Digidexo.com

Interessante fakta om flere fødsler

Interessante fakta om flere fødsler


Multippel graviditet oppstår når en kvinne blir gravid med mer enn ett barn. Det har vært store oppslag tilfeller av octuplets - åtte babyer på en gang. Verdensrekorden innehas av en kvinne i Argentina som var gravid med 12 fostre, men ingen av dem overlevde svangerskapet. Flere svangerskap blir mer vanlig nylig på grunn av bruk av fruktbarhet medisiner. Forholdsregler blir tatt for å prøve å redusere risikoen for multippel graviditet med fruktbarhet narkotika.

Identiske tvillinger

Eneggede tvillinger er sjeldnere enn toeggede tvillinger. Babyene er født av samme kjønn og blodtype. De vil ha samme hår og øyenfarge; disse er tvillingene du ofte har problemer med å fortelle hverandre. Identiske tvillinger oppstår når et befruktet egg deler og danner to fostre. De deler en morkake, men ofte har sine egne amniotiske sekker.

Toeggede tvillinger

Toeggede tvillinger er den vanligste formen for flere svangerskap. Toeggede tvillinger oppstår når to egg blir befruktet av to forskjellige sperm. Hver fosteret vil ha sin egen morkake og fostervann sac. Disse typer tvillinger ser ofte mindre like enn eneggede tvillinger og kan være forskjellig kjønn. Flere svangerskap som involverer mer enn to babyer kan være broderlig, identiske eller en blanding av begge deler.

Multiple Birth Økning

Det har vært en stor økning i antall flere svangerskap de siste årene. Dette skyldes hovedsakelig økning i fruktbarheten narkotika bruk. Ifølge American Society for Reproductive Medicine så mange som 1 av 3 kvinner som bruker en fertilitetsbehandling vil ha flere fostre. En annen årsak til økningen er at flere kvinner får barn senere i livet. Kvinner over 30 er mer sannsynlig å ha en multippel graviditet.

Kalorier Per baby

Med flere barn, flere kalorier for å opprettholde sin gode helse. The Mayo Clinic hjemmeside melder at i løpet av en tvilling graviditet en vektøkning på 35-45 pounds er sunt. Kids Health.org tilsier økt kaloriinntak på ca 300 per dag per fosteret som et sunt standard.

Levering

Risikoen ved å ha en multippel graviditet er mange, men det vanligste problemet er for tidlig fødsel. En tvilling svangerskap varer nesten aldri de 40 ukene som en enkeltstående graviditet tar vanligvis og over halvparten av flere svangerskap blir levert før 35 uker. Babyene er ofte mindre enn med en enestående graviditet og med hver ekstra babyen denne risikoen er større. Under en multippel levering babyer blir ofte født mindre enn en time fra hverandre.