Digidexo.com

Historien om høreapparater

Historien om høreapparater


Historien om høreapparater begynner med råolje trompeter og horn som var klumpete nok til å brukes som våpen, og ender med høreapparater så små at de er nesten umulig å oppdage. Gjennom årene har høreapparater endret størrelse og form, men de har aldri endret sin grunnleggende funksjon: øke volumet av lyd for en hørselshemmet bruker.

Øret Trompeter

De første kjente høreapparater var enorme, hornformet trompeter med en stor åpning i den ene enden som samlet lyd og rettet den inn i øret. Disse enkle høreapparater gitt lyd forsterkning og noe forbedret signal-til-støy-forhold i et støyende rom.

Carbon Mikrofoner

De første kommersielle karbon mikrofon høreapparater ble innført rundt 1900 Mikrofonen ble bæres rundt brukerens hals og koblet til en øreplugg av mange ledninger. Disse høreapparater var så store at de måtte bæres rundt i spesielle tilfeller, og batteriene vanligvis varte mindre enn en dag.

Vakuum-rør

Vakuum-rør ble brukt i høreapparater av 1920-tallet. De besto av en øre-mottaker, en mikrofon, en forsterker og to batterier så store at de var vanskelig å bære.

Over-the-Ear

1950 innledet en alder av transistoren høreapparater. Disse "over-the-øret"-modeller kombinert en mikrofon med et batteri og en transistor alt i en enhet. Tilsetningen av enkle og på brytere laget høreapparatet er liten nok til å bli enkelt skjult under bærerens hår.

In-the-Canal

De teknologiske fremskritt i 1970 og 1980 inkludert integrerte kretser og lithium batterier som er tillatt for mindre høreapparater med bedre støyreduksjon evne. "In-the-ear-kanalen" (IETC) modeller ble droppet i brukerens øre og var helt skjult.

Digital Processing

Høreapparater gikk digitale på 1990-tallet, noe som gir bedre lydkvalitet og større klarhet med enda mindre enheter. Dagens høreapparater vanligvis inkluderer adaptiv dynamisk område optimalisering (ADRO), som gjør at høreapparatet for å gjøre stadige justeringer for å få tilgang til de mest nyttige spekter av lyd.