Digidexo.com

Kan Sedatives Årsak Sleep Apnea?

Søvnapné er en disruptiv lidelse. Ifølge US Department of Health and Human Services, søvnapné effekter vektige mennesker mest fordi overdreven bløtvev i halsen kan begrense luftveiene. Dessuten kan visse former av skaller og hals egner seg til en mer snever luftvei som forårsaker sykdommen. Den mest utbredte søvnapné forårsaket av beroligende midler er obstruktiv søvnapné (OSA). I de verste tilfellene kan OSA forårsake død når luftveiene blir helt innsnevret.

Obstruktiv søvnapné (OSA)

De viktigste årsakene til søvnapné når sedativa er gitt til pasienter, spesielt ved IV, er at muskel tone i luftveiene er svekket. Dette reduserer bredden på luftveiene, noe som fører til tenning. Kroppen er opplært til å vekke seg selv opp hvis luftveiene er innsnevret, så hvis sedativa gjøre den enkelte føler at han ikke får nok luft, våkner han opp.

Folk Med OSA

OSA finnes hovedsaklig i overvektige personer. Personer med overgrodde mandlene pleier også å ha problemer med apnea fordi forstørrede mandler kan arbeide for å blokkere luftveiene, som blir verre når en person blir bedøvet.

Medisiner for å unngå

Pasienter som bruker benzodiazepiner og propofol sedativa særlig påvirkes også fordi disse medikamentene ofte føre til at muskel tone i luftveiene til å slappe av.

Herding Disorder

Legge til en stint ofte kan brukes når sedativa er gitt for å holde luftveiene fra krymper, slik at pasienter ikke blir vekket. De med søvnapné som ikke er forårsaket av luftveis innsnevring normalt ikke opplever noen forverring av tilstanden på grunn av sedativer; de med OSA er påvirket av beroligende midler.

Forhindre Sleep Apnea

Hvis sedativa har vært kjent for å forårsake søvnapné i det siste, anbefales det at du ikke gjør folkevalgte operasjoner.