Digidexo.com

Hva skjer om vi drikke for mye vann?

Hva skjer om vi drikke for mye vann?

Drikke riktig mengde vann

For humane celler og organer til å fungere skikkelig, trenger vi en tilstrekkelig mengde vann i kroppen vår. Siden nesten alle aktiviteter føre til at folk mister vann, er det viktig å etterfylle våre vannstand. Standarden regel for vannfylling er det 8x8 metode: åtte gram vann, åtte ganger om dagen. Men andre kostholdsanbefalinger, som for eksempel de fra Institute of Medicine, anbefaler 13 kopper om dagen for menn og ni kopper om dagen for kvinner. Den eksakte mengden av vann som folk bør spise hver dag er avhengig av faktorer som kroppsvekt, aktivitetsnivå og kosthold.

Mens hydrering er helt avgjørende for et sunt fungerende kropp, for mye vann, spesielt over en kort periode kan være farlig og til og med dødelig. Hvis en person drikker mer vann enn hennes nyrer kan skille ut, vil den samlede elektrolyttnivået i blodet falle betydelig og overflødig vann kan komme inn og hovne opp dine hjerneceller, noe som resulterer i en potensiell anfall og / eller koma.

Mekanikker vann rus

En av de mest alvorlige resultater av for mye vann forbruket er hyponatremi, en nedgang i blodets natriumnivå. Hvis mer vann kommer inn i kroppen enn nyrene kan behandle, er mineralinnholdet i blodet avtar og blod samlede natriumnivået faller. Når natrium og elektrolyttnivået faller i blodet, kan vann unnslippe blodet og inn i cellene som blodet og cellene sliter for elektrolytt likevekt. Mens svellingen av cellene på grunn av vann er ikke bra, er det spesielt farlige når det forekommer i hjernen (kjent som cerebralt ødem). Siden hjernen ligger innenfor skallen, med lite plass til å vokse, vil hjernecelle hevelse føre til hjerneskade hvis alvorlig nok. Hvis en person fortsetter å legge vann til kroppen hans, vil hevelse prosessen fortsette, og skaden kan være irreversible.

I tillegg vil en stor økning i vann legge til kroppens totale blodvolum og sette stor påkjenning på hjertet og sirkulasjonssystemet.

Symptomer på vannforgiftning

De mest alvorlige symptomer på vannforgiftning oppstår når hyponatremi fører til hjerneødem. Symptomer på cerebral ødem speil andre hjernen forhold som svulster og hjernerystelser. Vanlige symptomer på cerebral ødem starte med en hodepine som øker i intensitet etterfulgt av mental forvirring og beslag. Oppkast og utmattelse er også mulig. Som hjernecellene fortsetter å hovne opp, er risikoen for å dø av vannforgiftning øker.

Tips for å unngå vann rus

Den enkleste måten å unngå vannforgiftning er ikke å gjøre et bevisst forsøk på å drikke så mye vann som mulig. Vann drikking konkurranser, der deltakerne prøve å drikke liter vann i korte perioder av gangen, er spesielt farlig. Maratonløpere og andre som kan miste store mengder vann er i faresonen hvis de prøver å rehydrere for fort. For folk som krever over gjennomsnittet mengder vann, er det best å rasjonere at vann og nippe til det heller svelge den. Hvis du begynner å lide noen av symptomene på hjerneødem, umiddelbart slutte å drikke vann og søke profesjonell hjelp.