Digidexo.com

Omeprazol Magnesium bivirkninger

Omeprazol magnesium er en reseptbelagt medisin som vanligvis brukes for behandling av medisinske tilstander som er knyttet til mage, tarm og spiserør. Omeprazol magnesium er klassifisert som en protonpumpehemmer (forkortet til PPI). Det er også en versjon av reseptfrie medisiner tilgjengelig i butikker, som er beregnet for behandling av halsbrann. Som med noen form for medisin, er det noen bivirkninger forbundet med omeprazol magnesium bruk.

Vanlige bivirkninger

Det er flere vanlige bivirkninger som er forbundet med omeprazol magnesium. I tilfeller av vanlige bivirkninger, de er generelt ansett for å være mindre som de pleier å gå bort på egenhånd som kroppen tilpasser seg medisinen. Men hvis bivirkningene blir verre eller vedvarer, kan det være nødvendig å oppsøke lege. Disse bivirkningene er svimmelhet, øvre luftveisinfeksjoner, ryggsmerter, hodepine, magesmerter, forstoppelse og diaré.

Mindre vanlige bivirkninger

Noen svært sjeldne bivirkninger er mulig når du tar omeprazol magnesium. De som opplever sjeldne bivirkninger av medisinen bør søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Disse bivirkningene inkluderer endringer i smak, appetitt tap, tørre øyne, tørr munn, leddsmerter, muskelkramper, håravfall, vektøkning, tinnitus, anemi, uskarpt syn, tørr hud, svimmelhet, tretthet og søvnløshet.

Alvorlige bivirkninger

Det er også alvorlige bivirkninger av å ta omeprazol magnesium. I situasjoner med alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke legehjelp så snart som mulig. Disse potensielt farlige bivirkninger inkluderer atferds-og følelsesmessige bivirkninger som aggresjon, depresjon, uro, forvirring, som er desorienterte og forvirring.

Betennelse i bukspyttkjertelen og leverskader

Tegn på enten leverskade eller betennelse i bukspyttkjertelen er også potensielle alvorlige bivirkninger av omeprazol magnesium. Noen tegn på leverskade inkluderer sterke smerter i øvre høyre hjørne av magen, gulfarging av hud eller av det hvite i øynene, og mørkere urin. Noen tegn på betennelse i bukspyttkjertelen inkluderer frysninger, feber, kvalme, rask hjerterytme, og sterke smerter i øvre del av magen.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også potensielle alvorlige bivirkninger av å ta omeprazol magnesium. Mennesker som opplever allergiske reaksjoner på medisiner bør du søke legehjelp så snart som mulig. Noen tegn på allergisk reaksjon på omeprazol magnesium er å bryte ut i elveblest, utslett, unormal hevelse og kløe.