Digidexo.com

Mat å spise for å forbedre kolesterol og triglyserider

Mat å spise for å forbedre kolesterol og triglyserider


Å spise mer kalorier enn det brenner under trening fører kroppen til å lagre fett. Den vanligste typen av fett i kroppen er triglyserid. Høye nivåer av triglyserider, sammen med andre faktorer, er forbundet med helserisiko, slik som diabetes, hjertesykdom og slag. Kolesterol er en fettet substans som produseres av leveren. Den brukes for nerver, vev og hormoner. Kolesterol bygger seg opp i blodårene og fører til blokkeringer som fører til hjerteinfarkt og slag.

Betydning

Høy tetthets lipoproteiner (HDL) fjerne kolesterol fra blodstrømmen, mens lav tetthet lipoproteiner (LDL) kolesterol levere til kroppen. Total kolesterol antallet omfatter begge disse typene. En høy LDL er problematisk, mens et høyt HDL er god. Ideelt sett bør totalkolesterol være mindre enn 200. Moderat risiko er angitt med en total kolesterol telling av 200 til 239. Mer enn 240 regnes som høy risiko.

Velg Høy Fiber, Low Fat Foods

Frukt og grønnsaker topper listen. I sin ferske rå tilstand, de inneholder enzymer og fiber som bidrar til å bryte ned og eliminere fettstoffer. Ta med en stor salat til hvert måltid - enda bedre, gjøre det et måltid. Bruk mørkegrønne bladgrønnsaker som Romaine, spinat og grønnkål. Legg avocado, tomat, spirer, selleri, løk, rød paprika, oliven, agurk og kjole med balsamicoeddik og olivenolje med urter eller sitronsaft.

Spis alt med skall på, inkludert poteter.

Snack på aprikoser, epler, sitrusfrukter, bær og druer i sesongen. Gå tropisk med bananer, ananas, papaya og mango. Spise vannmelon alene. Fresh er best; kjøpe hermetisert frukt i vann eller sin egen juice, ikke sirup, og unngå farger, søtstoffer og konserveringsmidler i tørket frukt.

Korn og bønner

Hele korn inneholder det som kalles løselig fiber. Mens frukt og grønnsaker kan ha løselig fiber samt uløselig fiber, inneholder de mer uløselig fiber som fungerer som en kost i fordøyelsessystemet. Løselig fiber også går gjennom fordøyelseskanalen uabsorbert, men det sveller og blir en gel-lignende stoff som gir deg en følelse av å være mett lenger. Begge typer fiber bidra til lavere kolesterol. Eksempler på hele korn er brun ris, havregryn, bokhvete, quinoa, teff og hel hvete. Kolesterolsenkende bønner og belgfrukter inkluderer pinto bønner, svarte bønner, lima bønner, erter, linser og erter.

Animal Products

Mens en eggeplomme inneholder et gjennomsnitt på 213 mg kolesterol, eggehviter inneholder ingen. Friske mennesker bør begrense sitt inntak av kolesterol til 300 mg om dagen, så en hel egg er mer enn halvparten kvote. Ingen kjøtt eller meieriprodukter vil senke kolesterolnivået. Budskapet her er å spise magert og spise litt.

Godt fett

Inkludert sunt fett i kosten øker nivåene av HDL, det gode kolesterolet, som senere kan senke LDL, det dårlige kolesterolet. Opprettholde et sunt forhold forbedrer blodåre helse og hjerne og nerve funksjon samt hormonelle balanse. Linfrø, oljer fisk og Chia frø er kosten kraftstasjoner av omega-3 fettsyrer. Valnøtter, pekannøtter, filberts, avokado, gresskarfrø og mandler gir kombinasjoner av omega-3 og mindre gunstige omega-6 fettsyrer. Spis ferske rå nøtter, om en håndfull om dagen. Oliven er en annen kilde til gode fettstoffer, men ikke overbelastning på salt.

Oljer fornedre under matlaging som gjør dem giftige for helsen. Olivenolje tåler høy varme best.