Digidexo.com

Hva Mangler Årsak Candida?

Hva er Candida?

Candida er familienavnet for en felles gjær eller sopp. Den inneholder mer enn 200 enkeltarter og er den vanligste sopp å påvirke mennesker. Candida Selv om det er best kjent for vaginal gjær infeksjoner og trøske, faktisk har kapasitet til å påvirke nesten alle deler av kroppen. Noen arter av Candida tilhører en gruppe kalt "tarmfloraen," som betyr at de lever i fordøyelseskanalen hos mennesker og dyr. Til tross for dens utbredelse, er Candida normalt holdes i sjakk av immunsystemet og andre bakterier som allerede er tilstede i den menneskelige kroppen.

Fange den ...

Candida, i dets mange former, er en naturlig forekommende organisme. Det ser ut til å kreve en human eller animalsk vert, selv om det har blitt utvunnet av av livløse gjenstander som plater og luftkondisjoneringsventilene, slik at den kan overleve utenfor kroppen.

Et sunt immunforsvar vil drepe de fleste Candida sopp. Imidlertid kan en mangel i immunsystemet takket være etter transplantasjon medisiner eller HIV / AIDS-smitte tillate sopp Candida å blomstre. Det er svært vanlig for de med HIV eller AIDS å komme ned med orofaryngeal candidiasis, en infeksjon i munn, svelg, tunge og tannkjøtt.

Også en del av en sunn kropp er tilstedeværelsen av visse gunstige bakterier eller 'tarmflora'. Disse er de bakterier som er tilpasset til å leve i tynntarmen, urinveiene, og vagina. Små mengder av Candida er inkludert i denne interne suppe. Tarmflora holder mer skadelige ting som feil type Candida fra å ha plass og næringsstoffer for å vokse. Dessverre, kan dette systemet bli kastet ut av balanse ved ting som overforbruk av bredt spekter antibiotika som ikke kan diskriminere mellom gode eller dårlige bakterier samt andre medisiner og livsstilsfaktorer. Når systemet er ute av balanse, Candida går fra å være fordelaktig å være en infeksjon som forårsaker problemer slik som diaré, tretthet, leddproblemer, tilbakevendende infeksjoner, så vel som andre problemer. (En fullstendig liste over symptomer kan bli funnet på www.ei-resource.org/illness-information/environmental-illnesses/candida-og-gut-dysbiosis/)

Herding det ...

Bare en lege kan nøyaktig diagnose et problem med Candida vekst ved bruk av forskjellige laboratorieteknikker. Så noen mistanke bør tas til helsepersonell så snart som mulig. En Candida infeksjon er vanligvis behandles med en viss form for antimycotic (anti-sopp) behandling foreskrevet av lege. Også, fordi en Candida-infeksjon kan være forårsaket av mangel på egnede bakterier / organismer i tarmkanalen, probiotika kommer i bruk for å behandle tilstanden. Probiotika innføre gunstige bakterier direkte tilbake inn i kroppen gjennom bruk av levende kulturer i yoghurt-baserte produkter, slik at de kan arbeide raskere enn muntlige medisiner, som må tas opp i blodet.