Digidexo.com

Testosteron Gel Therapy for menn

Testosterongel terapi brukes til å behandle testosteronmangel hos menn i mange aldre og i mange situasjoner. Som menn alder, testosteronnivået faller naturlig, og dette har en rekke konsekvenser for menns helse; I tillegg er mange unge menn påvirket av lave testosteron. Ved å erstatte testosteron gjennom bruk av testosteron gel, kan mange menn gjenopprette eller forbedre den sunne funksjon av testosteron-medierte prosesser.

Årsaken til bruk

Ifølge Mayo Clinic, hypogonadisme, en tilstand der kroppen produserer bare svært lave nivåer av testosteron, er en grunn for bruk av testosteronbehandling. Det kan også brukes av menn som opplever fallende nivåer av testosteron som de gamle (med en nedgang i nivåene begynner en gang mellom 30 og 40).

Lavt testosteronnivå kan føre til en rekke problemer, blant annet, i henhold til de Mayo Clinic: en reduksjon i seksuell lyst og ytelse, tap av bentetthet og muskelmasse, en økning i nivået av kroppsfett, og hukommelsestap sammen med stemnings og psykiske helseproblemer.

Både Mayo Clinic og Palo Alto Medical Foundation (PAMF) rapporterer at det er ikke klart om det er fordeler for behandling av menn over 60 år som er funnet å ha lave testosteronnivå. Testosteron gel (og andre metoder) bør heller ikke brukes av menn som har normale nivåer av testosteron; en blodprøve brukes til å sjekke testosteronnivå. Menn som tror de kan ha oppstått lavt testosteron bør snakke med sine leger om mulige behandlingsplaner.

Effekter

Anvendelse av testosteron gel, kan føre til en rekke positive effekter for menn med en testosteron-mangel. Ifølge PAMF, disse inkluderer en økning i seksuell lyst og funksjon, forbedret muskelmasse, styrke og bentetthet, og lindring av testosteron-mangel relaterte psykiske helseproblemer. The Mayo Clinic rapporterer også forbedret kognisjon, økt energi og en fortykkelse av hår og hud.

Bivirkninger

Ifølge Drugs.com, de mulige bivirkninger ved testosteronbehandling gel inkluderer akne, en reaksjon hvor gelen er brukt, en økning i bryststørrelsen, humørsvingninger, hodepine, økt blodtrykk, så vel som mulige prostata komplikasjoner. Andre mulige bivirkninger av testosteronbehandling, ifølge Mayo Clinic, er: skallethet, søvnforstyrrelser, redusert testikkelstørrelse og redusert spermieproduksjon.

Tidsramme

Alle som skal bruke testosteronbehandling oppleve effekten av behandlingen annerledes. Men i gjennomsnitt, ifølge PAMF, det kan ta mellom tre og seks måneder for å se positive resultater av behandlingen.

Kjønn overgang

Testosterongel terapi og andre testosteron behandling brukes av personer som gjennomgår kjønns overgang. Kvinne-til-mann transseksuelle bruke testosteron som en del av en bredere program for å utvikle et mer maskulint utseende; disse mennene opplever mange av de samme fordelene og effekten av testosteron terapi som gjør cis-kjønnede menn (menn født inn i en masculinized kroppen) sammen med å utvikle et mer maskulint utseende.