Digidexo.com

Hvordan å miste vekt på 500 kalorier

Til noen som er desperat etter å gå ned i vekt, kan en 500-kalori-en-dagers diett være attraktivt fordi det lover betydelig vekttap i løpet av kort tid. Men med mindre de er foreskrevet, og overvåkes av en lege, ekstremt lav-kalori diett er usunn og potensielt dødelig. Og som om ikke det var nok av en avskrekkende, tenk på dette: de kan faktisk få deg til å få vekt på lang sikt.

Bruksanvisning

En sunnere måte å miste vekt

•  Øk det daglige kalorigrensen fra 500. Hvis du er på en 500-kalori-en-dagers diett, stoppe det umiddelbart (med mindre du gjør det under medisinsk tilsyn.) Generelt, menn bør spise minst 1500 kalorier om dag og kvinner bør spise minst 1200 når du prøver å gå ned i vekt.

Lær hvordan vekttap fungerer. Vitenskapen bak vekttap er enkel: forbrenner mer kalorier enn du tar inn, og du vil gå ned i vekt. Cutting kalorier kan hjelpe deg å miste vekt, men den andre store faktoren i vekttap er kalori-brenning gjennom fysisk aktivitet. Ifølge Mayo Clinic, hvis du kutte 500 kalorier om dagen vil du miste omtrent en halvkilo i uken, som 3500 kalorier tilsvarer en kilo fett. Legg calorie-brenning aktivitet i ligningen, og du kan lett miste to pounds en uke. En til to pounds en uke er en ideell, trygg rate av vekttap.

Bygg muskler. En av farene ved en lav-kalori diett er at du vil vokse svakere og musklene vil krympe (atrofi). Mens du kan se tynnere, vil du ikke bli sunnere, og du kan ende opp med å bli vekt i det lange løp som du senker stoffskiftet. Muskler forbrenner kalorier og avverge fett. Så hvis du mister muskler, kan du miste din evne til å forbrenne kalorier effektivt.

Unngå "sult-modus". Når du spiser for lite, mener kroppen din du sulter den, og går inn i det som kalles "survival mode" og begynner å hamstre fett å bruke for energi i tilfelle av "sult".

Se en dietetiker eller snakke med legen din. Hver av disse medisinske fagfolk kan sette deg på veien til sunn og langvarig vekttap gjennom trening og riktig mat valg. Oppnå og opprettholde en sunn vekt skjer ikke på en uke, det skjer gjennom et mønster av atferd over en levetid.

I noen tilfeller kan imidlertid en lege anbefale en meget kalorifattig diett. VLCDs er utformet spesielt for personer som er alvorlig eller sykelig overvektige og ønsker å miste en stor mengde vekt raskt. VLCDs la pasienten konsumere mellom 400-800 kalorier om dagen. Disse diettene inneholder ofte spesielle kosttilskudd for å sørge for at pasienten har nok protein og vitaminer for å dekke ernæringsmessige behov. Pasienter på VLCDs besøke sine leger regelmessig for tester for å sikre at dietten virker trygt.

Få smart med kalorier. Ikke alle kalorier er skapt like - noen er bra for deg og noen er forferdelig. En 2000-kalori diett er standarden for en person med gjennomsnittlig vekt, men å drikke 2000 kalorier verdt av øl eller spise 2000 kalorier verdt av godteri vil ikke møte dine ernæringsmessige behov. Men forbruker 2000 kalorier verdt av frisk frukt og grønnsaker, hele korn, og magre proteiner som kylling, fisk eller soya vil møte dine ernæringsmessige behov.

Hint

  • Leie en personlig trener. Hvis du er bekymret for å betale for et treningsstudio medlemskap, gå til din lokale YMCA og be om redusert medlemspriser eller kuponger. YMCA sentre har et bredt spekter av treningsutstyr og ansatte som kan fortelle deg hvordan du bruker den til å få de resultatene du ønsker. Lær å lage sunn mat. Kjøp kokebøker eller ta et matlagingskurs.
  • Hvis du ikke ønsker å avslutte 500-kalori-en-dagers diett, bør du oppsøke lege. Din reservasjon kan være et tegn på en spiseforstyrrelse - spiser bare en liten mengde av lav-kalori mat er et symptom på anorexia nervosa.