hva du ikke å gjøre

Ikke prøv å fjerne voks buildup ved å stikke noe i øret, for eksempel en bomullspinne, en Bobby pin eller en finger. Slike tiltak vanligvis videre komprimere voks og skyve den lenger inn i øregangen.

Ikke bruk øret lys for å prøve å fjerne voks. Ear candling, som innebærer å plassere et tent lys i øregangen å smelte ørevoks, kan være farlig for ørene.

Søker legehjelp

Det kan være lurt å oppsøke lege hvis du ikke har klart å fjerne ørevoks buildup etter en uke med hjemmebehandling. I noen tilfeller kan overflødig ørevoks ikke fjernes uten legens hjelp.