Digidexo.com

Tegn på koffein tilbaketrekning

Tegn på koffein tilbaketrekning


Koffein er et kraftig sentralstimulerende funnet i mange ting fra kaffe til sjokolade. US National Library of Medicine og National Institutes of Health advarer om at inntak av for mye koffein kan føre til ubehagelige bivirkninger som rastløshet, angst og unormal hjerterytme. Kutte koffein fra kosten kan føre til koffein tilbaketrekning.

Hodepine

Hodepine er det vanligste symptom koffein tilbaketrekning. Hodepine fra koffein tilbaketrekking begynner vanligvis 12 til 24 timer etter siste dose koffein du har inntatt, og gå bort i løpet av to til fire dager. I noen tilfeller kan hodepine fra koffein tilbaketrekning går igjen i flere uker.

Fatigue

Sammen med hodepine, trøtthet er den nest vanligste koffein tilbaketrekning symptom. Kutte koffein fra kosten kan føre til relaterte problemer som tretthet, konsentrasjonsvansker og muskelstivhet og smerter. Symptomer kan være mild eller alvorlig og vare så lenge som en uke.

Endring i Mood

Endring i humør er et tegn på koffein tilbaketrekning. Personer som lider av tilbaketrekning kan bli engstelig, irritabel eller deprimert. Som med tretthet og hodepine, kan disse endringene i humør være alvorlig eller mild, begynne innen 12 til 24 timer med koffein inntak og vanligvis gå bort i løpet av en uke.

Fysiske symptomer

Bortsett fra hodepine og tretthet, fysiske symptomer på abstinens er sjelden, men kan forekomme. Andre fysiske tegn på koffein tilbaketrekning er kvalme og oppkast.