Digidexo.com

Hvordan kan jeg redusere mengden av cortisol utskilt?

Kortisol skilles ut i større mengder i tider med stress enten det er følelsesmessig, fysisk eller miljømessig. For mange år siden, stress var ikke så langvarig og hyppig som det er i dag. Kontinuerlig belastning betyr at kroppen din utgivelser høyere nivåer av kortisol for mye lengre perioder av gangen. Nøkkelen til å redusere kortisolnivå er avtagende de hverdagslige opplevelser av stress. Dette innebærer noen livsstil og supplerende endringer.

Livsstil endringer for Kortisol Reduction

Gjør hva du kan for å redusere daglig stress og nyte livet. Hvis det er mulig, delegere enkelte arbeidsoppgaver til andre å lette arbeidsmengden. Hvis du pendler til jobb, finne en Carpool eller bruke offentlig transport for å lindre stress fra å kjøre i trafikken. Ta bussen eller toget kan også gi tid til å fange opp noen morsomme å lese, chatte med venner eller bare ser ut av vinduet og nyte utsikten.

Ta med mer fysisk aktivitet inn i livet ditt. Dette kan bety å danse til musikk, ta en tur, gjør yoga eller gå for en joggetur. Velg de fysiske aktiviteter som du liker. Ifølge Dr. Janet Hull i sin artikkel "Kortisol - er ikke en Nasty Little hormon," normal trening og fysisk aktivitet bidrar til å redusere kortisolnivå. Avslappende aktiviteter, som meditasjon, dyp pusting eller lytte til beroligende musikk, også bidra til å roe sinnet og kroppen.

Hvis det er uløste problemer som fører til fortsatt angst, finne positive hjelp, slik som rådgivning, for å lindre stress.

Kosttilskudd som reduserer Kortisol

Ta urter og aminosyrer hjelpe kroppen til å takle stress og redusere kortisolnivå. Disse inkluderer ashwagandha, magnolia og sibirsk ginseng. Magnolia inneholder bestanddel honokiol, som har utstilt antistress handlinger. Sibirsk ginseng er en adaptogen som hjelper kroppen når konfrontert med stress og gir større utholdenhet. Aminosyren theanine, som finnes i grønn te, er en stressavlastning. Hvis du foretrekker ikke å drikke grønn te, er det også tilgjengelig i kapsel og tygge former.

Inkluder kosttilskudd som støtter binyrene. Det er mange måter å gi ekstra støtte til binyrene. Ifølge Phyllis Balch i hennes bok, "Resept for Nutritional Healing", vitamin B og C er viktig for den grunnleggende funksjon av binyrene. Koenzym A, også kalt pantethin, hjelper med adrenal funksjon og hjelpemidler i reduksjon av stress.

Stabilisere blodsukkeret. Blodsukker balansering urter, som Banaba blad, også hjelpe til balansering kortisol siden kortisol er ofte forbundet med høyt blodsukker og kronisk høyt insulinnivå. Vanadium (et element som finnes i mineraler) hjelper med dannelsen av glykogen og oppfordrer opptaket av glukose. Mineralet krom er nødvendig for riktig bruk av insulin, og med vanadium, kan bidra til å holde insulin nivåer i et sunt rekkevidde.

Overvåk kortisolnivå med periodisk spytt eller blodprøver. Dette gjør det mulig å sammenligne resultatene dine til din egen bedret fysisk helse og sikre at kortisolnivået ikke synker under et sunt nivå. Selv om kortisol er skadelig i store mengder er det nødvendig for hjerte og benhelse.