Digidexo.com

Hvordan ha en positiv tenkemåte

Hvordan ha en positiv tenkemåte


Mens det kan virke som det er mange ting i livet ditt som forsøker å dra deg ned følelsesmessig, er det viktig å holde en positiv tankegang. Folk som tenderer mot optimisme er mer sannsynlig å leve lenger, sunnere liv enn de som bukke til pessimisme. Hvis du ønsker å leve livet til det fulle, er det mange enkle ting du kan gjøre for å holde seg positiv. Ta glede i de enkle tingene i livet ditt, tilbringe tid med venner og familie og ikke minst, ta deg tid til å ta vare på deg selv.

Hvordan ha en positiv tenkemåte

•  Sett mål for deg selv og spille inn detaljer om din fremgang i et mål journal. Skriv om hvordan å nå disse målene vil påvirke livet ditt positivt og brainstorm måter du har tenkt å arbeide mot disse målene. Å ha noe positivt å jobbe mot bør uplift dine tanker. Det er også et positivt utfall. Når du oppnår dine mål, vil du ha en grunn til å være stolte over deg selv.

Practice grunnleggende takknemlighet ved å skrive takkekort til venner og familie, og ved å ta varsel av de små tingene som gjør hver dag spesiell. Når du kommer inn i vanen med å være takknemlig for de små tingene vil du begynne å legge merke til hvor mange grunner er det å være takknemlig. En holdning av takknemlighet er nøkkelen i å holde en positiv tankegang.

•  Begrens tiden du bruker på å bekymre. Heller enn å dvele ved en negativ situasjon eller et problem for dager om gangen, sette av en bestemt tid til å håndtere det, eller å tenke på en løsning. Distrahere deg selv ved å tilbringe tid med venner og familie, eller ved å delta i en morsom aktivitet .Brainstorm måter å håndtere problemet når den tid kommer. Når du har en plan på plass, er du mindre sannsynlig å bekymre seg om problemet.

Unngå negative selvfølelsen. Ikke legg deg ned for mindre feil eller for ikke å være den type person du tror du bør være. Minn deg selv hvilke av dine kvaliteter du særlig verdi og tenke på de positive tingene som andre har sagt om deg.

Unngå å bruke for mye tid med negative venner og kolleger. Noen mennesker bare elsker å klage, og hvis du omgir deg med disse menneskene vil det være mer av en kamp for å opprettholde en positiv tankegang. Hvis du er rundt folk som har holdninger begynner å bringe deg ned, endre emnet eller unnskylde deg selv fra deres selskap.

Ta deg tid til å gjøre ting du liker. Tilbringe tid med venner og familie, kan du unne deg en film eller en fin middag ut og finne tid hver dag til å gjøre noe bare for deg selv. Hvis du tilbringer dagene catering til andre uten å gjøre noe for deg selv, kan du ha en vanskelig tid bor positive.

Ikke vær redd for å prøve nye ting. Du kan ikke vite hva du er i stand til før du prøver det. Ikke la frykten for å mislykkes eller avvisning holde deg fra å forsøke noe som du faktisk kan nyte eller utmerke seg på. Selv om du ikke lykkes hver gang, bør du ta stolthet i deg selv for å prøve.

Hold kroppen din sunn. Mental og fysisk helse henger tett sammen så den sunnere kroppen din er, jo mer sannsynlig er det å ha en positiv tankegang. Du trenger ikke å gå på treningsstudio hver dag eller holde seg til en streng diett; bare prøve å jobbe i noen dager med trening hver uke, og lage sunn mat valg.