Digidexo.com

Raskeste måten å helbrede såre muskler

Starte et nytt treningsprogram eller delta i en ny fysisk aktivitet kan resultere i stølhet. Den medisinske tilstanden oftest referert til som stølhet er en medisinsk tilstand som kalles Forsinket Onset stølhet (DOMS). Dessverre er det ikke noe super kur for dette fenomen; Men det er mange remedier som øker frekvensen av helbredelse og bidra til å håndtere ubehag.

Ikke stopp lys Øving

Etter en intens treningsøkt, små mikroskopiske tårer oppstå på muskelen. Disse tårene føre til sårhet i hele tegnet muskler. Ifølge webmd.com, fortsetter med lett trening i løpet av sårhet bidrar til å øke utvinningen. Den lett trening bidrar til å frigjøre bygget opp melkesyre i musklene; dette hjelper helingsprosessen og reduserer sårhet. Stretching under stølhet hjelper også å slippe melkesyre bygge opp og hjelper hindrer ytterligere sårhet.

Tradisjonell behandling

Tradisjonelle behandlinger er de vanligste metodene for å påskynde den helbredende prosessen og redusere smerte; Dette innbefatter å plassere is på det berørte området i 15 til 20 minutter, og deretter plassere en varmekilde (for eksempel en varmepute) på musklene i ytterligere 15 til 20 minutter. Gjenta denne prosessen minst fire ganger kan lindre sårhet i musklene. Men mangler spesifikk vitenskapelig støtte, har denne metoden blitt brukt i årevis av profesjonelle trenere, sport terapi spesialister og utøvere. Soaking i et bad med en kopp Epsom salt er anbefalt som en ekstra metode for å lindre ubehaget av DOMS. Brukes av profesjonelle idrettsutøvere, blant fotballspillere, hevder Epsom Salt Rådet at bruk av Epsom salt hjelper musklene til å fungere skikkelig, og reduserer betennelsen i forbindelse med de små rifter som oppstår under intens trening.

Vitenskapelig støtte

Ifølge en studie fra Human Performance Biblioteket ved Universitetet i Burlington, i Vermont, det er nok å være en lyd behandling eller kur for doms, og mange av de virkemidlene som brukes i dag er ikke vitenskapelig støttet. Imidlertid viser studien noen tilsynelatende effektive behandlinger som er å få støtte blant det vitenskapelige samfunnet. Anti-inflammatoriske er medisiner som reduserer betennelse i kroppen, behandle mild smerte og redusere feber. Vanlige anti-inflammatoriske inkluderer ibuprofen og aspirin. Disse medikamentene er svært tilgjengelig og gjøre lindre symptomer på DOMS. Studien nevnte også spise mat rik på antioksidanter kan bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen. Matvarer rike på antioksidanter inkluderer blå bær, granatepler, brokkoli, røde druer, hvitløk og spinat. For en utvidet liste, se Resources i denne artikkelen. Det er ikke vitenskapelig verifisering av disse krav; Imidlertid tyder tidlig forskning som anti-oksidanter og anti-inflammatoriske medisiner øke utvinningsgraden.

Forebygging

Nøkkelen til en rask kur til stølhet er forebygging. Utøvere på alle nivåer av fitness erfaring DOMS; Imidlertid, kan dens alvorlighetsgrad reduseres eller forhindres ved å ta spesielle forholdsregler. Stretching før alle treningsøkter reduserer stølhet og skader. Etter trening, hjelper en 10-minutters nedkjøling musklene skikkelig hvile etter fysisk anstrengelse. Drikke mye vann bidrar til å holde kroppen fra dehydrering og støtter kroppen i sin helbredende prosess. Før trening, drikke minst to kopper vann.