Digidexo.com

Pseudo aneurisme Symptomer

En aneurisme av enhver type kan være en stor helserisiko. Den største risikoen blir et brudd fulgt av indre blødninger som raskt kan være dødelig. Forskjellen mellom en aneurisme, og en pseudo aneurisme er en aneurisme som er inneholdt i arterieveggen uten utenfor blødning, før det sprekker.

Identifikasjon

En pseudo aneurisme blør gjennom et lite hull i arterieveggen som inngår i vevet som omgir den. Når en pseudo aneurisme oppstår, danner lekker blod et hematom som ser ut som en aneurisme når avbildes.

Betydning

For det meste, som med en vanlig aneurisme, pseudo aneurismer mangler symptomer. Siden hullet er liten og det er ingen reell disseksjon finner sted, er det ikke noen smerte.

Betraktninger

Den hematom kan trykke mot nerver eller andre organer og forårsake smerte eller svakhet i enkelte tilfeller. Dette er mer vanlig i tilfeller hvor pseudo aneurisme ligger i lårarterien.

Teorier / Spekulasjoner

To leger, Adam Koenigsberg og Glen Solomon, har knyttet pseudo aneurismer i cavernous sinus å klynge hodepine, men de fleste pseudo aneurismer skje utenfor dette området.

Advarsel

Pseudo aneurismer kan skje i hjertet, spesielt under et hjerteinfarkt. En pseudo aneurisme i venstre ventrikkel kan være en dødelig komplikasjon av et hjerteinfarkt.