Digidexo.com

Slik fastslår du hvilken Ear er berørt med Vertigo

Vertigo er en følelse av bevegelse når du er helt i ro som kan gjøre fører til kvalme og hodepine. Ørene dine primært styre din følelse av balanse og bevegelse, så hvis skaden oppstår til begge ørene kan du finne deg selv offer for vertigo. Finne hvilket øre problemet stammer fra er avgjørende i å diagnostisere og behandle problemet. Heldigvis trenger diagnose teknikker eksisterer for å finne ut hvilket øre problemet stammer fra. En lege kan hjelpe deg med å finne problemet med noen raske undersøkelser.

Bruksanvisning

Be legen om å kjøre en enkel hørselstest. Hørsels testene er nyttig når du prøver å diagnostisere eventuelle problemer med øret, inkludert et problem som resulterer i svimmelhet. Hvis en av dine ører har problemer med hørsel, er det en god indikasjon på at problemet kan være fra innsiden som øret. Dette er også den mest ikke-invasiv måte å sjekke for skader i øret.

Ha lege sjekk for eventuelle perforeringer på trommehinnen. Blødning fra øret er vanligvis et godt tegn på en skadet trommehinne. Skarp smerte følger også blødning med en skadet trommehinne. En perforert trommehinne kan være et tegn på en dypere problem som en infeksjon. Indre øret infeksjoner noen ganger føre til svimmelhet. Leger er i stand til å observere eventuelle skader på trommehinnen ved hjelp av et instrument som kalles en otoskop. En otoskop er en spesiell lupe vant til å se inni øret.

Bruk en otoskop for å sjekke for eventuelle fremmedlegemer i øregangen. Et fremmedlegeme setter unødig press på trommehinnen, noe som resulterer i symptomer på svimmelhet. Fjerne fremmedlegemer er ofte den raskeste og enkleste måtene å løse vertigo. Hvis objektet var årsaken til vertigo symptomer, vil fjerne objektet stoppe vertigo.

Sjekk øregangen for pus eller andre utslipp, da dette kan være et tegn på en indre øret infeksjon. Igjen er otoskop det beste verktøyet for å finne eventuelle utslipp; om du ikke ønsker å stikke en bomullsdott i øret når lider av svimmelhet, eller hvis du mistenker at du kan ha en ørebetennelse.

Tips og advarsler

  • Sittende i et stille, mørkt rom kan bidra til å lette symptomene på svimmelhet. Vertigo kan forårsake oppkast og siden walking kan være vanskelig under svimmel, kan det være lurt å holde et lite søppel bin nærheten for nødhjelp.
  • Ikke bruk noen form for kjøretøy når du lider av svimmelhet. Spør en venn eller et familiemedlem til å ta deg til sykehuset hvis du tror en lege besøk er nødvendig.