Digidexo.com

Hvordan hjelpe Passiv barna Bli Assertive

Passive barn noen ganger føles som om de blir behagelig, ved å unngå slåsskamper eller argumenter de hjelpe situasjonen bli fredelig. Imidlertid er passivitet en måte å fortelle andre at deres ønsker og følelser er viktigere enn din egen. Dette er en farlig og selvødeleggende vane å tillate å dyrke i barndommen, en som vil være vanskelig å riste som barn kommer inn i voksenlivet. Passive barn trenger å lære at aggressivitet er ikke målet, hvor deres ønsker eller følelser er viktigere enn andre, men at målet er selvsikker oppførsel: å vise sine følelser og andres følelser som likeverdige.

Hvordan hjelpe Passiv barna Bli Assertive

•  Ta barnet til en kafé, diner eller restaurant. Bestill barnet en godbit for å gjøre denne opplevelsen moro så vel som pedagogisk. Inviter barnet til å observere folk i nærheten: Servitører, kasser, busboys, beskyttere og hvordan de bærer seg selv; hvordan de går, hvordan de snakker til andre mennesker, hvordan de bærer gjenstander. Be barnet å merke hva de ser som aggressiv, passiv eller selvsikker.

Snakk om situasjoner på skolen eller utenfor skolen at barnet finner vanskelig. Gjør det klart for barnet at mens det er umulig å forandre fortiden, kan de lære av det. Lag en liste sammen over situasjoner hvor de var for passive og skulle ønske de hadde gjort noe annerledes. Diskutere og skrive ned hva barnet kunne ha gjort i slike situasjoner.

Praksis rollespill med barnet. For eksempel ta barnets blyant og handle ut med barnet hva han eller hun kunne gjøre hvis noen stjal blyant. Ikke gjør ting enkelt for barnet. Som en mobber, sier kraftig at du trenger denne blyant, at du mistet din, at du ikke føler for å returnere den. Denne trygge, men vanskelig situasjon vil hjelpe barnet praksis hevde hans eller hennes behov.

Hint

  • Minn barnet at "Nei" er ikke et dårlig ord, og at barn og voksne har rett til å si det. Oppmuntre barnet til å si nei til ideer og situasjoner som gjør dem ubehagelig. Forklar at i å si "nei", er vi ikke avvise den personen, men bare tanken eller situasjon.
  • Denne taktikken vil være mest effektivt med et barn i alderen 6 til 12.